Nejste přihlášen/a.
Mám vůz z roku 1996.OPEL Vectra 2,0i. Na TP by letos již asi neprošel kvůli karoserii. Jinak je tam ovšem skoro nový motor, luxusní výbava (kožená sedadla, elektrony a 80% pneumatikami a.p.) Jistě bych mohl prodat i jiné ND. Jak na to bez porušení zákona?
1.) přestaňte sem konečně psát ty hlouposti o dopravních inspektorátech a zákoně 56/2001 Sb
2.) zákon č.56/2001 Sb. neřeší žádný prodej auta na díly ani na kuličky, dopravní úřady řeší jen EVIDENČNÍ ÚKONY
3.) Přijdete na úřad, vozidlo dočasně vyřadíte, přitom odevzdáte značky a malý TP, do velkého TP se Vám úřad potvrdí dočasné vyřazení, před provedením úkonu zaplatíte správní poplatek 100,- Kč
4.) Následně vše oznámíte své pojišťovně, vrátíte zelené karty, asistenční kartičky atd a na oplátku dostanete písemné potvrzení o zániku pojistníé smlouivy pod eýákona 168/1999 Sv, s učinností k datu dočasného vyřazení. Přeplatek pojistného Vám bude vrácen.
5.) V momentu kdy seženete šťastného kupce auta s koženými sedačkami zajdete na úřad a v režimu dočasného vyřazení požádáte o odhlášení auta na osobu nového majitele, je to na počkání a bezplatrné
6.) Sepíšete krátkou smlouvu, TP si O K O P Í R U J E T E a pak auto i doklad dáte novému majiteli
7.) Opakovaně jsem tady vysvětlval novelizovaný zákon, účinný od 1.1.2015. když si nový majitel k auto nepřihlásí, toto auto ve statutu "polopřevpdu" dnem 1.7.2015 ze zákona ZANIKNE. i kdyby někde bylo, ze zákona NEBUDE.
8.) Trvalé vyřazení z důvodu prodeje zákon neumožňuje, ani vyřazení z důvodu prodeje na díla ani na kuličky, jen TRVALÉ VYŘAZENÍ po přrčdloýžení potvrzení o převzetí autovraku.
9.) Když někdo auto prodá, auto se nevyřazuje ale ODHLAŠUJE na nového majitele, a to až do 31.12.2015. pak se odhlašovat nebude, bude se rovnou registrovat na nového majitele.
10.) Dnem 1.10.2013 pozbyla platnost ta část zákona která umožnila trvale vyřadit auto z důvodu "zániku účelu využití"
Čo bolo to bolo, už to neplatí a pokud to šlo, tak jen do 31.09.2013.
Doufám že jsem Vám poskytl vyčerpávající vysvětlení Vaší životní situace. Tak už jen nafoti oplíka a šup s ním na web...
doplněno 26.01.14 20:03:Je to popsáno přesně podle zákona, není důvod cokoliv porušovat
Když jsem vyřazoval auto já, tak se divili, že bylo komplet. Šlo jim jen o to, aby to dostali na podval.
doplněno 26.01.14 19:34:Zrušit to musíte, doklad o ekolikvidaci potřebujete. Tak jen brnkněte tam, kde to budete odevzdávat, jaká minimální část auta jim stačí, aby vám dali papír. Řekl byc, že karoserie VIN musí stačit.
To taky resim u 2 aut momentalne, byly tu rady nechat to vyhnit v depozitu s novym zakonem, jinak se da zrejme papir o likvidaci zaplatit ale zda se mi to drahe.
doplněno 26.01.14 19:35:Jinak o interier to muzete IMHO ocesat libovolne a jeste vam za to zaplati, to jsou pro ne naklady to likvidovat, jde jim hlavne o motor a prevodovku - to kdyz chybi, tak neco doplatite...
zalezi na dopravním inspektorátu, pod ktery patrite.
my jsme renaulta nechali znamemu na dily.spravne byste měl mit doklad o ek.likvidaci,ovšem tam si auto nechají.
nám stačilo dostala jsem doporučení i na internetu jsem našla nějaký přibližný vzor.
prostě to nazvěte čestné prohlášení, napište já, majitel tímto čestně prohlašuji, že vozidlo ... údaje bude použito na náhradní díly. Vin bude zničeno /vybroušeno/ aby se zabránilo zneužití a všechny kapaliny ekol.zlikvidovány...tak nějak, no a pak se značkami a techničáky to zkuste, budto to projde, nebo holt budete muset auto obětvat
To miloslav-Nu napsal vyčerpávající odpo,o dalších radách psaných výše,vůbec neuvažujte!
Jinak můžete prodat na ND, ne že nemůžete,do KS napíšete na nd s tím že na příslušném odboru auto odhlásíte na kupce,co on s tím udělá Vám pak může být šumák,ale uložit si kupní smlouvu!Jen se nedá trvale vyřadit za účelem rozprodeje na ND!
To Cuca-na dopravní inspektorátu jste to jak píšete mohli zrušit nejpozději někdy v roce 2000!Jinak pro všechny příslušné úřady platí stejné podmínky!Takže co nejde v Aší, nesmí projít ani Uherském Hradišti např!Vy jste nezrušili asi na čestné prohlášení ale na "zánik účelu využití"!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.