Nejste přihlášen/a.
Rozmyslam aky prinos ma obutie so zatazovym indexom "C" oproti "T" co sa tyka stability,tvrdost bocnice pri prejazde zakrutami a vobec.Je mi jasne ze bude odolnejsia voci prierazu.Co sa tyka TP musi byt vyznacene?alebo sa tvarit akoze " ja neviem" a pred STK samozrejme prezut podla papierov.
Myslím, že mícháte dohromady dvě věci - pneumatika označená např 16C je cargo - tedy určená pro dodávky. Označení T je SS - speed symbol, tedy rychlostní index, v tomto případě 190 km/h. Pokud si myslíte, že obujete Tranzita do pneu z osobáku, tak vězte, že jednak je dost kumšt takové auto udržet vůbec v zatáčkách, ale navíc je už zdaleka vidět, že ta guma má měkké bočnice, takže bych se nedivil, kdyby Vás z STK šupem vylili. Ovšem není STK jako STK, zažil jsem auto, které žralo litr oleje na 200km a prošlo.
Tazatel se ale neptá na pneu pro dodávku nýbrž na pneu pro osobák. Co se tedy stane když na osobák (fábii) koupím pneumatiky se zátěžovým indexem určeným pro dodávky? Já jsem totiž dvě pneu s indexem nosnosti 87 (545 kg) na Fabii II koupil, protože byly o stokorunu na kus v daném obchodě levnější než s indexem 83 (487 kg). Zajímá mě tedy, stejně jako tazatele, zdali jsem prohloupil, nebo se nic neděje, nebo dokonce jak tazatel přidává, jeslti je pneumatika co se týče jízdních vlastnosti o něco lepší.
doplněno 04.03.14 21:59:Něco jsem si našel zde: mpneu.cz/...
Píše se tam otom, že pneu s vyšším zátěžovým indexem na osobáku nevadí plus má i výhody. A že někteří výrobci doporučují mnohem vyšší zátěžový index ikdyž v TP jsou nižší a to právě díky lepším výkonnovým výsledkům při zrychlování a v zatáčkách z hlediska menší deformace bočnice ale i celkově vyšší pevností pneumatiky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.