Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych vás požádal o radu.Mám fiat brava 1.9 td.,bohužel nastal problém.Při pokusu nastartovat se mi nerozvítí kontrolka žhavení a ani necvaká relé,jak to vždy dělalo při startu před tím.Pročetl jsem pár diskuzí,ale nejsem z toho pra nic moudrý.Pravděpodobně odešlo relé žhavení.Vím že relé jsou pod baterií,ale které z těch tří to je?Jak vyzkoušet startování,žhavení "natvrdo" ,aby to chytlo? Děkuji za případné rady.
nejdřív zkontroluj veškerý pojistky
relé najdeš jednoduše jeden z vývodů by měl jít na žhavící svíčky
pokud bys to chtěl udělat napřímo použij 2 spínací relátka na 40A spojená paralelně nebo sežen jedno na 80A,tlačítkem budeš ovládat cívky relé a silovýmy kontakty budeš pouštět napětí do žhavičů přitom přívod vzít přímo z baterie a napojit přez 60A pojistku
Tak jsem ho našel.Je za baterií,vzadu.Zkontroluju kabely.Rád bych zkusil jestli je funkční,jde to nějak?To s těmi relátky...kde je lze vzít,abych to mohl "zkonstruovat"?Omlouvám se za moje výrazy,nejsem žádnej mechanik,ale rád bych si byl jistý,že je to opravdu to relé,než ho pojedu koupit nový.Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.