Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení vozidla z evidence , SPZ odcizena

Od: patamat odpovědí: 5 změna:

V létě loňského roku jsem byl účastníkem dopravní nehody , kde viník od nehody ujel. Na dálnici ve 130km/h auto omláceno o svodidla ze všech stran. Zůstalo pojizdné a provozoval jsem ho do konce STK . Minulý týden byly z auta odcizeny obě SPZ.. Doklad od Policie mám. CHtěl jsem dát SPZ do depozitu a hledat případného kupce . ALE narazil jsem na birokracii. Auto prý nejde dočasně odhlásit pokud nemám SPZ. CHtějí mě vydat nové a ty uložit.Včetně všech poplatků.nabýzejí trvalé vyřazení , tam nikdo o SPZ nehovořil. Povinné ručení mě zrušit pojišťovna nechce, protože byla odcizena pouze SPZ , a výroční den konce poištění jsem promeškal o pár dnů.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

a na co se ptáte?

doplněno 29.01.14 12:45:

sám píšete že chcete dát značky do depozita ale přitom je nemáte

byrokracie vám ty zunačky neodcizila a pokud je někam chcete dáít, tak je tam dejte, pokud je nemáte požádáte si o jiné

pokud zákon ukládá žadateli odevzdat značky a byrokracii ukládá aby je převzala a uložila, nesplnění této zákonné podmínky má za následek jediné, evidenční úkon nelze provést

nevoím co je na tom nepopchopitelného

dejte aut osešrotovat a vyřadíte jej beze značek,. protože navždy opouští registr

dočasně vyřazené auto opouští registr dočasně a značky a doklady zůstávají v platnosti

patamat
hodnocení

Je to opravdu tak s tím depozitem a nebo uřednice dělá chybu.

CHtěl bych se vyhnout poplatkům za nové SPZ a chci ukončit povinné ručení.

V případě že prodám vozidlo jako celek s tím že so to někdo opraví tak nemůže být logicky trvale vyřezeno

Nelze vozidlo dočastně vyřadit, když nemáte značky. Musíte je odevzdat. (páč jinak by mohli zůstat na autě, chápete toto?)

Takže jedině zaplatit nové značky a do depozita, nebo ihned prodat. Klidně i bez značek.

hodnocení

0x

patmat, jaký máte dotaz?

buss
hodnocení

0x

Konstatujete,co se stalo... Za ztracené požádáte o vydáních nových RZ, byrokracie, je to dle zákona. Jinak auto dáte do stodoly a budete hradit pojistku. Kdy zaniká pojištění vám říká zákon, tak si vybrat. Nechte si ho ukrást jako RZ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]