Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spatne uvedena EURO norma

Od: stihl odpovědí: 4 změna:

prosim o radu. dneska sem sel prihlasit vozidlo vyrobene v roce 2003 na 100% vim,ze EURo 3 euro 3 bylo uz u motoru pred modernizaci v roce 2000. No a zenska na me vybafla,ze prej 3 tis EKO. rikam to asi tezko. a ona mi ukazala,ze tma je smernice pro EURo 2. tak volali na urad,kd ebylo auto registrovano a prej,ze se doklady k prihlasovani po dovozu uz zkratovali a ja musim jit zpaltit vypis z DEKRY,protoze nejsou pro lancii lybra nejaky podklady z kerych se to da vycist. tak mu rika proboha ten motor se daval do alfy romeo ,ktera byla oficialne v CR a on mi rika: slysite co rikam? me nezajima motor ale auto a nejaky kod co u toho auta neni.

vypis z DEKRY stoji 1200 a jeste sem cetl,ze to trva mesic . to snad ne! proc ja bych mel platit za to,ze nekdo udelal chybu na urade? Ja koupil auto co plni normu EURO 3 a nehodlam vyhazovat penize za neco takoveho. ale on mi rekl ja vim,ze to asi EURo 3 je,ale bez dokladu to neprihlasim.

poradite nekdo?

musim to zkousnout a zaplatit? ato jeste cekam,ze mi nauctuji 50 kc za prepis v TP

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Toto řeší zápis v TP-pkd není,motor může plnit E4 či 5 ale platí jako by neplnil nic!

Pkd úředník při úpřepisu toto skonil ,nic s tím nezmůžete a ani si nepomůžete a musíte si vše vyběhat sám.Mně úředník do TP zapsal typ motoru 1,4,ale tentýž úředník ,když jsem toto reklamoval neopravil,ale musel jsem řešit přes zástupce a autor.servis.

doplněno 14.02.14 20:02:

Můžete zkusit doplnění skrze tu dekru ale taky není to zadarmo.To je jedna z výhod v ČR-úředník něco zkoní a nic se neděje,ostatní to odnesou.Dělník něco udělá špatně a v lepším případě je mu "zmařený materiál" dán k náhradě a v horším už má naspanou výpověd skrz hrubé porušení!

PS skusil bych sehnat TP (půjčit si) od totožného auta (stejný motor a objem,stejný rok výroby) a stím na úřad ale nevím zda-li bude úspěch!

doplněno 15.02.14 13:52:

Nevím jak toto legálně mimo opravu zápisu v TP přes výrobce-zástupce (něco to jistě bude stát a to vymáhat soudně na úřadu?) nebo ekovýpalné rovnou zaplatit.Nevím ale proti úřednímu molochu to jde velmi špatně takže asi bych řešil tu druhou variantu i když plní E3 a není ,zatím,zpoplatněno.

Co jsme si zvolili to máme a je to vidět na 99% toho co bylo od jistého roku přijato za zákony!

stihl
hodnocení

no neni jine cesty znamosti nepomuzou. musim to zacalovat. jako todle me fakt nenapadlo kontrolovat.

sakra:(

stihl
hodnocení

s tim druhym autem to nejde on se mi vysmival. fakt je na TP nejaky ZTP co neni u mehio uvedeno! tim se ohanel.

stihl
hodnocení

jeste jedna vec. neco sem precetl,ale hcic se ujistit. pokud byhc se vysral na dohlaseni a enchal auto tak jak je na znackach brnenskeho kraje malym neprocvakly TP tak hrozi mi neco?

samozrejme asi pak prodat v tomto stavu by bylo obtizne,ale to byhc ted neresil spis jestli muzu jezdit a neresit to. pojistku mam na tu brnenskou znacku stejne zatim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]