Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazeni vozidla z evidence

Od: tomasper* odpovědí: 19 změna:

Dobry den,chtěl jsem se zeptat mam vozidlo na sebe odhlášene z roku 2009,a chtěl bych je trvale vyřadit hlavně kvuli placeni povineho ručeni..

Boužel vozidlo již fizicky neexistuje rozprodalo se na dily,udělal jsem fotky,že vozidlo bude sloužit jako dřevnik čestne prohlašeni..Ale tetka jaksi nevim co s tim určitě budu muset doregistrovat a zaplatit eko.dan,ale pujde vozidlo přihlásit když nebudu mit evidenčni kontrolu stači pouze čestne prohlášeni,že vozidlo je nepojizne?A když se tedy podaři doregistovat pujde vozidlo vyřadit i když nemam doklad o ekolikvidaci...boužel až tetka jsem se dočetl že od 1.10.2013 už nelze na čestne prohlášeni vyřadit vozidlo..děkuji za info..

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pkd budete umět číst a hledat ,najdete to mraky odpovědí na svou otázku!

Na čestné prohlášení nelze již několik roků,na zánik určení použití již také nelze.Pkd budete mít co ekologicky nechat zlikvidovat (alespon kastle,nevím jak kde vyžadují úplnost)pak není třeba evidenční,ale přihlásit (800kč) a vyřadit v jednom kroku.Platit PR pkd nehodláte provozovat nemusíte-stačí to potom doložit CKP až siv budoucnu vzpomene-na toto také naleznete pár rad!

nu*
hodnocení

0x

napište si kupní smlouvu s tím kdo si odbvezl nejvíce dílů a vydržte do 1.7.2015

tomasper*
hodnocení

A co se pak bude dit po tom 1.7.2015?Jde o pojistku kterou budu muset platit pořad?Dnes jsem byl na magistrate tam mi řekli,že vozidlo nejde doregistrovat pokud nema evidenčni kontrolu ani stk...Což,ale samozřejmě nemam..Jedině doklad o eko.likvidaci ktery mi samozřejmě nikdo bez auta neda...Chtěl jsem aspon doregistrovat,a dat aspon do depozitu,ale to take nejde když jsem v odhlašce..

erikch*

s tím :"nikdo nedá" bych polemizoval...oslovte-osobně,ve svém okolí firmy-šroťárny,kde mohou ofiko likvidovat autovraky-s místním zřízencem proberte situaci a nebojte se,že za nějaké to všimné papír o eko likvidaci nezískáte...ideální je s sebou donést VIN(ten snad asi máte,když vám ten zbytek stojí na zahradě) a TP a uvidíte sám,že v čechách není nic nemožné...

tomasper*
hodnocení

Boužel vozidlo se rozřezalo a dalo do šrotu takže nic nemam pouze stare fotografie,s vinem...

cuca*

Tak pokud jste si neschoval vin /nevyrizl/ tak teda nevim zda si nekdo riskne dat vam doklad o likvidaci, byt za uplatu, na zaklade fotky.kdyz byste jim dal vin, tak maji aspon jistotu, ze nejezdi nekde pod jinyma znackama.ale proste zeptejte se znovu na dopravce, co s timna vsechno musi byt reseni...

tomasper*
hodnocení

Na dopravce mi řekly,že s tim nic dělat nejde...

erikch*

pro ně nejde,ale jde...jednou z možností je "prodej"-možná si vzpomenete,že jste s nějakými díly prodal někomu i skelet,resp.doklady a máte kupní smlouvu-mohlo se jednat třeba o vietnamského obchodníka,který už je nějaký čas podle obchodního rejstříku v likvidaci,což v reálu znamená,že je bud mimo ČR anebo zde ale pod novou identitou jiného vietnamského obchodníka...No a s touto kupní smlouvou ukončíte povinné,ode dne prodeje veškerá práva a povinnosti přecházejí na právního majitele(což je třeba právě ten vietnemský obchodník)...

hodnocení

0x

Tomáši, když rozeberu vynikající radu pana nu, tak snad již pochopíte.

