Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Další zavada

Od: manotek* odpovědí: 12 změna:

fiat tipo topeni demontáž, kape...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, patrně tam bude někde nějaká dírka. Pokud budete výřečnější, tak Vám jistě někdo poradí i více - toto je informace. Doplňte informaci o otázku. Zdravím!

doplněno 25.01.14 10:41:

manotek - to už je lepší dotaz a jistě někdo poradí. Já to, ale nevím.

manotek*
hodnocení

a jak se jmeduje ten přípravek jak se leje do vody, jak to ucpe ty díry

777

To se jmenuje utěsňovač chladiče,ale je to prasečina...v chladícím systému to udělá takovou hnědou směs

Pokud to teče nějak moc tak to stejně nepomůže

manotek*
hodnocení

dobra, dá se akorad vyrušít topení spojením hadíc abych dojel dom, aniž bych bych stím něco udělal, a pro ty chytřejší, vím že to topít nebude

erikch*

chce to zjistit kde.-zda je problém v radiátoru nebo někde přívod-potrubí,příruba apod. Pokud radiátor sám-není nic jednoduššího než sehnat jiný,a to nejen z Tipa shodnej bude jistě i v Tempře atd.(mrkněte např.na Akelly na "výskyt produktu" radiátoru u vaší motorizace a podle toho víte z čeho sehnat...) otázka je jak dlouho si auto chcete nechat,zda má smysl sehnat nový(tak dvojčička),či jetý třeba za demontáž...?

manotek*
hodnocení

mužu sím jet?

erikch*

proč ne-sice náhlý kolaps načatého radiátoru a "zásah" horkou vodou na nohy nic moc...,ale nevím jak moc kde "kape",takže pokud se kapalina nějak moc neztrácí ,jezdit s tím lze...

manotek*
hodnocení

fiattipo.net/... tadyto potřebují že

hujer123*

Záleží, jak moc to teče, pokud budete zastavovat a dolívat včas vodu, můžete jet. Ale v dnešním počasí, kdy je silně podnulou, musíte mít promyšleno, co s autem, až dojedete do cíle. Tzn, teplou garáž nebo vypustit dokonale soustavu nebo alespoň dolít tnemrznoucí kapalinu a zajistit dokonalé promíchání.

Ale jak už jsem uvedl na začátku, podstatné je, jak moc to teče.

manotek*
hodnocení

tak byla povolená hadíce :) sem zmrzej jak h... :D

Blahopřeju k opravě! Já to řešil utěsnovačem (mám s tím na 2 autech a 3 použitích-chladič,mrazová zátka a topení)jen na pežotu to nefungovalo-tekl na spoji dvou plastových trubek)

doplněno 25.01.14 18:53:

To 777-svatá pravda (žel nedělám)tekl mi přímo radiátor a na ibize chladič,nikdy hadice.Ale toto se mi stalo na F125P-ale na hadice od hrdla do nádrže,ztráta asi 2 litrů než jsem si všimnul,ale na čerpačce měli sk-pásky,ne hadicové spony!

777
hodnocení

0x

Doporučuji každému třeba jednou za dva roky nebýt líný a projít všechny hadice...vypustit směs a roztočit všechny svorky,stáhnout hadice a pečlivě očistit nátrubky,z hadice vklepat usazeniny a zkontrolovat jestli není spochřelá nebo nařízlá od stahovací pásky...vadné hadice samozřejmě vyměnit

Pokud svorky nejsou zhnilé tak namazat vazelínou,pokud už korodují tak koupit nové...utáhnout podle serivního návodu a nic nemůže týct

Jinak se vám může stát jako jednomu mému zákazníkovi...zhnila mu stahovací páska a přetrhla se,hadice se vlivem vibrací při jízdě stahovala a postupně se úplně vyvlékla z nátrubku...kapalina během pát vteřin vytekla a mohl akorát tak na odtah(byla to silná hadice)...chladící směs stará dva měsíce na silnici a pořádná kupa nervů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]