Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford focus - relé

Od: lubos* odpovědí: 15 změna:
Kde bych našel relé na zadní mlhovku u focuse r v 2000 a jeké tam má být dík za odpověď

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

0x

Seš si jistej, že je zadní mlhovka spínána pomocí relé? Jinak jsou běžně relátka v pojistkové skříňce.

olaf71*
hodnocení

0x

žádné relé na zadní mlhovku ve Focusu 2000 není. pokud chceš, pošlu Ti seznam osazení všech relé, které tam jsou.

lubos*
hodnocení

Jen jsem myslel jestli mi nějaké nechybí protože mi nesvítí zadní mlhovka na pojistky jsem koukal a jsou ok i žárovka je ok tak nevim proč na spínači kontrolka normálňě svítí ale u mlhovky není proud
olaf71*

nebude to třeba kostrou. zkus zkoušečkou na konektor přívodu a na nějaký šroub na karoserii. žárovka, oxidace

doplněno 10.02.14 08:47:

co je to za model? HB,Wagon,Sedan?

lubos*

žárovka je dobrá oxidace tam není vše funguje jenom ta mlhovka ne napadlo mě jestli to není spínačem ale kontrolka svítí normálně a kabely ze spínače jsou také dobré. je to combi.

hujer123*

Předpokládám, že to zkoušíš zapnout spolu s potkávacími světly nebo předními mlhovkami. Jinak svítit nebude!

Budeš muset od vypínače natáhnout vodič na konektor mlhovky. Pokud se rozsvítí, je chyba v kabeláži.

Máš tam samostatné mlhové světlo se svou žárovkou nebo je to kombinované a žárovka je dvouvláknová?

lubos*

přední mlhovky nemám. a s tím rosvicením to ani jinak nejde protože ten spínač se otočí a pak jde vytažením zapnout zadní mlhovka a s tím vodičem to zkusím ale jindy teď nemám moc času ta mlhovka je samotná.

gumidek*
hodnocení

0x

U tažných závěsů s 13ti pólovou zásuvkou pro přívěsy je v zásuvce kontakt odpojení mlhovky. Buď je zastrčená v zásuvce redukce na 7 pólů a nebo je kontakt zaoxidovaný.

Kontakt je k vůli tomu, aby se světla mlhovky neodrážela od plachty či stěny velkého vleku.

Tedy pokud máš tažné, jinak hledej závadu jinde...

lubos*

tažné mám tak až budu mít čas tak to zkusím zatím si píšu všechny možnosti a až bude čas tak všechny možnosti zkusím. tohle bych řek že je spolu se špatnou kabeláží nejpravděpodobnějsí ale to zjistím až to zkusim.dík za návrhy

gumid

Jestli řešíš jen mlhovku, tak je to na 98% tažné (elektrika v samotné zásuvce)

lubos*

zásuvka je 7 pinová kde by v ní mohl být problém

hujer123*

A v zásuvce na přívěs je napětí při zapnutí mlhovky? Zkus se podívat, kde je zásuvka napojená na původní vodič, jestli to tam není zoxidované nebo přerušené.

gumid

Rozpínací kontakt je jen v 13ti pinové. Nekoukáš náhodou do redukce (13/7 na její 7 pinů?

google.cz/...

lubos*

je tam jen jedna ve předu má 7 pinů a v zádu vede kabel tak se ještě kouknu

lubos*

už to mám vyřešené natáhl jsem nový vodič od místa kde fungoval do kontaktu mlhovky a funguje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]