Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasuvka 12 v

Od: oto000® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den mám levný kopresor na pneumatiky chtěl bych se zeptat na koncovce kde je plus a mínus pol? protože si nechci vyždímát baterku dofukováním tak bych jej chtěl napojit na nějaké trafo do sítě .

Zasuvka 12 v
Zasuvka 12 v #2

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

plus je shora na tom pružním čudlíku a mínus je z boku na těch 2 sponách

jm*
hodnocení

4x

Mělo by to byýt takto :

Zasuvka 12 v #3

hop®
hodnocení

2x

Ano, @dabel odpověděl přesně. *palec*

Jen dodám, že ten kompresor má docela velký odběr, nezapomeňte trafo a usměrňovač dobře dimenzovat...

hodnocení

A jaké trafo poradíte teď jsem to zkoušel napojit přes 12 v baterii NICD 12V/1,3 AH ale do baterie jde proud z trafa které 14,5 v 140mA kompresor se jen trošku rozběhne

hop®

Proud jsem nikdy neměřil, jen vím že se zdrojem pro autochladničku 230V/12Vss kompresůrek ani neškytl. Chtělo by to zapojit do auta, připíchnout na nafouklou pneumatiku a změřit odebíraný proud...
Možná je příkon na kompresoru někde napsaný...

doplněno 01.02.14 15:47:

...ale určitě bude potřebný proud v řádu Ampér, nikoli stovek mA...

doplněno 01.02.14 15:48:

Zkuste zapojit třeba na nabíječku autobaterií...

doplněno 01.02.14 16:11:

Nevím, co nevíte... ;)

hodnocení

1x

Takovéto kompresůrky berou při 12V kolem 6-10A, osobní zkušenost.

hodnocení

Tak jsem vyzkoušel trafo které má 12v 800mA a to je málo takže více a díval jsem se teď do papíru a je tá napsáno max.odběr je do 10A takže teď vůbec nevim?

doplněno 01.02.14 16:29:

našel jsem trafo které má 12v 2000mA a kompresor jede doufám že ho tím neodvařím

praivo*
01.02.14 16:33

Odvaříš.

Po chvilce ho uvaříš, radši sežeň PC zdroj, ten dokáže dodat takový výkon.

hodnocení

1x

Tohle by zvládl napájet tak počítačový ATX zdroj, který na 12V větvi je schopen dát až kolem 20A (dle typu a max. výkonu).

Jakákékoliv malinké zásuvkové zdroje takový kompresor nemají šanci utáhnout.

Jak už tu padlo, do zásuvky v autě a nastartovat. Nebo pokud máte v pořádku baterku, nemusíte mít strach nechat to běžet v autě těch pár minut bez nastartování.

hodnocení

1x

Plus je uprostřed, minus na stranách. Ale bát se nemusíte, baterku vám to jen tak nevycucne, to se dřív ten kompresor spálí.

zajixxx*

ATX zdroj... no stím bude možná také problém, mívají nadproudovou ochranu. Motorek bude mít asi velký záběrný(rozběhový) proud, a bude zdroj vypínat dříve, než se kompresorek roztočí.

praivo*

Nebude brát víc než 15 A, což je hodnota pojistky zásuvky v autě.

praivo*
hodnocení

0x

Strč to tam, kam se to strká a na těch pár minut nastartuj a nemusíš nic shánět.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tohle udělátko jsem viděl před lety na jednom dětským táboře a tam to měli na fdoukání míčů. Měl to někdo s agregovaný s červenou plechovou autonabíječkou, která měla v sobě v boku zásuvku, jako protikus k tomu samečkovi. a makalo to. Ta nabíječka stávala asi 500 Kč. Myslím, že ji prodávali v bývalém Plusu a Penny.

jyri*
hodnocení

0x

Hele poradím ti já to mm podobně jako ty mám starou autobaterii a mám k ní přidělanou odjímatelnou zásuvku z vypínačem a nemusim resit kabely mám to pridelané na baterce jen pridam + na baterku zapnu vypínač a foukám :)

plaky*

jak tu bolo povedane,PC zdroj je OK..mam to takto urobene doma uz velmi dlho,staci si kupit opacny konec-samicu a zabudovat do zdroja...len upozornujem,ze tieto cinske hracky nevydrzia moc dlho slapat...vsetko vo vnutri je z plastu a vsetko sa neskutocne hreje a opotrebovava...zachvilu to aj tak zahodis a nechas si z toho iba kabel s koncovku...su aj kvalitnejsie kompresory ale cena je uz niekde uplne inde...

praivo*

Mám podobný a nemá problém dofouknout 7 kol za sebou téměř bez přestávky (4 na autě, 2 a rezerva na přívěsu). Zdroj nijak neřeším, nastartuji auto a je to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]