Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit tohle auto?

Od: michal5 odpovědí: 14 změna:

dobrý den, je mi 21 let a chtěl bych koupit své první auto, jezdím převážně do práce (15 km) a o víkendu občas delší výlety.Zvažuji mezi Škoda Octavia II a VW Passat B6, tento se mi líbí, co na to říkáte? auto.bazos.cz/...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ondik007
hodnocení

0x

kamo asi budes hodne bohatej v 21,ale vpohode taky sem byl. i kdyz je to auto luxusni reknu ti jen jedno: neblbni!

ja ve svych 27 mam uz 8 auto najezdim asi tak jak ty spis trosku min a kazdej ti rekne,ze diesel se ti nevyplati.

v tech autech co sis vybral je strasne poruchovy motor PD u ktereho te muze potkat oprava za 10-30 tis dle drahosti servisu. nemluvim o dalsich poruchach tech aut ciste o motoru.

navic ty poruchy co se vyskytuji u tech aut nevim jetsli ti to stoji za to. posledni dobry koncernovy auto byloä octavia 1 a golf 4 samozrejme passat B5. mrkni na neco jine a hod odkaz.

jo a to auto bud emit najeto uplne vpohode 188 tis tomu ver

Ale notak. Mas trauma z fabie ze tady tak PD hanis?. Ono to neni jen o motoru ale taky o lidech. Kdyz jsem slysel ze znamy lije do auta s fapem obyc 10w-40, tak to je celkem na zamysleni. Pak si kup auto po takovem joudovi.

paw*
hodnocení

0x

Jestli nejazdis rocne mene nez 20 000km, tak radeji benzin.

Ale pokud nutne dizl, tak se zkuste podivat po Fordech. Focus nebo mondeo. Vzchazi za lepsi penize nes koncern. Resp. za stejne penize sezenete bud novejsi auto nebo vyssi vybavu. Z hlediska rozsirenosti servisu a ceny ND je to srovnatelne s koncernem.

jyri*
hodnocení

0x

upřímně bych na tvém místě uvazoval o jiném autě pokud to bude opravdu tvé první tak asi nebudeš tolik vyjezdenej takze pocítej s tím ze ho občas někde skrábnes atd takze bejt na tvém míste koupím si třeba octavii 1.9tdi málo žere je spolehlivá dopraví tě všude a nebo kup Opel astra 1.7 rv.2005 cca 74kw to je super auto hlavně nekupuj zadnýho forda nebo tak neco protoze nebejt fordů tak já jako automechanik sem bez práce

gocars*
hodnocení

0x

Pěkný den, opět je tady několik rad, některé dobré ale některé jsou docela perly :) viz. Fordy a mechanik bez práce :) na 15km do práce je určitě lepší benzín, celkově je benzín lepší do cca 15tis km, od 15 do cca 25tis km je to na zvážení, zda benzín nebo nafta a od 25tis km je lepší nafta :)

Možnosí je opravdu neksutečná hromada, od menších, ale o to lepších aut, po auta jako je Octavia či zmiňovaný Passat, bylo by dobré vědět +- rozpočet a dál několik důležitých věci. Passat v 2,0 TDI není tou nejlepší volbou, raději klasiku 1,9 TDI s 77kW. Určitě hodně zajímavé volba je Focus (jak v naftě tak benzínu). Ale jsou mnohem zajímavější auta než je právě Octavia či Passat.

Rád poradím a můžu nabídnou i pomoct při výběru, napiště mi email či zde na sebe zanechte kontakt :)

michal5
hodnocení

díky za odpovědi ale jsem rozhodnut že to bude passat, chtěl bych spíš poradit jaký motor, říkáte tedy benzín, mám se tedy podívat po motorech 1,8 - 2,0 Tsi?

kfle

Michale, myslím, že tvé první auto by mělo být opravdu z jiné a to nižší třídy as je jedno zda benzín nebo nafta. Zajímej se hlavně o to, kolik tě provoz bude stát, protože když uvažuješ o 2.0l benzínu tak to do práce (20km) budeš jezdit se spotřebou 9-10l/100 km. Zrovna tak povinné ručení těchto obsahů není nejnižší.

michal5
hodnocení

tak ono je mi jedno že bude žrát i těch 9 litrů, tím autem tak moc nenajezdím ale chci aby trochu vypadalo a nechci prostě oktávku kterou má dnes každý a focus i mondeo se mi nelíbí..

paw*
Clovek ma v 21 letech trosku jine priority...
Na tom tvem najezdu bude zrat auto dost podobne. Ale benzin bude lepsi. Jestli 1.8 nebo 2.0 tsi je v tvem pripade tak zhruba nastejno.
Preju stastnou ruku pri vyberu a koupi. At to neni pokladnicka. A hodne spokojenych kilometru.
ondik007

Musim se smat,protoze kdyz dokazes rict takovou blbostm,ze chces trosku vypadat,protoze octavii ma kazdej a pritom toho passata a dvojkovou octavii ma kazdej.

mit jednickovou octavii s motorme 1,9 TDi 81 kw v plne palbe vonavku to je dneska vyhra a ne passat 2,0 TDi,kterej te znici! pockej az se ti zaseknou zadni eletricke trmeny a budes volat odtahovku to si domachroval.

hodnocení

0x

Jestli je ta cena pravdívá tak bych ho bral .

solenza*
hodnocení

0x

A sakra, další Passat na silnicích. To už nebude klid. Kdo se má pořád dívat a počítat anténky, jestli to náhodou nejsou cajti. Ale k dotazu. Auto bych za tu cenu, jestli vypadá v reáku jako na fotkách asi vzal. Důkladně bych ho prověřil. Tyhle auta se často stáčejí. Ale nemusela by to být špatná voba. A co se týká motoru, klidně bych volil diesel. Do takovéhoto auta benzín nepatří a když, tak s LPG nebo CNG kvůli spotřebě, když už benzín.

pavell*
hodnocení

0x

když pořádné auto tak bmw 5 řadu,hlavně to vypadá a jede! A má to náhon na zadek :) . S předním náhonem už nikdy auto!

blesk*
hodnocení

0x

Taky se přiklaním k Bmw, momentálně mám 3 řadu a paráda. Ohledně toho passatu, třeba to bude dobrý kousek. Nevěřím,že to bude mít jen 88tis. Lepší 200 tis na tacho,ale pravdivých a v super stavu než... Autum moc nerozumím ani já, proto jsem si sebou vzal mechanika (diagnostika...). Měl jsem před časem golfa iv,ale to je trochu jiná cenová relace. Možná to byla špatná koupě,ale co mohlo tak se sralo.(nebo spíš dobře zamaskované závady). Jak jsem byl rád,když jsem se toho auta zbavil :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]