Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dneska sel dosle k autu a mel sem tam listek od mestaku s pokutou,ze prej parkuju na silnicni zeleni nebo neco takoveho. cenovka 600 kc. Asi s tim nic neudelam ze? Ale jsme dost nasrany,protoze se jedna o suek,kde kazdy den parkuji auta a zadna trava tam neni je tam je to proste takovy hlineny placek vedle prujezdne ulicky u zakladni skoly.
navic,tam,kde jsem stal byl ten placek vysypany makadamem,takze by me ani zdaleka nenapadlo,ze tam je zakazano parkovat! Jak se ma clovek dozvedet,kde nesmi parkovat? Zitra si to pujdu nehcta vysvetlit,ale obavam se,ze oni se s emnou nebudou vubec bavit a reknou bud souhlasite nebo spravni rizeni a ja nechci pak platit tisice,kdyz nepochodim.
diky za ohlasy.
ondíku, rozdělíme to na dvě skupiny. zdali jste přestupek (ne)spáchal. Velice nerad se vyjadřuji k místu které nevidím, ale dle popisu situace si dovoluji sdělit, že jste spáchal přestupek.
Jaký jste měl lísteček za sklem nevím, ale pokud tam půjdete vy s lístečkem, že jste to neřídil, tak proč tam jdete?
Pozvou si na vysvětelní osobu zapsanou v techničáku, aby podal vysvětlení. Co ta osoba sdělí?
Musím se usmívat nad názory některých, jak vyběhnou s policií..
To jsou jen kecy z neznalosti.
Klidně se nechám poučit, jak se z tohoto přestupku vykecat. ne spekulace, ale až si tazetel vyberu tu nejlepší radu a s tou půjde na m.policii...
doplněno 05.02.14 21:09:Je mi to nějak divné, aby na lístečku byla i pokuta za 600Kč...
to místo je určitě správné? Tam se stát nesmí. Zakazujete to zákon.
Může tam jít s lístečkem, že dostal klíčky a aktuální GPS souřadnice auta, aby odjel. Tím není dáno, že také přijel a zaparkoval.
Milane, a zrovna v této rubrice bys měl být zvýrazněný spíše Ty, než já, jistě ses o to zasloužil více!
Ano, jsou to s největší pravděpodobností procenta úspěšnosti, podle jednotlivých PODrubrik. Právě proto mnhe zaráží, že v autoadministrativě jsi méně úspěšný. Ale bude to tím, že se mnoha dotazy snažíš z tazatele vydloubat jádro problému, tím procenta klesají, také se zde asi moc "vykecáváš"
hope, snad jednou pochopím, proč se to (ne)barví...že je to asi od procent úspěšnosti? Obodovaných odpovědí?
doplněno 06.02.14 12:21:Hope, máš pravdu, hodně se vykecávám, páč mi jde o to, podrobně vysvětlit problém a nápravu. Sdělit třeba "málo větráte a topíte" není rada a přitom je často ohodnocena.
To se zase vykecáváme mimo téma..
Zase bude ode mne pokoj na týden...
Milane ondik dal kousek výše odkaz na Mapy.cz. Zkopírujte celé poslední dva řádky.
Je to ze Zlína. Tady je odkaz na Google street wiew (pohled z Google auta)
doplněno 05.02.14 20:40:To makadamem vysypané místo je tam proto, aby děcka z vedlejší školy nešlapaly v bahně.
Jednoduchá odpověď. "Přestupek, který je mi kladen za vinu, jsem nespáchal a odmítám v této věci dále vypovídat." Nic jinýho, kromě "dobrý den" nevypusť z pusy! Nenech se nachytat na to, abys řekl, že to tam postavila osoba blízká! Jen tu jednu jedinou větu a omílej jí furt dokola. Nemůžou nic. Vyzkoušeno opakovaně.
Proc ne osoba blizka je tak dobra vec sice ted se to jmenuje osoba vzdalena ale porad to funguje a nebo to svest na kamarada a ten to svede na jeho kamarada proc neo protoze majitel vozu odpovida za toho komu auto pujcuje ale ne za toho komu pujci uz ten dalsi to auto... Byli jsme ted na skoleni tak sem chytrej...
