Nejste přihlášen/a.
Ahojkan, u své krabičky Renault 5 mi nejde zpátečka. Rozhodně vím, že to není žárovkou, pojistkou asi ani kabelem, ale to je jedno. Myslím si, že to bude čidlo pro zpátečku, asi jsem to našel, ale byl jsem si jistý, že to bude svorkovnice jako u dnešních aut. Zdá se mi, pokud ho demontuji, tak vyteče olej. Je to jinak či nikoliv. A jaké jsou možnosti? Každopádně díky moc za případné odpovědi. Dám vám like
Olej by vytéct neměl.
Záleží, kde je čidlo umístěno?
Já u renaulta mám čidlo z vrchu. Pokud je ze spoda, tak Vám alej poteče. Nneí takový problém olej odíl zpět.
v tom případě zvedneš auto povolíš si starý čidlo zpátečky tak aby šlo šroubovat rukou a do druhý ruky si připravíš nový čidlo no a pokud budeš dostatečně rychlej tak ti nevyteče skoro nic
Ted jsem na to čučel a nalezl jsem si to taky na stránkách Renaultu klubu. Už alespon vím, jak to udělat. Stejně ale se budu muset do toho správného čidla trefit. Ale to už bude snad v poho. Díky moc
jen doplním-autem, najet na nějaký sráz a pak ještě ideálně zvednout pravou stranu co nejvýše(z pohledu člověka stojícího před motorem,jelikož převodovka je i snad u R5ky vpravo,že?)-tím se hladina oleje v převodovce "odleje" vlevo a čidlo i když je dole,zůstane v tu chvíli na suchu a no stress s vytečením přev.oleje...No a nebo pokud jste olej nikdy v převodovce neměnil a auto si ještě chcete nějakou dobu nechat,rovnou jej vyměntě(vypusttě původní olej)-to budete pak čučet jak moc to je znát,to bude řazeníčko pánečku...Starý olej pak odvezte kamkoli na autodílnu-většinou dnes mají všichni kamna na vyjetý olej,a jsou tak rádi za každý litr zdarma...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.