Dobrý den, zakoupil jsem téměř nový vůz (najeto 50 km), po ujetí cca 4t km jsem zjistil, že při prudším brzdění táhne vůz do strany. Jsem si naprosto jist, že závadu jsem nezpůsobil já, nebylo zrovna levné, takže s ním jezdím opravdu opatrně. Po zjištění závady jsem okamžitě navštívil autorizovaný servis, který patří k prodejnuě, kde jsem vůz koupil. Bylo mi oznámeno, že vůz je v naprostém pořádku a žádný problém neshledali - ani jsem nic neplatil. Jenže nějaká závada tam je, jinak by přeci vůz neujížděl do strany. Můj dotaz tedy zní, jak mám postupovat? Nechci jezdit do neautorizovaného servisu a platit za opravu, když je vůz v záruce. Děkuji moc za případné odpovědi. Petr Hora doplněno 04.02.14 15:24: Jedná se o Renaul Megane III, r. v. 2013. Problém se opakuje pořád dokola, dokud několikrát nedupnu na brzdu, a to i po ujetí třeba 50 km.. Mně se však jedná spíš o to, jak je přinutit k tomu, aby s tím něco udělali. Už jsem tam byl 3x, zkoušeli utaženi kol, tlaky v pneu, geometrie a já nevím, co všechno a údajně je vše v pořádku. Zkusím tedy navštívit STK, to mě nenapadlo, ať to změří a potom se uvidí dál. doplněno 04.02.14 15:47: Táhne to vždy doprava. Připadá mi, že volant je taky malinko, ale opravdu jen mírně doleva, když jedu rovně. Takže dojem z novýho auta je tentam..
Je v záruce, trvejte na opravě a na co máte právo. A projeli se s tím? Jinak budete muset jim to doložit, třeba STK, jiný kvalitní servis.
doplněno 04.02.14 15:30:
Podívejte, některé poruchy jsou subjektivní, ideální je hodit to na brzdu, kde to bude levnější (nepíšete bohužel, co s tím dělal prodejce, jak to prověřil), co když to bylo bourané, stažené tacho?
panhora*
To bylo koupené přímo u Renaultu, 2 měsíce po výrobě, to by snad nabourat nestihli. Napadlo mě, že tam s tim tahali jiné auto a třeba hnuli s nápravou. Já se v tom nevyznám, jen mě to napadlo..
andycibulka*
Zkontrolujte udaje vyleptane na postranim zadnim skle. Jestli je auto skutecne nove se dozvite z cisla, ktere tam je napsane.Tato znamka se neda zfalsovat na rozdil od papiru.
Posvitte si baterkou a podivejte se na predni kotoucove disky. Ty musi byt na obou kolech leskle po cele plose. Pokud jsou zrezavele jen na jedne strane, nechte odvzdusnit brzdovy system a vymente brzdove desticky.
Dost šetříte údaji. Co je to za vůž? Táhne to vždy na jednu stranu? Jak vypadají přední kotouče. jsou na obou stranách lesklé bez koroze? Zkuste někde z většího kopce auto rozjet a intenzivně brzdit. Nejsou brzdové kotouče nebo destičky mastné? Neuniká někde brzdová kapalina? Jaké to má brzdy vzadu? Dělá to dlouho, začalo to najednou? My tady to auto na rozdíl od vás a odborného servisu nevidíme, jsme odkázáni na to, co nám napíšete, případně vyfotíte.
Takhle tu dostanete desítky rad a možná, že řešení je velice jednoduché.
záleží na tom do jaké strany táhne většinou nebrzdí ta druhá strana doporučuju rozebrat přední brzdy zkouknout jak sou na tom kotouče a destičky popřípadě vyměnit pokud budou dobrý tak očistit a rozhejbat brzdiče většinou přireznou destičky nebo zatuhne píst brzdiče
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.