Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz. Před 2ma lety jsem převzal po ústí dohodě k opravě osobní vozidlo Tatra.Těsně před dokončením opravy mi majitel oznámil,že se mu nelíbí lak a já ihned ukončil práce na vozidle. Oprava je těsně před dokončením (zbývá dodělat pár drobností a auto dokompletovat. S majitelem jsem se opět ústně dohodl,že částku za lak mu nebudu účtovat. Nyní mi oznámil,že si chce auto odvézt,ať mu ho dokompletuji a on je ochoten uhradit pouze částku za náhradní díly. Jak mám nyní postupovat? Vím,že pokud mu auto vydám,již nikdy peníze neuvidím. Jen pro úplnost,vozidlo bylo před lety trvale vyřazeno z provozu. Mám i fotky stavu vozidla při převzetí do opravy a pár fotek z průběhu opravy.
Měla být sepsána objednávka. Zachoval bych se tak,že Vám uhradí N.D a Vaši práci.Dodatečně bych sepsal objednávku, vystavil faktury se splatností ... dní. Pokud by neuhradil, pohledávku bych postoupil k vymáhání. Další možnost je ta, že mu vozidlo nevydáte do té doby, dokud nezaplatí
Možnost,že mu vozidlo nevydám dokud nezaplatí trvá již rok. Co když mu vystavím proforma fakturu? Pokud ji neuhradí,zůstane u mě vozidlo v zástavě a po upynutí nějaké zákoné lhůtě mi zůstane. Existuje taková možnost? Pokud napíšu dodatečně objednávku a majitel ji nepodepíše,je platná? Nebude mít kopiii a může argumentovat,že nic nemá a tedy ani vlastně nechtěl nic opravit. Pokud si vymyslí že chtěl jen vlastně vyměnit žárovku ve světle a já udělal celkovou renovaci,komu se pak bude věřit? Dnes už jsem opatrnější,píši zakázkový list,předem nějakou cenu a datum dokončení. Ale to až nyní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.