Nejste přihlášen/a.
Dobré dopoledne,
můj problém je s VW Polo r. 95. Mám ho asi 5 měsíců a již jsem vysoušela asi 5x celý auto..Střešní okno jsem prostě zalepila, toho už jsem se zbavila, ale můj problém je, že mám mokro v kufru a celou stranu spolujezdce. Přišla jsem na to náhodou, že jsem otevřela kufr a krabice v ní byla uplně vlhká..tak jsem se koukla pod koberec na rezervu a tam voda..koberec ze spoda uplně mokrej..Po odstranění koberce na straně spolujezdce - molitan pod ním uplně durch..Nechápu,odkud to teče, ale každopádně to prosakuje ze spodu a nekape to někde shora..už fakt nevim..Stalo se mi, že jsem přišla do auta a u spolujezdce ve předu kaluž vody..Stojím z kopce dolů,tak to chápu,ale kudy to sakra prosakuje..? díky za každou radu...sama si neporadim..
Pokud to neni bezne roseni, napriklad od ucpane klimatizace a podobne, ale opravdu spousta vody, tak ocividne nekde neco netesni.
Zkontrolujte veskera tesneni kolem dveri, vika kufru, kolem oken. Peclive. Zda nejsou ztvrdla, zpuchrena, popraskana. Pak sundejte koberecky a veskere tapicirungy a kouknete se, zda nekde neni auto naskrz prorezle. Kdyz nic nenajdete, takse pokuste auto co nejvice vysusit a ve dvou lidech prprovedte nasledujici. Bud vemte WAPKU a cele auto obstrikavejte poradne vodou. Druhy mezitim bude sedet vevnitr a hledat prusaky. Vsude, kde se objevuje mokro. To znamena i v kufru. To same se da udelat tak, ze zajedete do mycky. Opet radeji ve dvou, at se rychleji hleda. Behem procesu myti v mycce, se da take vlezt do kufru Samozrejme to provadejte pri odstraneni co nejvice koberecku. Naopak je vhodne kriticka mista vystlat novinami, na kterych se jednoznacne mokro ukaze.
Pomoci mycky zjistite i diry v podlaze, ale pomoci WAPKY lze zase smerovat proud vody i z tech nejnepravdepodobnejsich smeru prusaku.
Díky za rady..pod auto si nelehnu,ale ta myčka je dobry napad,jak to zjistit ze spodu..včera sem chodila s lahví vody a lila to všude možně..ze shora to prostě těsní..nikde po interiéru to neteklo..co jsem si všimla, tak byly kapičky vody na koberci kolem předního kola a po odstranění koberce po straně v kufru byl orosený vlastně tlumič od kola...ale teď nevím,zda-li se tam jen nesráží voda..novinami mam vystláno uplně všude, koberce zvedly,aby to luftovalo..ale proste nevim..kdyby byla někde díra ve předu, tak to není v kufru..se z toho auta zblázním..To je možné za jízdy spodem nabírat vodu?
A vlastně jsem si uvědomila, když jsem vyházela všechny koberce i ty molitany, vytírala jsem podlahu a ta byla v celku, uplně netkla, nebo to nesouvisí se rzí ze spoda? Jediny co tam bylo,tak se ten smalt nebo co je to, odrolil kolem takovych cernych špuntů...ale to přikládám vlhku, které tam bylo...takže viditelná díra skrz podlahu tam není..
Dira nemusi byt okem patrna. V plechach je spousta ruznych zahybu a i mala netesnost muze zpusobit prosak.
Za jizdy voda odletuje od kol do podbehu - blatniku, takze pokud je nekde skulina, tak se dostane voda i dovnitr. Na to by byla dobra ta wapka a pod tlakem podbehy vystrikat. Pak se uvidi, jestli to dovnitr tudy prosakuje.
Ale to by zase chtelo nejenom z vne auta, ale i z pod auta do podbehu. Vzorek pneumatiky muze vodu odhazovat v urcitym smeru a ta se pak dostava do auta.
Proste to chce sehnat spousta vody a cele auto omyvat tak dlouho az na prusak prijdete. PET flaska je malo. A hlavne chybi potrebny proud.
předpokládám že je auto od překupníka nebo z bazaru, dovezeno ze zahraničí a slepeno z několika šikovně bouraných kousků...proto díly nelícují, gumy netěsní...
