Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě Citroen Saxo

Od: beranju odpovědí: 6 změna:

Zdravím, měl bych dotaz ohledně koupě ojetého auta. Na co si mám dát pozor při koupi Citroenu Saxo?

Zajímá mě, na co obecně Saxa nebo Citroeny trpí.

Díky za cenné rady ;)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

2x

Citoen saxo trpí hlavně na zadní nápravu. Kola jdou do A. Repase stojí okolo 8 tis.

jm*
hodnocení

2x

U těchto aut je známé, že jsou náchylné na zadní nápravy. Ještě doplním všeobecně na co se zaměřit před koupí:

Zda souhlasí čísla, zp, Vin, Kouknout v jakém stavu jsou tlumiče, ramena , čepy, motor,atd

beranju
hodnocení

Díky, zaměřím se na ten zadek. Ostatní jsem bral jako samozdřejmost (VIN,TP,atd..)

Ještě připojím snímač polohy škrticí klapky. Na motorech 1124 to bývá častá závada a nový stojí přes 3000 Naštěstí jsou malých pežotků a citrónků plný vrakáče. Tam to spraví pětikilo.

hodnocení

0x
Mel jsem Peugeot 106 1.0 l. r,v. 1997. Super auto, spotreba 5l, neni na zavodeni, ale na dojizdeni do prace ano. Bylo i u more. Po letech se kazi zadni napravy. Delaji se repase nebo vymeny od 6000 vyse. Vygugluj si to. Bezne vymeny brzd. desticek, celisti, cepu, apod.

hodnocení

0x

Saxo a jeho koncernový bráška P106 (jsou to identická auta) trpí hlavně na zadní nápravy.Nevím jak na saxu ale na 405,BéXech a ZX či třeba na 309 se do nápravnic vrtnuly díry na maznici a ta se doplnila a občas ,1-2x za rok mázla.Jsou tam jehlová ložiska a žel namazaná jen z výroby,nejvíce trpí při přetěžování.Ksou servisy kde to dělají vím že u Příbrami (nemám kontakt) a potom v Humpolci (odkaz - autodomin.cz/... Repas nyní za 5900 výměnou.předtím tuším o pětikilo víc!Jinak koroze dle stáří,ale i tak jsou na tom líp než některé jiné značky,přičemž většinou méně korodují auta (od PSA) s metalízou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]