Nejste přihlášen/a.
Zdar lidi chci si dávat na motorku zásuvku 12V a zajímalo by mě kolik cca muze brát amper kdyz tam budu nabíjet telefon nebo gps navigaci ted spíše uvazuji o tom jakou mám koupit baterku mám tam 10A ale ta to neutáhne určitě kolikátku tam mám dát 20 nebo 30A baterku
Na motorku jsem dával pojistku 10A na zásuvku, ale na nabíjení mobilu/navigace, je to předimenzované, tam stačí i 2A...kabel jsem dával průžez 1,5mm2 no zase na mobil předimenzovaný, to by utáhlo "svářečku" Baterii bych neměnil, pokud moto dobíjí tak jak má, tak za jízdy nebude problém a při nabíjení při vypnutém motoru, ten mobil, zase nesežere tolik, aby tu baterku zlikvidoval. Sám mám baterii 8Ah a nebyl nikdy problém.
Jenom pro tvoji představu: Jezdím na jízdním kole na dlouhé tůry a na napájení GPS mám pod sedátkem baterii 12V 5Ah.
Na tuto baterii mi GPS funguje minimálně 3 dny.
A to kromě navigace z baterie napájím i přední světlo - pokud jedu v noci.
Pokud by to tvoje stávající baterie neutáhla při startování, tak prostě navigace zhasne a budeš ji muset znovu zapnout. Ale protože startování motorky trvá krátce a po nastartování dochází k dobíjení baterie, tak s napětím nebude problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.