Nejste přihlášen/a.
"Mám" auto v polopřevodu , už see rozpaadlo a je z něj kůlna na ddřvo ( dodávka ) vin vyreznul motor neni atd . potřebuji udělat Udhlášení z polopřevodu abych nemusel platit povinné ručení atd atd . jak to udělat .
Dík Petr
shulda, vozidlo musíte ekologicky zlikvidovat s dokladem jít na evidenci vozidel, vozidlo na sebe dohlásit a zároveň vyřadit z evidence.
No jo, ale je v polopřevodu, což chápu, že vozidlo je na něj jen odhlášené. V tom případě je nutná ještě evidenční kontrola, tedy dotáhnout vozidlo na STK a nejspíše při přihlašování ještě zaplatit ekodaň pokud nebyla zaplacena. Odhlášené vozidlo totiž odmítají zlikvidovat, dokud není řádně přihlášené (vlastní zkušenost).
elisku, ale já tvrdím, že musí vozidlo na sebe dohlásit, ale pokud je vozidlo ekologicky zlikvidováno, tak jak chcete udělat evidenčku?
To je právě ta patová situace. Třeba se něco změnilo, ale když jsem se pokoušela i s ekologickou likvidací vyřadit vozidlo, které na mě bylo pouze odhlášené, narazila jsem na naprostý odpor. Snažila jsem se úřednici vysvětlit, že vozidlo nemůžu přihlásit, protože je ekologicky zlikvidované, ale zainteresovanou úřednici to nezajímalo. Tvrdila mi, že jsem se dokonce dopustila protiprávního jednání, protože pokud vozidlo není přihlášené na mě, nesmím s ním nijak manipulovat, natož likvidovat. Ale je to tak tři roky zpět.
vážená paní, zákonodárce nepočítal s tím že občané začnou hromadně porušovat zákon , jezdit léta v polopřevodu bez toho aby se k autu přihlásili atd... a pak po letech budou argumrentovat tím, že se přihlašovat nebudou prože auto už není.
zákonodárce však do zákona jasně napsal, kdo může žádat o úkon
o úkon může žádat ten, kdo je k autu přihlášen
přihlaště se k autu a ve druhém kroku požádejte o vyřazení
nebo jinak, nepřihlásila jste se doteď, nepřihlašujte se NIKDY
Dokud se k autu penřihlásíte, nejste oprávněnou žadateolkou o cokoliv dalšího ve vztahu k autu a vaše žádost musí být zamítnuta nebo odložena jako právně nepřípustná
problém je tedy nas vaší straně, neznalost zákona a nechuď jej doržovat neomloluvá
Vážený pane,
asi jste si toho nevšiml, ale já nejsem zadavatelem této otázky, tudíž nestojím o Vaše rady, jak mám auto vyřadit z registru. Pomohla jsem si již dávno jinou cestou, kterou zde nehodlám zveřejňovat. Tak si tedy prosím pro příště nechte své káravé odpovědi pro někoho, kdo o ně stojí. Začínám si zde všímat velkého nešvaru, kdy někdo položí nějakou otázku a najde se "Pan chytrý", který nehodlá nikomu pomoct, ale jen moralizovat. Snažila jsem se tu jen vysvětlit tazateli, jak to je na názorné ukázce.
A jen tak mimochodem, kdyby zákonodárce nepočítal s tím, že občané budou porušovat zákony, pak by určitě nevymyslel tresty za jejich porušení.
Neberte si mou odpověď nijak osobně, spíš je to jen menší vztek k těm všem, co nedokážou odpovědět a místo toho kárají.
doplněno 24.01.14 12:22:A stále mi tu nikdo nevysvětlil, jak lze vozidlo přihlásit bez evidenční kontroly. Podle mě to není možné. Pokud se mýlím, opravte mě.
PS: Zajímá mě to čistě ze zvědavosti.
vážená paní žijejme ve svobodné zemi a mohu sem kdykoliv a cokoliv nsapsat, stejně jako vy
zákon platí pro všechny a vadí mi, když si my poctiví auta řádně přihlašujeme a NĚKTEŘÍ lIdé jako vy jezdí v polopřevodu a pak chodí po úřadech a vytvářejí tam zbytečné fronmty
Auto lkze reguistrriovat bjen podle zákona, tp by jste mhla vědet, takža na jasnou odtázku odpovídám jasně, podle stávajícího zákona auto bez evidenční kontroly nelze registroivat
Vzhledem k tomu že provotovtelé sběren atovraků mají certifikát-povolení k činnosti a auta kontrolují podkle dokaldů a váýsledek kontrroly identifikátorl zadávají do systému evidujícího odebrané autovraky , který spravovuje MZP a který s e jmenuje MAISOH, přistoupila snad většina úřadů na to, že pokud člověk s autem v polopřevodu předloží pravý a platný doklad o převzetí autovraku a auto je zadáno v systému MAISOH, kdy tento subjket auto při převzetí auto zkontroloval, nevyžadují protokol o evidenční kontrole.
není to úplně čisté a vůbec to není podle zákona ale auto jde z registru pryč a nikdo si ( snad) nebude stěžovat
Je nutné uvědomit si, že ta babka u přepážky není všemocná, a už vůbec to není tak že by si jako člověk nedokázala poradit, bohužel ona je vázána platnými zákony a nemůlže udělat nic, co zákon neumožňuje, je to tak dáno ústavou
V této činnosti není žádné místo pro jakoukoliv lidovou tvořivost a speciální právní úprava popisuje postup. Jiný postup než ten který je uveden v zákoně je nezákonný.
mimochodem, zajimavá názorná ukázka, blahopřeju...
Vážený pane,
problém s autem nebyl mojí vinou. Odhlásit vozidlo může na základě falešné smlouvy napsat kdokoliv na kohokoliv. I na základě darovací. Takže mě přestantě prosím házet do jednoho pytle s ostanímí. Fascinuje mne, jak si domýšlíte fakta, svůj důvod, jak jsem to vyřešila, jsem zde nechtěla psát, protože je to za) úplně mimo dotaz (auto na mě odhlásil a nechal si ho), b) narozdíl od Vás tu nehodlám spamovat celou stránku. Psát si samozřejmě můžete, co chcete, ale tato stránka byla založena z nějakého důvodu, pro Vás by byla vhodnější adresa www.karame.cz.
Pro info jednala jsem na rady právníka a to dle platných zákonů ČR, tak mě prosím přestaňte odsuzovat, jelikož o mé situaci nic nevíte.
Mimoto nechápu Vaší dvojí odpověď. Auto nelze bez evidenční kontroly registrovat, to je bez debat. Dále však píšete, že lze evidenční kontrolu nahradit certifikátem o eko likvidaci. Takže konečná odpověď tedy zní, že na úřadě vozidlo registruji na základě potvrzení a sešrotování a to se pak z registru vyřadí. Chápu to správně?
Nevím, kterou nohou jste ráno vstal, ale nevidím jediný důvod, proč na mě neustále útočíte.
Předpokládám, že v TP jste jako původní majitel provedl odhlášení na pana X, kteý auto dále na sebe nepřihlásil. Pro zrušení auta je třeba jeho ekologická likvidace, kterou Vám provede nějaká "šrotárna", ovšem za souhlasu pana X, který je zapsán v TP jako "odhlášenec". S potvrzením o ekolikvidaci jděte na registr vozidel, kde vyplníte a současně podáte dva doklady: přihlášení auta na sebe (800,-Kč) a odhlášení z evidence (0,-Kš).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.