Podle NS policista nemuze svedcit pri pachani nejake trestne cinnosti timpadem ani nemuzou svedcit nebo prokazat ze jste neco spachal tak ze bych se s nima akorat slusne rozloucil tady je presnej clanek - novinky.cz/...
On nesvědčí, on dokumentoval, nepleťte si to. Pak by nemuseli vůůbec existoat.
doplněno 05.02.14 14:28:Poraďte tazateli, zda jsou tam kamery, pokud ano, bude směšnýý.
to medwed: 1) nejedná se o policistu, ale o strážníka městské policie 2) když jste tak právně znalý, tak i výte, že v ČR neexistuje právní precedens, tím pádem se soudy nemusí řídit rozhodnutím jiného soudu (hodně laicky řečeno, odborně je to na delší debatu)
pro tazatele: odpověď kde smíte a nesmíte stát najdete v zákoně o provozu na pozemních komunikacích 361/2000 Sb., přesný § si myslím §27 odst. 1 písm. r)
" (1) Řidič nesmí zastavit a stát"
" r) na silniční vegetaci, pokud to není povoleno místní úpravou provozu na pozemní komunikaci,"
také jsem tak jednou stál, holt je nutné přijmou trest
a jak je to když už máte i botičku. MP přimo řekne, pokud chcete sundat botičku zaplatíte 600 kč, nebo Vám zašleme složenku a tady mi to podepíšete. Pokud nevezmu složenku a nebo jim nedám 600 tak botičku nesundají. Co potom?
MUSÍ ji sundat! Nepodepisuj, nech to dát do správního řízení a tam opakuj větu z prvního příspěvku!
to jezevecmoudry: né každý má několik aut, jako nejspíše Vy, aby je nechával stát s botičkou několik měsíců, než přestupek postoupí do správního řízení, tak, tak na to má správní orgán jeden rok od doby, co byl spáchán přestupek. Předpokládám, že tazatel auto potřebuje užívat a ne kolem něj jezdit do práce tramvají a čekat na pošťačku.
Jedná se o firemnhí auto osoba blízká určitě nejde.
Jinak mrkne te sem a dkyz si to hodite do googlu je na tom miste zaparkovany tusim hyunday nebo kia
Je fuk jestli jde o firemní auto nebo ne. Prostě odpověď je hned v první reakci. Prostě jsi tam nezaparkoval. Tečka. Máš právo nic dalšího nevypovídat. Nemusíš říct proč výpověď odmítáš. Neprokážou ti nic. Leda by měli video, na kterém je zřetelně vidět tvář člověka, který s autem přijíždí, parkuje a vystupuje. A to mít nebudou. Opravdu to funguje, doporučeno právníkem a už třikrát úspěšně použito v praxi.
to jezevecmoudry: něco jako kniha jízd Vám asi nic neříká, to je dostatečný důkaz k tomu, kdo s vozidlem od kdy do kdy jel, jedině v případě, že se ta kniha nevede, potom by platil provozovatel, tudíž firma, samozřejmě zaměstnavatel bude naštvaný a příště jim to auto už nepůjčí, až bude tu pokutu platit po desáté
OK, ale praxe je taková, že takové případy v 99% nejsou dále řešeny a odloží se, protože než se někdo dopátrá výsledku, uplyne rok a všichni se mohou jen smát...
Mozna mas pravdu,ale myslis si,ze me bdue majitel firmy kryt? jim dojde pokuta nebo predvolani co ja vim.
a oni rkenou to je jeho auto a zavolaji bez to resit a hotovo. nebudou resit,ze ja nechcu neco uznat.
ale rozumite druha vec je,ze ja si nejsu vedom,ze bych neco spachal.kdyz mi to vysvetli tak vpohode.
jetse otazka. kdyz je vystavena ta pokuta na 600 neda se smlouvat ze? to je proste dane
jako jasne neni to moc,ale pri mem platu me to nasralo.
Jasně že se dá smlouvat. Resp. ani možná nebude třeba.
Též jsem podobný přestupek spáchal. Dříve se tomu říkalo "Stání na zeleni a nezpevněných plochách" teď to formulují jinak.
