Nejste přihlášen/a.
dobry den,mam opla calibru z roku 93 a chtel bych se zeptat jak odvzdušnim brzdy?mel sem v rijnu pred technickou tak sem si rekl ze tu cernou brzdovou kapalinu vymenim za novou a odvzdusnim jelikoz brzdna cara byla jen na jedne strane pri seslapnuti na podlahu,tak jsem udelal blbost ze sem ji nejdriv celou vypustil a pak tam nalil novou do nadobky s tim ze ji naslapu a ono se to nepovedlo,tak jsem vymontoval ABS abych to mel jednodušší a na dva vyvody co jsou na hlavnim valci a vedou do abs sem hned napojil rozdvojky a brzdy samozřejme do kříže-leve predni a prave zadni atd,odvzdusnil sem valec-nalit kapalinu,seslapnout,zacpat oba otvory aby si to natahlo kapalinu z nadoby a ne vzduch a takhle sem to udelal parkrat,ale stejne kdyz tam napojim pak rozdvojky na ktery sou napojeny uz kola tak porad mi to nejde odvzdusnit,co s tím?
nemam treba zamacknout prasatka?nebo kde to muze bejt jeste zavzdušneny?
diky za rady(neberu rady typu-kup si novy auto,dej to do servisu atd...)
nějak jsem se v tom tvém popisu ztratil. Tu jednotku ABS jsi definitivně odstranil? Jak jsi poznal, že ještě někde zůstal vzduch? Také ta brzdná stopa u auta s ABS je podivná.
Měl jsi postupovat tak, že jsi měl odvzdušňovat a postupně dolévat novou kapalinu, až začne ta nová bude vytékat u všech kol, ale to už jsi pos*al.
Tak ještě jednou podrobně napiš, v jakém stavu máš tu brzdovou soustavu teď, aby se dalo poradit, co s tím.
já bych to vše zapojil zpět včetně ABS pak pozval kamaráda at mi šlape a sám bych za pomocí průhledné hadičky ponořené ve sklenici s trochou brzdovky začal odvzdušnovat a to od pravého zadního kola a to stylem kolega našlape ty trochu povolíš odvzdušnovák ne zcela vytočit! na odvzdušnováku máš hadičku ponořenou do kapaliny ve skleničce na to necháš kolegu šlapat tak dlouho až pude v hadičce vidět brzdová kapalina bez bublinek poté utáhneš odvzdušnovák a deš na další kolo zadní levé pak přední pravé a nakonec přední levé
až budeš hotov oběhni ještě jednou všechna kola stylem našlapat pedál, podržet pedál ,povolit odvzdušnovák-pedál klesne,utáhnout odvzdušnovák a to tak dlouho až ti pude z odvzdušnováku čistá kapalina
jelikož sis to řádně zavzdušnil bude to chtít trpělivost a čas
nedávno sem zkoušel fintu mám pistoli na stříkání podvozků bodyčkem,tak sem si udělal hadicovou redukci napojil pistoli na kompresor a šlo to taky
Ten postup je naprosto správný, ale... Pokud už má zavzdušněnou jednotku ABS, musí postupovat jinak. Ale jak radit, když jeden neví, jak to teď má?
ted to mam takto:od brzdoveho valce jsou pouze dva vyvody,né ctyri a na nich mam rozdvojky na kterych jsou uz napojena potrubí k jednotlivim kolum,takze co rozdvojka to dve kola ale zapojene do kříže a to je vse,abs je nadobro vymontované a v tuto chvili je vsude kde to slo kappalina,vsude kam se dostala,samozrejme to ale nebrzdi,naposledy co jsem to zkousel tak sem slapal jak divel a zadnej tlak,napadlo me prave jesi treba nemam na brzdách zastrcit pisty co tlacej do oblození? jinak uz nevim co s tim
Tak to promiň, ale připojuji se k asd. Brzdy odvzdušnit doma nevidím jako problém, ale s takovým bastlem nechci mít nic společného. Jestli už se chceš zabít, udělej to tak, abys s sebou nevzal někoho nevinného.
Přesně tak,to je prostě prasečina...nejde to odvzdušnit,vyrvu ABS.bože...prvně by to chtělo si něco přečíst nebo zajet do servisu...černá kapalina,ABS u kterého se zablokuje jedno kolo...nechtěl bych to auto vidět,to by se hodilo možná tak na kamikaze vražedný útok
Nevím jaký je přesně typ ABS,ale myslím že doma to neodvzdušníš pokud se dostala kapalina z ABS ven,to se odvzdušňuje tak aby to ABS nezůstalo na suchu(vysaješ nádobku ke dnu,naleješ do ní trochu nové kapaliny a odvzdušňuješ,hlavně musíš hlídat aby nikdy ta kapalina z nádobky nezmizla a postupně do ní dolívat)
když budeš ovzdušnovat každe kolo a pujde už jen nova kkapalina tak vše uzavři a povol přivody k ABS a šlapej tak dlouho a do ABS dostaneš kapalinu pak přivody uzavři a pak povol vyvody dostaneš kapalinu z ABS tak vše uzavři a musiš znovu ovzdušnit všechny kola pak by to mnělo fungovat pokud maš dobry hlavní brzdovy valec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.