Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velký technický prukaz

Od: jarda27* odpovědí: 6 změna:

Prosím o pomoc, jak postupovat.Před rokem jsem koupil vuz škoda felicia. Majitel měl zajít na uřad udělat polopřevod, a poslat mi velký TP poštou. TP pořád nepřicházel ,a tak jsem ho několikrát telefonicky kontaktoval.Vždy výmluva typu nešel registr.bylo tam plno lidí na mě se nedostalo a podobné výmluvy.A čas běžel a běžel. Po určité době přestal brát i telefon a ve finále je jeho číslo nedostupné.Několikrát jsem jej navštívyl i doma, ale bud doma nebyl nebo mi nechce otevřít a dělá že doma není. nejhorší je že to k němu mám 80km a nemohu tam jezdit deně. Za měsíc končí technická a bez tp ji nikdo neudělá.Tak nevím zda je auto psané pořád na něj nebo je již v polopřevodu na mě. Pojistku platím Já a za měsíc budu mít doma Vrak který nemužu prodat ani odhlásit z registru.Prosím poradte co mám dělat děkuji Jarda Špringer.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

3x

pokud je auto odhlášeno na vás, informaci poskytne registrační místo pod které patříte

v případě že je auto regitrováno na někoho jiného, podle zákona vám úřad nemůže sdělit na koho, ani jeho osobní data

je to vás občanskoprávní vztah a musíte si poradit sám

zajket za prodejcem a dát mu pár facek, nebo ho přesvědčit k tomu aby vám napsli plnou moc k vystavení duplikátu TP a odhlášení auta na vaše jmého, musí se to udělat na úřadu kde dotyčný trvale bydlí

Přečtěte si poslední větu od pana nu. Pochopíte co Vám radí?

danys*

přesně jak píše nu.

zjistěte si na svém odboru dopravy zda je vozidlo již odhlášeno na vás,pokud ano, nahlašte ztátu dokladů, pokud ne, sepište si plnou moc a jedte za bývalým majitelem. pokud vám otevře a podepíše jí, pak běžte na na příslušný odbor dopravy v místě bydliště bývalého majitele a tam nahlašte ztrátu dokladů a po vystavení duplikátu tp jej odhlašte na sebe.

pokud vám neotevře nebo plnou moc nepodepíše, pak to jistě nějak vyřešíte - plná moc nemusí být notářsky ověřená

danys, že si nu zaslouží bod za dobou odpověď?

danys*

určitě, dobrá odpověď :)

buss
hodnocení

2x

Pokud s prodejcem nepohnete, můžete s tím k soudu, upozorněte jej na to, podle dohody jste mohl auto vrátit. Měl jste auto převzít v úřední den a vše vyřídit naráz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]