Nejste přihlášen/a.
dobrý den,před 6-7 lety jsem koupil auto stím že se nebude převádět(od kamaráda)žádnou smlouvu jsme neměli,platil jsem pojištění dělal STK na své jméno,teď jsem auto prodal protože překáželo a "kamarád" ho chce převéct na nového majitele ktrý o tom nechce ani slyšet a che vrátit peníze a "kamarád" přepis který je teď 10000kč,co má dělat auto nechci a peníze vracet taky ne,děkuji Martin
Byl jste vlastníkem vozila 6-7 let. Teď je vlastník pan nový majitel. Bez dokladu mu je k ničemu. Máte nějakou smlouvu s novým majitelem?
doplněno 23.01.14 20:01:Martine, máte v tom nepořádek a namlováte si něco co není pravda.
nemám s novým majitelem žádnou smlouvu,předal jsem mu auto i s malým a velkým TP,
zde se mýlíte, buď jste mu vozidlo prodal, nebo Vám ho ukradl?
vlastně tak jak jsem to koupil tak jsem to teď prodal,dá se říct že jsem nebyl majitel ale provozovatel
zde opět nesmysl. vozidlo jste koupil, je tedy Vaše. Vy jste byl vlastník a byl jste i provozovatel.
Martine, naposledy..
koupil jsem auto,nikdy se nepřevedlo ...ale to vůbec neřeší, že jste před zákonem vlastník!
Ať to tedy odhlásí na nového kupce. Stéle nevím co je za problém...
na mě,kamarád to oddaloval že to neni třeba pak jsem sni stratil kontak protože se stěhoval azměnil i telefon a ozval se až teď že chce převod ale já už nema auto,tak jsem mu dal kontakt na nového majitele a nastal tento problém,jinak jsem měl všechny doklady od vozu
nemám s novým majitelem žádnou smlouvu,předal jsem mu auto i s malým a velkým TP,
doplněno 23.01.14 19:51:vlastně tak jak jsem to koupil tak jsem to teď prodal,dá se říct že jsem nebyl majitel ale provozovatel
chtěl jsem to řešit už při koupi ale pořád se to oddalovalo pak se stratil a ozval se až teď nesuďte když nevíte
doplněno 23.01.14 19:58:jinak se to snažim řešit aby to bylo pro všechny dobře a nechci plati znovu za něco co jsem koupil,tenkrát ten převod mohl být za 800kč
Promin ale chybu jsi udelal uz tenkrat pri koupi.jeste ze jsi platil to povinne ruceni. A jinak nechapu jak muzes nekomu dat klidne technicaky. Kdyz to prodam vystavim kupni smouvu s tou jdu dat auto do poloprevodu, maly technicak ustrihnou. A novy majitel ho musi prihlasit na sebe aby mohl pak jezdit.takze priste nebud tak duverivy, spalil ses, vidis co jsou nekteri lide s...e.jinak hodne stesti
Ano, dříve stál převod 800kč, ale pokud byste auto chtěl teď prodat i když by bylo na Vás přepsané, stejně by teď nový majitel musel tu ekodaň zaplatit.
koupil jsem auto,nikdy se nepřevedlo na mě,kamarád to oddaloval že to neni třeba pak jsem sni stratil kontak protože se stěhoval azměnil i telefon a ozval se až teď že chce převod ale já už nema auto,tak jsem mu dal kontakt na nového majitele a nastal tento problém,jinak jsem měl všechny doklady od vozu
řeší se převod 10000kč nebo li ekodaň,já ji platit nechci a nový majite taky ne a kamarád to chce přepsat na mě ale já nemám auto a nechci ho spět kamarád mi vyhrožuje že jsem mu ho ukrad a prodal,nový majitel převod platit nechce a chce abych mu vrátil peníze a on mě auto,otázka teď už nechci přepis na sebe a nechci ani auto co můžu čekat pokut se to dostane před úřady?
Vy už nemůžete nic!
POLOPATISTICKY:
Vyjste auto koupil=BYL JSTE MAJITEL i bez převodu na úřadu!
Vy jste auto prodal dále=MAJTEL JE KUPUJÍCÍ i bez převodu na úřadu!
Kamarád NEMÁ žádné pravomoce k autu,byť není v TP zapsán žádný převod!
I když není sepsáno,ale je to ústní smlouva ,i přesto je platná!
Pokud si auto zpět nevezmete a nový majitel ho na sebe nepřepíše a nebude platit zákonou pojistku, pak věřte, že Česká koancelář pojistitelů bude požadovat pokutu za nezaplacení povinného ručení po Vás, jelikož jste poslední na koho byla napsána pojistka. A pak jim těžko budete dokazovat, že auto vlastně ani Vaše nebylo a že jste ho prodal, protože nemáte smlouvu. A i kdybyste jí měl, je velká pravděpodobnost, že Vám jí stejně neuznají, prostě jdou po tom, kdo zaplatil poslední zákonou pojistku.
ne, páč není jediný důvod.
doplněno 24.01.14 09:46:jen upozorním, že není dobré věřit všem radám. Po internetu se šíří i nepravdivé zaručené pravdy a strašení
Nevím zda je Vaše doplnění myšleno na mou odpověď o pokutách ČKP, ale z mé strany je to opět jen vlastní zkušenost. ČKP neuznává presumpci neviny, i když by měla. Někdo tvrdí, že mají přístup do registru vozidel, ale podle mě to tak není, protože jsem řešila i případ, kdy jsem jim musela zaslat výpis z registru vozidel. Oni mají velmi dobrý přístup do záznamů o pojištění (logicky), proto jdou po posledním pojistiteli a nezajímají se o majitele, předpokládají, že je to tatáž osoba. A po zkušenostech musím bohužel říct, že je velmi těžké jim cokoliv dokazovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.