Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis motorky (skútru)

Od: seara* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit jak mám postupovat:

Před rokem jsem koupila ojetý skútr. Prodej proběhl sepsáním kupní smlouvy. Jenze majitel do této doby skútr neodhlásil a podle mého zjistení ani neplatil pojistku. Já jsem si skútra na sebe nepřihlásila a taky neplatila pojistku. Jezdit jsem s nim nejezdila(porouchal se). Bohuzel s majitelem se nedá ani nedalo spojit. Jak mám postupovat? Když jsem se informovala kolik by stala pojistka i s penálem bylo mi řečeno ze kolem 30 000,-kc. Nevíte někdo co mám dělat? Chci to dát do pořádku . Jaký by měly být mé první kroky atd.?

Moc děkuji všem co mi poradí :(

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

1x

Dejte to do pořádku

1.) prodejce musí skůtr odhlásit na vás

2.) vy se ke skůtru přihlásíte

Pokud Vás ČKP vyzve k úhradě sankčního poplatku, bude to za každý den minimálně 20,- Kč + náklady

Až to vše uděláte, poučíte se a s další motorkou už naložíte podle zákona

cuca*
hodnocení

0x

Pokud skutr neni prepsan na vas, tudiz je v tp uveden stary majitel, nic se nedeje, pokud to odhlasil na vas, tak uz to problem je.me sestalo to podobne, kdyz jsem od znameho kupovala skutr, mel dost casu nez mi dal tp, ja byla uz skoro mesic majitel, no a za nejaky cas mi za mesic neplaceni prisla slozenka cca na 1tisic.poucila jsem se.

hodnocení

0x

seara, vždy se najde řešení.

Musíte napnout síly a schopnosti a zařídit jakýmkoliv způsbem odhlášení na Vás. Lze to legální i nelegální cestou.

To že jste neplatila pojištění za dobu co vlastníte moto, je Vaše chyba, ale z toho lze taky vyklouznout. Zatím o Vás čkp neví.

Zapoměňte na sankci 30 000Kč, to je blábol a strašení.

Přesný kroky napsal správně nu, stručně, ale správně. Já moho pomoci jak to provést..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]