Ano,je dotažené sem a koupeno od překupníka..ale to mám poznat jak, že je to bourané? Zjevně není vidět vůbec nic! Doufám, že se mýlíte..není to dobrý pocit..Potřebuji jen,aby tam neteklo..kudy, to se ptám na radu..
nechte si to opravit v normálním servsiu a požadujte po tom zmetkovi slevu, můžu Vám všem poradit jedno, jezděte si pro auta do zahraničí osobně...ušetříte peníze i starosti, dnes je to vše relativně jednoduché...nemáte tušení, z čeho a jak se někdy lepí auto...u auta bouraného na střechu se doma v díleně prostě uříznou v horní nebo spodní části sloupky a navaří jiná střecha, uřízlá z jiného auta..jak to má pak těsnit a lícovat? Začal bych kontrolou a výměnou gumových těsnění, pokud nelícují plechy, bude Vám i nové těsnění možná nanic...srovnat plechy, nebo alespoň nacpat všude bezbarvý silikonový tmel...
Paní, tady bude asi každá rada drahá. Axus sice to myslí dobře, ale není to tak jednoznačné, že pomůže proud vody. Znám případ, kdy do auta teklo jen za deště, když stálo v určitém sklonu. Myčka, stíkaní hadicí atd., vždy suché. Voda je prevít . Ale ve Vašem případě, když teče praktický všude, přikláním se k názoru nespokojenehourednika. Sice je to kruté, ale myslím, že Vás někdo pořádně výpek. Pokud to ještě jde, doporučují odstoupit od kupní smlouvy. A to rychle. A nemyslete si, že Vám někdo na dálku, ze židle od kompu vyřeší tento problém.
Paní, tady bude asi každá rada drahá. Axus sice to myslí dobře, ale není to tak jednoznačné, že pomůže proud vody. Znám případ, kdy do auta teklo jen za deště, když stálo v určitém sklonu. Myčka, stíkaní hadicí atd., vždy suché. Voda je prevít . Ale ve Vašem případě, když teče praktický všude, přikláním se k názorunespokojenehourednika. Sice je to kruté, ale myslím, že Vás někdo pořádně výpek. Pokud to ještě jde, doporučují odstoupit od kupní smlouvy. A to rychle. A nemyslete si, že Vám někdo na dálku, ze židle od kompu vyřeší tento problém.
Dobré ráno, uznávám,že jsem opravdu nalítla, lítáním po známých a skutečných mechanicích, co se v autu vrtají, přiznali, že auto bylo rozhodně bourané..Naštěstí střecha je původní..Bylo bourané ze zadu..Tak teď sem naštvana neskutečně sama na sebe, že jsem tak blbě nalítla..Dost o tom. Včera jsem byla dvakrát za sebou v myčce a samozřejmě v autě ani kapička..Je možné, že to protýká opravdu jen za deště v určitým sklonu..To zjistím až bude pršet..Teď když jsme na to narazili, mám právo se bránit, že mi o tom neřekl, že auto bylo bourané? Ještě jedna otázka, auto jsem koupila se zimnimi pneu velikosti 175/65 R13, ale ve velkém techničáku je 155/65 R13..Takže letní mám koupit jaké?Díky za rady od Vás..
samozřejmě že se můžete bránit, a to i soudní cestou,pokud se nedohodnete, je jedno pod jakým sklonem, prostě do auta teče...chtěl bych zpět peníze, auto bych vrátil, jel bych si do zahraničí sám vybrat...můžete požadovat slevu, minimálně ve výši provedené opravy...buď se s prodejcem dohodnete, nebo ne...nenechte se odbýt, z lidí co vyhazují peníze za zmetky takoví prodejci žijí...a můžu povrdit, že velmi slušně...záleží kdy jste uzavřela kupní smlouvu a co je v ní napsáno...Na auto lze montovat jen pneumatiky v kombinaci s ráfky o rozměrech schválených výrobcem...namontujte ty, co máte uvedeny v TP, pokud chcete vědet co lze montovat alternativně, stačí když zajedete na STK a požádáte o vystavení protokolu s uvedením pneu, která jsou pro daný typ vozidla schválena...pak lze za správní poplatek 50,- Kč zapsat tyto údaje do registračních dokladů..
Děkuji moc, prodejce se mnou odmítl cokkoliv řešit..Tak jsem taktně naznačila, že jestli se semnou o tom bavit nebude, takže v tomhle kraji neprodá ani tříkolku, o to jsem schopná se postarat. Takže máme dnes schůzku. Beru sebou kameru, vše nahraju a beru pár lidí jako svědky. Už ve mně nepanuje bezmoc ale vztek! Máte pravdu, z takových naivních lidí oni žijí..Tak na mě se rozhodně nepřiživí..Díky moc za Váš čas a radu. Kdyžtak se ozvu s výsledkem. Hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.