Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, prosím o radu, jak postupovat. Stala se mi nehoda, nezvládla jsem řízení na ledovce a poškozený mi odjel z místa bez sepsání iniciál s tím, že pospíchá, že si to opravíme každý sám. Mám to hlásit na pojištovně pro jistotu, kdyby si to náhodou rozmyslel, vyhledal mě a nárokoval škodu? Děkuji za rady
Luki, záleží kdo a jak to bude kvalifikovat. Páč pokud jste nevyplnili formulář, pokud to je tak jak popisujete, může se to kvalifikovat jako ujetí od nehody.
Ale neznám podrobnosti o Vaší nehodě.
Pokud jste vy zavinila nehodu a on sdělil že si to každý uhradí sám, máte vyhráno.
Po čase by musel někdo prokázat, že se nehoda stala..
Ahojkan, nejdůležitější registrační značka na vozidle. Podle níž jsi zjistíte, zda-li měl řidič vůbec dělat co na pozemní komunikaci. Je to stránka čkp (Česká komora pojistitelů). Tam natuknete značku od druhého poškozeného vozidla. Hned Vám vyjede, zda-li má zaplacenou pojistku, ale předpokládám, že ano. Nicméně pro tyto situace je i uvedený kontakt na pobočku, kde je registrovaný. Vyšlete tento požadavek, a oni musejí tuto skutečnost prověřit, takže půjdou za druhou údajně poškozenou stranou, protože musí mít poškozené vozidlo. Ve spěchu bych Vám i já nasliboval 3 domy s výhledem na Pražský hrad Ale jak hodně jsou poškozena vozidla? A co to bylo za auto? Obvykle by takový řidič alespon požadoval finanční odškodnění! Je mi to divné. Ovšem pokud měl kouli, tak není co řešit. No, opravdu nevím. Toto berte jako postup, pokud se rozhodnete v ano. Každopádně ani nevím, co bych dělal. Vím, že jsem nepomohl, ale aspon ta stránka čkp. Naviděnou
Když už, tak se jedná o Českou kancelář pojistitelů, to jen pro pořádek!
Jestli on měl nebo neměl sjednané povinné ručení vás ve finále nemusí zajímat. Vy jste způsobila škodu, vše by se hradilo z vašeho povinného ručení poškozenému. Dále bych to neřešil, pokud pán řekl, že si to opraví, zřejmě poškození nebylo tak velké a tím bych to bral za uzavřené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.