Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme doma 7místné MPV Citroen Evasion 2,1 TD. S tímto autem jsme spokojeni, ale s manželem se o něj přetahujeme, potřebuje ho i jako pracovní. Uvažujeme o koupi druhého auta stejné velikosti( Ford Galaxy, Peugeot 806, Citroen Evasion...) , ale na LPG, kde by byl levnější provoz. Jezdím s dětmi krátké vzdálenosti 2-7 km a pro naftu to není asi moc vhodné. Zajímá mě, jestli stejné auto ve variantě LPG ušetří roční náklady na palivo a o kolik a jestli tato varianta není dražší v údržbě, jestli se tedy vůbec vyplatí. S 2,1 TD jedzíme v součastnosti do 8 litrů nafty. Ročně najezdíme 10-15 000 km.Manžel by si potom nechal auto na naftu na dlouhé pracovní cesty a na běžné denní jízdy bychom měli LPG.
Moc děkuji za rady!
Eva
motor Ford 1,6. najezdím ročně 12 tis. km. tankování LPG a benzínu pro startování jsem si do nedávna poctivě zapisoval a vypočítal, že mě jeden km vyjde na 1,90. nepočítám roční revizi zařízení, dvojté emise,roční výměnu filtrů plynné a kapalné fáze a Flashlube. nakonec samozřejmě náklady na montáž LPG zařízení. do starého auta se to nevyplatí montovat a porovnat s naftou nemohu. teď si spočítejte, zda se to vyplatí.
doplněno 06.02.14 19:56:na vzdálenost 2km. Vám to v zimě ani nepřepne na LPG
Buď koupíte auto bez LPG a necháte ho namontovat,a nebo s LPG,ale tam není záruka v jakém je systém stavu a co bude potřeba na něm měnit, takže určitě nějaké investice. S nájezdem 2-7 km bych o LPG vůbec neuvažoval.Každé startování na běžné denní jízdy jde na benzín a než se to přepne na plyn tak to chvilku trvá.Takže benzín to bere taky.S autem na LPG to chce jezdit,ne popojíždět pár kilometrů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.