Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení vozidla – polopřevod

Od: aksoj69* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den . Dostal jsem se trošku do situace kdy nevím vůbec co dělat . Prodal jsem pánoj A auto a je ve velkým TP zapsán v polopřevodu a v malém TP bylo vyznačeno platnost 10 dnů . Pán A ale auto ani nepojistil a během 10 dnů auto prodal další osobě které dal jenom smlouvu a plnou moc na přepis auta a už na něj nemá kontakt ani neví zda ho dohlásil a zda platí povinné ručení . Chtěl bych se jen optat pokud jsem auto dal do polopřevodu budu platit za to že neplatí povinné ručení , za dopravní přestupky a další věci co by se s autem mohli stát? Mám kupní smlouvu a protokol o předání auta + ten polopřevod . Děkuji Ladnar

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

3x

Nebudete, vy již nejste právním majitelem vozidla. V případě problémů vše doložíte kupní smlouvou.

hodnocení

3x

Odhlásil jste auto na registru? Ano? ...potom nejste zapsán jako provozovatel nebo majitel auta.

Máte kupní smluvu? Ano? ...Potom nejste právně majitelem auta.

Odhlásil jste povinné ručení? Ano? ...Potom na Vás ČKP nemůže vymáhat žádné peníze a další osud auta Vám může být ukradený.

aksoj69*
hodnocení

děkuji děkuji děkuji

zabu
hodnocení

0x

Kupní smlouvu i předávací protokol, dobře uchovejte. Může se stát, že se budete muset bránit i po pěti letech. Osobní zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]