Zdravím, Mám dotaz.. Mám ŘP na skupinu AM a Simsona s51 Enduro doma. Simson má ještě starý TP ve kterém není napsaná konstrukční rychlost. Ta je napsaná pouze ve velkém. A je 60km/h .. A tím páden zapadá do A1 .. Když mě zastaví policie a já předložím starý TP kde je napsáno 49,8ccm a 3kW .. Bude z toho problém? Děkuji
Tak nechat udělat nové OTP a je klid, ale starý je stejně platný a bez problémů.
infired*
Jistě, ale když udělám nový TP tak se mi tam napíše ta konstrukční rychlost. A já podle zákona tuhle motorku s AM řídit nesmím, jelikož má 60 km/h a AM může pouze do 45km/h
V tom zákoně je mezi těma podmínkama který musí vozidlo splňovat určitě nějaká pod kterou simson proleze. Neříkej mi že všechny skůtry 125ccm mají nižší konstrukční rychlost než 45. Tam je sice podmínka variátor ale bylo by postavený na hlavu kdyby stejný zákon umožnil jezdit stovkou na 125ccm skůtru a zároveň zakázal řídit padesátku.
infired*
125 můžeš řídit s A1 .. A tam není omezená konstrukční rychlost.. To je pouze u AM
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.