Nejste přihlášen/a.
Dobrý den koupil jsem si auto s neznámou minulostí jen s velkým tp s tím že ho přihlásím jako veterána. Avšak ve velkém tp jsem narazil na tohle oznámení z 16.10. 2013. Chtěl bych se zeptat co to pro mě znamená jak na tom vozidlo vlastně je. díky za odpovědi.
A další otázka zní jestli se na vozidlo vztahuje ekodaň 10000 když je ve velkém tp uvedeno "poplatek na podporu sběru a využití autovraků nevybrán z důvodu dědictví" jak ostatně uvidíte v přiložených fotografiích.
Velmi děkuju za všechny odpovědi s pozdravem Kocvin.
odhlášeno v depozitu znamená že bylo odhlášeno na jiného provozovatele a je tedy ve statutu polopřevodu
je nutné podívat se do té části TP kde se zapisují vlastníci, kdo je kdo je zapsán v meziokolonce "vozidli převedeno odhlášeno na", s datem 16.10.2013
vyřazení zákon definuje jako TRVALÉ VYŘAZENÍ a tento správní úkon by měl mít své pořadové číslo nebo číslo jednací
Ano přesně jak píšete. V kolonce vozidlo převedeno-odhlášeno na je nějaká osoba.. A s tou ekologickou daní je to jak tedy? nechci s tím začít hýbat a pak zjistit že musím zaplatit 10 000.
nehýbat a toto auto dne 1.7.2015 prohlásí novelizovaný zákon za zaniklé
z auta se stane soubor dílů protože doklad o scchálení , tedy TP bude považován ze zákona za neplatný / slovy zákona za ZNIČENÝ/, auto tím ztratí původní homologaci
Současný novelizovaný zákon o odpadech umožňuje prominutí poplatku na podporu sběru , zpracování a odstraňování autovraků v případě kdy vozidlo splní podmínky k zápisu do registru historických a spotovních vozidel
- stáří 30 let a více
- provedení tzv. klubové atestace oprávněným subjektem s následným vystavením protokolu dokládajícím historickou původnost vozidla, ten potvrdí příslušný úřad který vede registr historických vozidel, pro SČ kraj má sídlo v Kolíně a kontaktní osobou je pan Paďouk
- pak lze auto registrovat i v normálním registru silničních vozidle bez ekodaně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.