Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákazník nechce zaplatit za opravu auta

Od: doka* odpovědí: 3 změna:

Mám dotaz. Před 2ma lety jsem převzal po ústí dohodě k opravě osobní vozidlo Tatra.Těsně před dokončením opravy mi majitel oznámil,že se mu nelíbí lak a já ihned ukončil práce na vozidle. Oprava je těsně před dokončením (zbývá dodělat pár drobností a auto dokompletovat. S majitelem jsem se opět ústně dohodl,že částku za lak mu nebudu účtovat. Nyní mi oznámil,že si chce auto odvézt,ať mu ho dokompletuji a on je ochoten uhradit pouze částku za náhradní díly. Jak mám nyní postupovat? Vím,že pokud mu auto vydám,již nikdy peníze neuvidím. Jen pro úplnost,vozidlo bylo před lety trvale vyřazeno z provozu. Mám i fotky stavu vozidla při převzetí do opravy a pár fotek z průběhu opravy.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

0x

Měla být sepsána objednávka. Zachoval bych se tak,že Vám uhradí N.D a Vaši práci.Dodatečně bych sepsal objednávku, vystavil faktury se splatností ... dní. Pokud by neuhradil, pohledávku bych postoupil k vymáhání. Další možnost je ta, že mu vozidlo nevydáte do té doby, dokud nezaplatí

doka*
hodnocení

Možnost,že mu vozidlo nevydám dokud nezaplatí trvá již rok. Co když mu vystavím proforma fakturu? Pokud ji neuhradí,zůstane u mě vozidlo v zástavě a po upynutí nějaké zákoné lhůtě mi zůstane. Existuje taková možnost? Pokud napíšu dodatečně objednávku a majitel ji nepodepíše,je platná? Nebude mít kopiii a může argumentovat,že nic nemá a tedy ani vlastně nechtěl nic opravit. Pokud si vymyslí že chtěl jen vlastně vyměnit žárovku ve světle a já udělal celkovou renovaci,komu se pak bude věřit? Dnes už jsem opatrnější,píši zakázkový list,předem nějakou cenu a datum dokončení. Ale to až nyní.

hodnocení

0x

já bych to auto zas rozebral a ty díly co do toho byly dány si vzal a pak ho chytráka vyhodil i s autem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]