Nejste přihlášen/a.
Může si cizinec - Slovák - který v ČR pracuje a žije již 3 roky koupit a zargistrovat na sebe osbní automobil?
zaregistrovat znamená nechat se zapsat do systému CRV, z uvedeného systému se tisknou doklady a osobní údaje se přitom automaticky načítají z evidence obyvatel ČR
Je nutné nechat se do této evidence obyvatel ČR zapsat, a to včetně rodného čísla kterí je povinné pro CRV podle speciálního zákona, a pak se lze registrovat k autu v registru vozidel ČR podle místa přechodného pobytu uvedeného v systému
Mimochodem, občan EU může být v ČR jak dlouho chce a nemusí nikomu nic hlásit, ale v situacích jakou popisuji je nutné aby se nechal Slovák cizineckou policií do evidence obyvatel zapsat a současně mu o tom bude vystaveno potvrzení ( o přechodném pobytu)
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či sa Vám podarilo nahlásiť vozidlo v ČR. Žijem v čechách 4 roky, kupila som si tu i byt. Ale bohužial kvoli vlastnej lenivosti ešte nemám vybavený trvaly ani prechodny pobyt... Tak neviem, ked si tu kupim auto, či mi ho bez tohoto povolenia,zaregistujú...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.