Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálnice - ušetřím peníze za benzín?

Od: jansa odpovědí: 8 změna:

Mám dotaz. Vyplatí se koupit dálniční známku? Jezdíme 2x měsíčně na chatu cca 80 km. Je ekonomičtější jet po dálnici nebo po okreskách? Kde ušetřím peníze? Jsem důchodce a každá koruna je dobrá. Taky když nekoupíme známku při každé jízdě- i do Prahy-jsme z Berouna, se musíme courat po okreskách. Stále se s manželem dohaduji. Děkuji za odpověď. Jana

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

3x

Ahoj. Loni jsem známku nepořizoval. Letos ještě nejsem úplně rozhodnutej. Ale, když jsem tuhle vezl kamarádku zpátky z krajského města, tak se díky přítomnosti známky na skle mohla rozhodnout, kudy pojedeme. V levo okolo a v pravo po dálnici. Nebylo to dobré rozhodnutí. Silničáři sice byli připraveni na zimu, jen trochu zapomněli vůbec vyrazit na posyp. Jízdou po dálnici se opravdu nedalo vůbec nic ušetřit. Klouzali jsme po zrcadle, v koloně a do kopce mezi stojícími kamiony. Nahoře se motali policajti kolem bouračky. Někdy to opravdu s tím šetřením nevyjde.

dericcaster*
hodnocení

3x

Ono dost záleží, jaké jsou alternativy k dálnici. Pokud je k dispozici nějaká slušná silnice I. tř. tak bych jel po ní. Jízdou po dálnici sice ušetříte čas (někdy), ale při srovnatelné vzdálenosti to levněji nevýjde. Při jízdě po dálnici stoupá průměrná spotřeba paliva. Kupříkladu třeba odpor vzduchu roste s mocninou rychlosti - to znamená, že pokud zrychlím na dvojnásobek odpor vzduchu stoupne čtyřnásobně...

erikch*

Z Berouna bych to vůbec neřešil a jezdil "podél" vody,čili po starý,kvůli pár minutám (otázkou je jak moc zase bude plzenská ucpaná až začnou šaškovat s jistě "nezbytnou" úpravou středového pásu jako loni,kdy dostat se do Plzně bylo tak na dvě hodky...)nemá cenu cpát státu 1500,- spotřeba je nižší při klidné jízdě po okresce než po dálnici...

jansa
hodnocení

Díky, my sice jezdíme směr Zbiroh, ale i tak se opravdu vykašlu na to dávat státu 1500,- za nic. Ona je někdy opravenější ta okreska než dálnice. A s tím "mým chlapem" se už nebudu dohadovat. Asi má pravdu.

hodnocení

2x

Ja tedy uplne silim,ta zatracena R6 Cheb-Vary,je to neco pres 35km a rychlostka vede od nikud-nikam,ale ti tupci nahore to neane pochopit,pokud je navaznost-tak neresim,ale takhle...IDIOTI!

danys*
hodnocení

0x

nepřijde mi, že bych na dálnici nějak extra šetřil co se pohonných hmot týče. spíš jde o úsporu času, takže pokud Vám nevadí, že pojedete o půl hodiny déle, pak bych jezdil po okreskách.

nu*
hodnocení

0x

já bych si tu známku koupil, dálnice vede v podstatě Berounem tak proč jezdit po okreskách

Pokud jezdíte Yarisem tak klidně okreskou směr chrášťany, motor je pružný a dá se jezduit na pětku, nafťákem s dlouhou šestkou kteru ve vesnicícj nazařadíte a mimo vesnice jen občas bych volil dálnici

jansa
hodnocení

Ahoj, to beru. Tak já napíšu adresu kam jí poslat. Z důchodu je to těžký. Yarisem nejezdíme. Máme staré VW Polo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]