Lísteček za stěračem "Spáchal jste přestupek 800Kč" (tak moc, jste se po...) : Potvora vítr asi odvál Za tři týdny došel dopis s pruhem (sakra Ti jsou aktivní) Přišel jsem poslední den lhůty na stanici MP. Dobrý den mám tady pokutu, pán MP: Já se na to podívám, posaďte se. Za pár minut přišel s vypsaným lejstrem, "No díval jsem se na to a jelikož je to váš první přestupek (no stejný minimálně druhý, ale už je to pár let) tak jsem vám to snížil na 400kč souhlasíte?" No jasně že jo
vážení dost se asi pletete
osoba blízká ,ta již nefunguje. Že měl auto kamarád a ten ho půjčil ,a ten další že ho pújčil také ,to taky nejde. Jeto tzv. řetězení řidičů. Dnes je vše na majiteli vozidla a ten musí říct kdo stím autem jel.Pokud to osoba zapře,nebo řekne že auto půjčila někomu jinému,tak se vše vrací zpět na majitele a ten už dostane flastr.Možnost je snad že místo na kterém stojí je v registru nemovitostí vedeno třeba jako soukromý pozemek. Další možnost je čekat na dopis,ale na ten s pruhem, protože lístek za stěračem být nemusel a dopis bez pruhu doručen být nemusel taky.Pošťáci jsou prostě bordeláři.To se protáhnetek na 3-4 měsíce.A když dojde dopis s pruhem tak nahlásit osobu,která v době od spáchání přestupku do doby vyřizování bohužel zemřela.Já jsem svoji povinnost splnil-nahlásil jsem řidiče, ale oni nemají koho stíhat,protože je mrtvý. Jinak pokuta ve správním řízení maximálně 2500kč.
Ja nevim ja se bojim. nechci at o tom radej majitele vubec vi. sere me to,ze kdybych dostal za rychlost nebo cervenou,tak pohoda to se mi stane a cert to vem,ale todle sem fakt neudelal schvalne. to neni jak nezaplatit za parkovani to bych neudelal a radej dal auto o kilak dal. No zitra tam zajdu a budu delat smutneho napisu jak se mnou vyjebali OK?
jeste me napada mame na te stanici znameho dokonce rodina od babicky,tak zkusit snizit pokutu pres ne moji pritelkyni to kamosic pritel domluvil na kilo
postrádám to, téměř, zásadní: jaký zákon a jaký paragraf máte na lístečku napsaný?
doplněno 05.02.14 21:01:? já na nic takového nepřišel...
doplněno 05.02.14 21:28:hmmmmmmmmmmmmmm. tak u vás už jste dál. připravený lístek a doplněné cosi vytištěné na tiskárně... u nás píšou ručně... zákon a paragraf nenapsali... a rovnou za šestikilo. se s tím moc nepářou... nezbývá, než vám popřát pevné nervy a trochu štěstí. níž už ale asi nepůjdou.
Ja sem to zanesl zase do auta,ale myslim,ze sem tam prave zadnej paragraf nenasel chtel sem si to prave najit na netu.
A nevim jak sjte dosli na to,ze se chci vymlouvat na sobu blizkou,ktera neexistuje nebo neco zapirat. Ja sem nci takovyho netvrdil a ani se na to neptal.
Proste tam za nima pujdu necham se poucit a zaplatim nechcu mit problemy s majitelem,proc sem nekde v centru parkoval.
ofoťte lísteček, není to jen legrace?
doplněno 05.02.14 21:27:OK, je to jinak nežli v Pardubicích...
Pokud nepůjdete na policii, klidně můžou obeslat majitele vozidla. Když sdělíte, některé rady od kolegů, pak se pochlubte, jak to dopadlo.
nee melo to i auto predemnou a ulice co je pod tim pres cestu ,tak tam to bylo jendo auto za druhym a to jsou majitele tech obchodu u kterych stoji,takze asi mely kramy.
myslím,že velmi inspirativní pro x možností řešení podobných situacích s MP jsou stránky :straznici.com je pak na každém co si vybere ..Jinak budmě rádí,že vůbec strážníky MP máme-protože kdo jiný může dát(a nejdřív vypsat) lístek s pokutou na sklo auta za stěrač(čili chtě nechtě se ta kravka strážnice musela podívat dovnitř),kde leží dva dny rozstřílenej frajer v kaluži krve-to je možný fakt jen v čechách..kdyby to nebylo tak smutný,byl by to vcelku dobrý žertík...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.