Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chystám se pořídit si 2 vůz, se kterým ovšem nebudu zcela běžně jezdit.
Chci ho mít jako hobby - zkrátka na zábavu, srazy, tuning,... a tak, tipuji tedy, že s ním najedu ,,pár set" km do roku. Není to veterán. Bude na klasických SPZ a STK taky projde.
Jak ale s pojištěním? Existuje někde nějaká ,,spešl" pojistka, když s tím autem budu takto málo jezdit? Nebo budu muset platit ,,plnou palbu", jako by byl vůz denně v provozu?
Díky.
Nevím, jestli to lze i u osobních vozidel, ale ČPP nabízela sezonní pojištění na motocykly, smlouvu máte na rok, ČKP vidí vozidlo jako pojištěné po celý rok, ale v podmínkách ve smlouvě si s pojištovnou stanovíte období třeba od dubna do října. Máte to levnější, ale nesmíte s vozidlem jezdit mimo smluvenou dobu, nebo můžete, ale pojištovna vám pak nic nezaplatí. Otázkou je, jestli je to, to pravé co hledáte, ale předpokládám, že většina srazů bude přes léto.
doplněno 01.02.14 21:19:@nu ale on je oficiálně pojištěn na celý rok, ale krytí ze strany pojištovny bude jen ve stanoveném období...viz. srovnavac.cz/...
Jo, i toto by možná šlo. Jen jde o to, jestli to opravdu takto ještě stále platí.
Poptám se.
Pokud to bude něco staršího, snad do roku 1976 jestli se nepletu, má ČPP za povinné ručení jen desetinu běžného pojistného. Chce to ověřit, s tím rokem se možná pletu. Nemusí být veteránská testace.
Ještě jsem koukal, že existuje něco jako ,,převozní" značky - ty mají s sebou takový notes a tam se píše jakým vozem a kam se s ním jede. Tím pádem bych si mohl tyto SPZ přehazovat z auta na auta - teda na to, s kterým v současné době jezdím...
Akorád jsem nenašel, kolik se platí na tyto SPZ za pojištění.
Lorde, mám podobné pojištění pro tuning. Je celoroční pojištění, avšak na dobu kterou si stanovíte, (my to máme od konce října do konce března) můžeme s vozidlem sice jezdit, ale pokud uděláte škodu, budete se podílet na plnění.
Takto to je u pojišťovny Uniqua.
Musíte poptat pojištovny.
OK?
doplněno 04.02.14 08:29:Jejda, cena mi vypadla z hlavy, ale tuším že je to asi 800Kč.
Škoda 130 Rapid
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.