Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitni benzin vs z hypermarketu

Od: tlustoprd* odpovědí: 10 změna:

Dobry den ,vlastnim passata 2003 benzinak, benzin jsem kupoval jen u hypermarketu ,az do minuleho tydne ,kdy jsem vyzkousel benzin shell v power nitro+ ,auto melo tah a bylo vse v pohode ,vcera jsem bral benzin opet u hypermarketu a auto se normalne sesypalo rano do prace me to dvakrat chciplo a po praci snad 4 krat bily kour z vyfuku a vag hlasi 3 chyby 16684.16687.16688. dnes jsem koupil pul nadrze opet benzin shell v power nitro + a pridal trocha aditiva ,sice uz to nechcipa ale auto skoro vybruje ma nepravidelne otacky na neutral .Auto se rychle zahreje na provozni teplotu mam podezreni na cidlo teploty chladici kapaliny . Prosim o rady dekuji .

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

1x

Tipnul bych si, ze se neco pos... a s benzinem to souviset nebude. Nebo nejaka aditiva v tom super benzinu uvolnila nejaky sajrajt a neco se ucpalo, treba vstriky. Mimochodem, kdy se menil benzinovy filtr?

tlustoprd*
hodnocení

V srpnu ne menil palivovy filtr.

doplněno 06.02.14 19:28:

se

hodnocení

0x

jen šílenec tankuje předraženej benzín u schelky já bych tam už netankoval ani omylem vedle soused si taky myslel že jeho fábie HTP potřebuje jen to nej a takhle si přišel do garáže pro auto a když startoval asi 10minut mi to nedalo a šel se na něj juknout říká včera sem tankoval u schelu odevřel sem nádrž a čuchnul no smrdělo to spíš po fermeži než po benzínu benzín ven dali sme jinej a nák to natočili po té co se to ohřálo to i jelo no tak sem ho poslal si zajezdit jak ten humáč vyjel dotankoval u levné benzínky tak se to srovnalo a jezdí dál

a to vim ještě o 2 podobných případech osobně tankuju tam kde je nejlevněji globus ono a tady místní benzinka a nikdy sem neměl problém

doplněno 06.02.14 19:20:

netlakuje ti to hadice?

dericcaster*
hodnocení

0x

Bohužel musím souhlasit s ďáblem. Také jsem se stekal s velmi nekvalitním benzínem u Shell - ale je to teda už pár let. Občas tankuji u tesca a nic negativního jsem nikdy nepozoroval. Nevím co znamenají ty chybové kódy, ale bílý kouř z výfuku není nikdy moc dobrý - teda pokud to není takový ten když je auto studené. Mohlo by to signalizovat že se do válců dostává trocha vody, třeba těsněním pod hlavou - to by mělo také vliv na to, že by se auto rychleji zahřívalo. Po ohřátí je pak teplota normální?

tlustoprd*
hodnocení

Ano ,driv se auto v zime zahralo cca po 10 minutach mestke jizdy na provozni teplotu ,vcera a dnes cca po 4,5 minutach .

hujer123*
hodnocení

0x

16684 Detekováno vynechání zapalování
16687 Vynechání zapalování 3.válce
16688 Vynechání zapalování 4.válce

Zkus, jestli to hází jiskru.

Jestli s tím budeš dál jezdit, hrozí porucha katalyzátoru.

iku*

Katalyzator bohuzel hazi take chybu . .

solenza*
hodnocení

0x

Naftu tankuju jenom u Tesca a nikdy jsem neměl problém ani v zimě s filtrovatelností. Škoda, že nemají i LPG.

tomasek*
hodnocení

0x

Jak už tu psal Jarda3 - ty aditiva jsou sice fajn, ale ono to by to mimo jiné mělo i pročistit motor a může se stát, že pokud toho uvolní víc (pokud je těch "nánosů" víc), tak to udělá menší nebo větší neplechu. Pokud už bych takový benzín tankoval, tak jedině občas a hned po pořízení auta - když má auto najeto už několik 10tkm, tak už bych to neriskoval.

Jinak u hypermarketu není vyloženě špatnej benzín/nafta - minimálně Globus má myslím tu "pečeť kvality". A kamarád říkal, že jednou viděl, jak cisterna s benzínem/naftou jela nejdřív k OMV (tam něco odčerpala) a pak zajela do Makra (nebo Globusu?) - tzn. člověk tam natankuje "obyč" benzín/naftu, co natankuje i jinde (u OMV, Benziny apod.).

777
hodnocení

0x

Myslím si že o tomhle to není...já tankuji benzín u jedné bezejmenné vesnické benzínky nemám jediný problém...myslím že to na to i líp jede...

Často jezdím do ostravy,a když jsem vzal benzín u svoji odskoušené,auto pěkně jelo...jednou jsem se taky nechal zlákat u schelu a bylo poznat že to netáhne tak jak má,o sekundu déle to startovalo a celkově jsem z toho měl blbý pocit

Ty chyby jak jsi vypsal ale mají spojitost spíš se zapalováním...ten bílý kouř možná značí to že se do válců dostává voda a svíčky nemůžou pořádně pracovat...buď přes těsnění,nebo mohla být i voda v benzínu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]