Napíšete si kupní smlouvu na pana XY, dojdete na pojišťovnu, zrušíte pojištění, a počkáte na rok 2015. Pak budou zrušeny polopřevody a budete mít klid.

Vůbec nechápu, že platíte stále pojištění za vozidlo, které nemíte.

Pochopil jste?

(neexistuje nejde, umím neumím, chce se mi, nechce se mi)

doplněno 29.01.14 15:11:

Tomáši, sdělte mi, jak to zjistí:

"Ten člověk nebude existovat oni to zisti,že jsem udělal podvod" Vezměte telefonní seznam a ten člověk existuje. když to napíšete na mikiho mause, tak ten fakt není..

tomasper*
hodnocení

No auto sice fizicky nemám,ale papirově pořad existuje..Když tedy pujdu na pojištovnu se smlouvou,že jsem vozidlo prodal člověkovi na nahradni dily dobře pojistka se zruši,ale co dál...Ten člověk nebude existovat oni to zisti,že jsem udělal podvod?Co se tyče toho rohu 2015 ty polopřevody budou zrušeny jak?To člověkovi co je tam posledni psany ve velkem TP dojde dopis at odezda značky a doklady?

tomasper*
hodnocení

Jsem asi lama,ale když pujdu s kupni smlouvou na pojištovnu,že jsem prodal auto na nahradni dily,tak přeci ta osoba bude muset platit povine ručeni to samozřejmě platit nebude,jelikož o tom nebude vědět..Pak mu přijde dopis od ČKP...a ten přišti rok ty auta v polopřevodu zaniknou a pojistka na ně take?

Nikdy bych si o nikom nedovolit říci, že je lama, zvláště když Vás neznám. Ale spoustu lidí mi volá a chce vysvětlit polopatě jak to je. Hovor trvá někdy i 30 minut, podle toho jak je ...

Zkuste si mne vyhledat on line...podle vyhledávačů.

buss
hodnocení

0x

Proč jste to neřešil tak jak se má je na vašem vědomí, svědomí. Za blbost se někdy i platí, bohužel. Už zde mnohokráte řešeno. Nevím, co jste žádal na OdbDSA, jde o to, jak jim otázku položíte. Pochopitelně mohou odpovídat, poradit jen v intencích zákona, jak lze vozidlo vyřadit. Takže je také na vás, si přečíst jak se vozidlo vyřazuje a jak je to se zánikem pojištění. Odpověď je tedy třeba hledat v zákonu, popř. zda je tam "díra". Přihlásíte vozidlo bez EK? Na webu mají obce rady Jak postupovat, Potřebuji si vyřídit ...
Spí se, to je jak s řidičákama, raději uhradí poplatek, než by si ho šli vyměnit ve lhůtě.

nu*
hodnocení

0x

povinnost platti povinné ručení je satniovena v § 2 zákona č.168/1999 XSb. v platném znění

auto jste prodal, k autu jste nebyl nikdy přihlášen, řešíte zbytečně neřešitelné věci

tomasper*
hodnocení

Mám v tom guláš mužete mi poslat nějaky kontakt na vás připadně meil?děkuji...

zkuste vyhledávače, tak se najde kontakt..

doplněno 04.02.14 16:34:

Tomáši, ale to musíte dojít na ekolikvidaci, a tam zaplatit všimné. Zkrátka úplatek. Jak znám Češi, jsou proti uplácení druhých.

Vy byste riskoval, že Vám někdo napaří pokutu, když vydáte druhému doklad a nepřevezmete vozidlo?

tomasper*
hodnocení

Tak jsem nakonec našel vyřiznuty vin karoserie,myslite,že to bude stačit aby mi daly doklad eko,likvidace...?

A z čeho jste to vyřízl,když píšete,že vozidlo už fyzicky neexistuje?
Kde nejednají legálně tam Vám za úplatu cca2000kč dají !

doplněno 04.02.14 17:53:

sry,zase jsem četl špatně!Našel jste vyřáznutý kus s VIN.

tomasper*
hodnocení

a myslite,že to bude stačit na doklad likvidace?a pote připadne vyřazeni...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]