Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou motorku na B

Od: kokosa* odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

nevíte náhodou někdo, jakou motorku můžu mít, když mám řidičák béčko?

Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Skutra 125 s automatickou prevodovkou, nebo manual 50tku

manual 50, s omezením na 45km/h

doplněno 01.02.14 13:42:

Jo je to usměvné, podle zákonodárců je asi méně nebezpečný 125 skutr u kterého stačí otočit plynem a jede 100 než fichtl, kterej má 65km/h max v TP :-D a ještě to člověk občas přemlouvá a prosí, aby to vůbec jelo :)

ano mate pravdu je tam to omezeni , coz je celkem dost smesne , neco ridit muzete , neco co ma rychlost v technicaku 50 a 55 a treba 60 tak uz ne , ale 125 se kterou jedete kilcem nevadi :D

nu*
hodnocení

0x

samozřejmě neznalost zákona č.361 paragrafů § 81 a následujících se v praxi může vymstít, protože jízda na motocyklu bez příslušného ŘO na danou kategorii bude v přestupkovém řízení ohodnocena jako jízda bez ŘO a samozřejmě i bez ŘP,

takže řidiči hrozí zákaz řízení + trestné body, bez ohekdu na to že už oprávnění na "nějakou" skupinu získal

nickoveren
hodnocení

0x

Podívej se, co máš napsaný v řidičským průkazu a porovnej to třeba s abeceda-autoskoly.cz/...

A pro zajímavost: Kdo z vás má v řidičáku harmonizační kód 05.08?

Víte někdo, k čemu ten kod vlastně je? Nějak mě nenapadá proč je zapotřebí to mít v ŘP, když stejně člověk nesmí řídit pod vlivem... :-D Ale jinak *palec*

doplněno 01.02.14 21:06:

Jo tak už jsem to našel, je to kvůli sjednocení evroských předpisů, u nás to nemá využití ...

hop®

Já tedy ne! *palec* :-D

gumidek*

Dobrej harmonizák :-D *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]