Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatuhlé zadní kolo, ruční brzda

Od: jackmi odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám dotaz, zda někdo neporadíte, co by to mohlo být.

Jde o to, že poslední týden mi při ranním startu zatuhne jakoby zadní kolo či brzda.
Musím to jakoby trhnout na zpátečku, pomalu a povolí to, pak jakoby při jízdě šoupe, nebo dře
kolo či brzda, nevím. Po chvili se to vojede, tak to šoupe jen při brždění, ale jinak ok.
A do toho mi ještě ručka jde chvili ztuha a pak zas je hrozně volná.
Vím, že se asi ptam blbě, ale nevíte někdo čim to může být? Zda rez, či něco s brzdama?

Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

no nic sundat kolo rozebrat brzdu a podle toho co uvidis pokracovat dal.Pokud nemas na to vlohy a moznosti jedine autodilna

jackmi
06.03.17 15:46
Ok. Diky ;)

fik
hodnocení

0x

Vidím to na celkovou kontrolu brzd,výměnu opotřebených částí,výměnu kapaliny,promazání pohyblivých částí. Pokud jsi to nikdy nedělal tak to radši někomu svěř

Co to máš za auto? Treba Francouzská auta trpěla na to, že když lety orezl bowden ruční brzdy, tak se při zatažení brzdy silou, bowden zkroutil a skripnul lanko. Páku jsi sice při odbrzdění dal dolů ale lanko se povolovalo jen pomalu a pakny pribrždovaly než je síla pružinek nepovolila. Celkem je to podobné tomu, co popisuješ. Řeší se to výměnou bowden a lanka což není extra finančně náročné ale asi si to nebudeš dělat sám protože musí dolu buben brzdy.

rasekvasek*
hodnocení

0x

To vypadá na zatuhlý lanovod.

hodnocení

0x
Bud přirezlí lanovody ruční brzdy nebo nefunkční samostav pokud sou v zadu bubny nebo přirezlí desky či plovoucí šrouby pokud sou vzadu kotouče
Šikovnej garážník to zvedne koukne a ví *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]