Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
Chtěla bych vědět, když si kupuju auto od fyzické osoby, na co si mám dát pozor... jak sepsat kupní smlouvu... a jak např. zjistit původ vozidla a zda je zaplaceno povinné ručení apod... Zkrátka jak se nenechat napálit.
Se smlouvou poradi snad nekdo jiny.
Jak se nenechat napalit...radne zkontrolovat, zda auto nebylo bourano a zda je ve stavu, v jakem s nim budete spokojen (to zde jiz bylo popisovano), pokud je k autu servisni knizka, zajet s ni do autorizovaneho servisu, kde podle servisnich zaznamu potvrdi jeji pravost, pokud serviska neni, tak na strankach MVCR lze podle VIN nebo podle SPZ vyhledat kradena vozidla - to je jen orientacni, zahrnuje to pouze CR a nemusi to byt 100% vypovidajici. Lepsi je kontaktovat spolecnost CEBIA, ktera proveri puvod vozu (vcetne pripadnych zastav, leasingu a pod.)
Jestli ma uzavrene povinne ruceni Vam muze byt jedno. Stejne si budete muset pred odvezenim auta nejspise uzavrit svoje - jen blazen nebo hodne duverivy clovek by Vas nechal jet na vlastni pojistku - co kdyby ste cestou naboural...
pojistka nikdy není psaná na sebe, ale na auto, nepojišťujete sebe,ale konkrétní vozidlo...zelenou kartou s VIN vozidla se prokážete na registru vozidel při podání žádosti o registraci vozidla na Vaše jméno...když budete přebírat auto, nepotřebujete nic, ale doporučují raději mít s sebou toho zkušeného mechanika...
musíš sepsat pořadnou kupní smlouvu a hlave zkontrolovat čísla karoserie a motoru jestli sedej s techničákem
Kupní smlouvu mám... ale jaký bude další postup? Jelikož chceme koupit auto v pátek... Podepíšu s prodávajícím smlouvu, dojedem na technickou udělat tu prohlídku, pojistku budu mít vyhotovenou (na základě kopie TP)... ale jelikož to v pátek nepřepíšem (úředně), protože tu nikdo nehne prstem? Pokud mi dá techničáky jak odhlásí auto? Pokud mu je nechám ať to může v pondělí odhlásit tak autem nemůžu odjet. Musí prodejce auto odhlašovat nebo stačí když si ho já na základě kupní smlouvy přihlásím?
nechte si auto prohlédnout autorizovaným servisem, zde zjistíte skutečný stav a počet ujetých kilometrů, kupní smlouvu lze sepsat podle občanského nebo obchodního zákonáíku, vzorů je všude na netu dost, autorizovaný servis pozná i skryté identifikační znaky, resp. jejich změny- úpravy, takže by mohl originální původ vozidla potvrdit, můžete také oslovit firmy typu CEBIA atd...za polatek Vaše auto vylustrují...další Vaší ochranou je evidenční kontrola na STK, kde technik buď povrdí shodu technických údajlů s tím co je v registračních dokladech, nebo zjistí nesrovnalosti...před každou registrací je každé vozidlo prověřováno,zda o něm není v schengenském informačním systému nějaká poznámka...pátrání...pokud je lustrace pozitivní, je pozdě, úřad neprodleně informuje policii, která Vám vozidlo s největší pravděpodobností obratem zabaví...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.