Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji poradit s přepisem starého auta r.v. 1989 na syna,chci mu ho darovat a taky se nějak vyhnout eko dani,jde to vůbec?Nikde v tech. průk. nemohu najít do jaké skupiny bych měla patřit v případě nutnosti tu daň zaplatit.
Děkuji za případné rady a porady Jana
Podívejte já se domnívám že dan budete platit a možná v plné výši tzn.10 tis.neuvádíte co je to za auto ,a zeptám se proč si auto nenecháte na sebe a syn at ho užívá ,vzdyt to auto nebude mít ani hodnotu té daně.
možná byste mohla být majitel a on provozovatel pak by mu mohli nabíhat i bonusy za ručení pokud to dáte smlouvy.
Děkuji za reakci,je v tom právě háček,ocitla jsem se na soc podpoře a nesmím vlastnit auto jinak mi nevyplatí podporu,to auto je starej Favorit.V dnešní době nevím jak dlouho budu bez práce a zůstat bez prostředků to si vážně nemužu dovolit asi mám smůlu no jinak díky
eko-dani se nevyhnete, se synem můžete sepsat smlouvu o o dlohodobém pronájmu vozidla, ve které se ON zaváže, že bude zajišťovat údržbu, opravy, servis, technické kontroly, sjedná pojištění vozidla a bude řešit případné dopravní přestupky a možné vzniklé problémy, auto přitom zůstane registrováno na Vás...do smluvy uveďte i to, že byl - byli předány registrační doklady číslo...Pokud v budoucnu vznikne nějaký problém, s pojištěním, s policií ohledně dopravního přestupku který ON spáchá, prokážete se uvedenou smlouvou...Tím podáte vysvětlení a končí to pro Vás...Česem možná bude uzákoněno i v ČR šrotovné, nic nelikvidujte, přišla by jste možná minimálně o tisíc eur...
Ahojte všem děkuji za rady,jen nevím jestli to bude pro sociální úřad stačit,vlastníkem defakto budu pořád a to právě nesmím.
Děkuji všem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.