Nejste přihlášen/a.
Mám vůz z roku 1996.OPEL Vectra 2,0i. Na TP by letos již asi neprošel kvůli karoserii. Jinak je tam ovšem skoro nový motor, luxusní výbava (kožená sedadla, elektrony a 80% pneumatikami a.p.) Jistě bych mohl prodat i jiné ND. Jak na to bez porušení zákona?
4x
1.) přestaňte sem konečně psát ty hlouposti o dopravních inspektorátech a zákoně 56/2001 Sb
2.) zákon č.56/2001 Sb. neřeší žádný prodej auta na díly ani na kuličky, dopravní úřady řeší jen EVIDENČNÍ ÚKONY
3.) Přijdete na úřad, vozidlo dočasně vyřadíte, přitom odevzdáte značky a malý TP, do velkého TP se Vám úřad potvrdí dočasné vyřazení, před provedením úkonu zaplatíte správní poplatek 100,- Kč
4.) Následně vše oznámíte své pojišťovně, vrátíte zelené karty, asistenční kartičky atd a na oplátku dostanete písemné potvrzení o zániku pojistníé smlouivy pod eýákona 168/1999 Sv, s učinností k datu dočasného vyřazení. Přeplatek pojistného Vám bude vrácen.
5.) V momentu kdy seženete šťastného kupce auta s koženými sedačkami zajdete na úřad a v režimu dočasného vyřazení požádáte o odhlášení auta na osobu nového majitele, je to na počkání a bezplatrné
6.) Sepíšete krátkou smlouvu, TP si O K O P Í R U J E T E a pak auto i doklad dáte novému majiteli
7.) Opakovaně jsem tady vysvětlval novelizovaný zákon, účinný od 1.1.2015. když si nový majitel k auto nepřihlásí, toto auto ve statutu "polopřevpdu" dnem 1.7.2015 ze zákona ZANIKNE. i kdyby někde bylo, ze zákona NEBUDE.
8.) Trvalé vyřazení z důvodu prodeje zákon neumožňuje, ani vyřazení z důvodu prodeje na díla ani na kuličky, jen TRVALÉ VYŘAZENÍ po přrčdloýžení potvrzení o převzetí autovraku.
9.) Když někdo auto prodá, auto se nevyřazuje ale ODHLAŠUJE na nového majitele, a to až do 31.12.2015. pak se odhlašovat nebude, bude se rovnou registrovat na nového majitele.
10.) Dnem 1.10.2013 pozbyla platnost ta část zákona která umožnila trvale vyřadit auto z důvodu "zániku účelu využití"
Čo bolo to bolo, už to neplatí a pokud to šlo, tak jen do 31.09.2013.
Doufám že jsem Vám poskytl vyčerpávající vysvětlení Vaší životní situace. Tak už jen nafoti oplíka a šup s ním na web...
doplněno 26.01.14 20:03:Je to popsáno přesně podle zákona, není důvod cokoliv porušovat
0x
Když jsem vyřazoval auto já, tak se divili, že bylo komplet. Šlo jim jen o to, aby to dostali na podval.
doplněno 26.01.14 19:34:Zrušit to musíte, doklad o ekolikvidaci potřebujete. Tak jen brnkněte tam, kde to budete odevzdávat, jaká minimální část auta jim stačí, aby vám dali papír. Řekl byc, že karoserie VIN musí stačit.
0x
To taky resim u 2 aut momentalne, byly tu rady nechat to vyhnit v depozitu s novym zakonem, jinak se da zrejme papir o likvidaci zaplatit ale zda se mi to drahe.
doplněno 26.01.14 19:35:Jinak o interier to muzete IMHO ocesat libovolne a jeste vam za to zaplati, to jsou pro ne naklady to likvidovat, jde jim hlavne o motor a prevodovku - to kdyz chybi, tak neco doplatite...
0x
zalezi na dopravním inspektorátu, pod ktery patrite.
my jsme renaulta nechali znamemu na dily.spravne byste měl mit doklad o ek.likvidaci,ovšem tam si auto nechají.
nám stačilo dostala jsem doporučení i na internetu jsem našla nějaký přibližný vzor.
prostě to nazvěte čestné prohlášení, napište já, majitel tímto čestně prohlašuji, že vozidlo ... údaje bude použito na náhradní díly. Vin bude zničeno /vybroušeno/ aby se zabránilo zneužití a všechny kapaliny ekol.zlikvidovány...tak nějak, no a pak se značkami a techničáky to zkuste, budto to projde, nebo holt budete muset auto obětvat ![]()
0x
To miloslav-Nu napsal vyčerpávající odpo,o dalších radách psaných výše,vůbec neuvažujte!
Jinak můžete prodat na ND, ne že nemůžete,do KS napíšete na nd s tím že na příslušném odboru auto odhlásíte na kupce,co on s tím udělá Vám pak může být šumák,ale uložit si kupní smlouvu!Jen se nedá trvale vyřadit za účelem rozprodeje na ND!
To Cuca-na dopravní inspektorátu jste to jak píšete mohli zrušit nejpozději někdy v roce 2000!Jinak pro všechny příslušné úřady platí stejné podmínky!Takže co nejde v Aší, nesmí projít ani Uherském Hradišti např!Vy jste nezrušili asi na čestné prohlášení ale na "zánik účelu využití"!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.