Nejste přihlášen/a.
Dobry den ,
Mam problem se svym autem Mitsubishi Eclipse DOHC 2.0, r.v. 1992 ,110kw, motor 4G63.
Zjistil jsem ze mam preskocene rozvody o jeden zub. Projevovalo se to tak ze za jizdy to delalo takove mensi zaskuby do 3000 otacek ,pri vyssich to jelo normalne i vykon v normě a dale ze z nizkych otacek pri vetsim seslapnuti plynu se ozyvalo detonacni horeni. Startovani bylo docela obtizne hlavne za studena pri teplote kolem 0.
Chyba byla ze jsem jeste neco najezdil i s temi preskocenymy rozvody o zub, jednoho dne jsem nastartoval ,a zmena k horsimu - klepavy zvuk jak stary dieselovy motor a vubec to nedrzelo volnobeh ,musel jsem tomu porad trosku pridavat aby to nechciplo ,a mnohem silnejsi detonacni horeni ,ujel jsem asi 2km. Zajimalo by me kdyz se to tak shorsilo s tim klepanim ,tak jestli se nemohlo neco znicit ,treba neco s ventilama? Ceho jsem si vsiml tak ze ten rozvodovy remen byl po teto 2km jizde ,uplne volny ze sel sundat s tech vackovych kol rukou ,motor neni zadreny ,jde s nim otocit lehce i se svickama, kdyz jsem s nim otacel pomoci vackoveho ozubeneho kola ,ale ten remen uz je uplne v haji ,muzu byt rad ze jsem to nezadrel .Snad pomuze jen vymena rozvodu a celkoveho spravneho serizeni? Snad to nebude nejak pridreny ,nebo mohlo by byt i neco s tema ventilama? Doufam ze vymenou rozvodu to bude uz v poradku.
ano ten zvuk byl jak kdyz traktorovy ,presně tak .Uz to nebudu startovat do te doby nez vymenim rozvodovy remen a presne seridim ,potom se uvidim a doufam ze jsem neznicil ty ventily nebo neco jineho
"motor neni zadreny ,jde s nim otocit lehce i se svickama, kdyz jsem s nim otacel pomoci vackoveho ozubeneho kola"
To chce opravdu kus technických znalostí, protáčet motor za vačku!
jestli jde točit motorem se svíčkami lehce, pak to nemá kompresi a ventily netěsní = repase
doplněno 07.02.14 10:32:i když některé japonské motory se potkat nemusí, mitsu neznám.
tak pokud při kompresi je ještě tím skočením ventil pootevřený tak se není čemu divit, že to nemá tlak... nemuselo se vubec nic potkat.. pokud to nechceš nějak vyhrocovat, tak oprav rozvody, pak změř tlaky ve válcích a pokud budou ok tak neřešit.. myslím že radit repas je trochu předčasné a hlavně to není levná záležitost..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.