Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topeni felicie

Od: tuli odpovědí: 4 změna:

DNEska ráno jak sem rano jel zpráce tk sem zapl topeni aby se rozmrzla skla a pri jizde mi řekl kolega zpráce jestli mi startuje dobre auto, protože jak sem snizil otáčky tk se topení snizilo? může to být tím ze se ozyvá baterie?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

spíš bych přeměřil dobíjení

martinhajek*
hodnocení

2x
No, jde o to JAKÁ je to Felicie a KOLIK spotřebičů jsi měl zapnuto. Pokud jedna-trojka bez klimy, tak u ní altík dává na volnoběh 12 - 15A, takže při větším odběru poklesne na volnoběh napětí a není to závada.
doplněno 24.01.14 21:49: Teď si to čtu ještě jednou. Myslel jsi "sníží otáčky větráku při volnoběhu", nebo ti lítají otáčky větráku podle otáček motoru? Protože to už by závada byla a dost velká - přebíjení kvůli vadnému regulátoru napětí.
gumidek*

Taky si myslím, že je to normální. U Favorita z roku 1990, kde jsem měl řemenici altu 70mm (zelenou) klínovou, jsem dal s Favorita 1992 60mm (černou) a nepomohl jsem si. Teď tam má řemen a řemenice s Felicie 1.3 SPi, na altu podstatně menší řemeničku s vyžšíma otáčkama a stejně mi při velké zátěži u 70A Magnetonu padne napětí (sníží se foukání při volnoběžných otáčkách).

777

Ano,to je zcela běžné...ještě jsem neviděl feldu která by to nedělala...hodně poznat je to při ventilátoru na 4 stupeň,když se otáčky sníží na volnoběh,otáčky ventilátoru slyšitelně poklesnou...trošku je to vidět i na světlech

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]