Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tachometr u bagety neukazuje

Od: profik8* odpovědí: 11 změna:

Zdravím chtěl jsem se zeptat,neukazuje mě tachometr na babetě 210,tak jsem se chtěl zeptat jestli je špatný bowden,či tachometr či je závada jinde?díky za info

doplněno 20.01.14 16:11:

Tak jsem koupil bowden do toho tachometru,za šrouboval jsem to do tacháku a točil jsem s tim lankem tachometr fungoval,tak jsem to našrouboval i do kola ale bohužel tachometr neukazuje,tak jestli to mam nějak špatně nasazeny?tak tedy jestli někdo poradí budu jen rád,předem díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Proč píšete dotazy, když nečtete rady? *zed*

doplněno 20.01.14 18:17: Myslel jsem konkretne moji radu. Nejprve nahon rozdelat a zjistit, kam az se toci a kde uz ne. Pokud vyndate nahon z predniho kola a pri otoceni kolem se neotaci vnitrek toho pripojovaciho sroubeni, mate v riti snekovy prevod a novy bowden si muzete strcit treba do ... supliku...
Zkousel jste u puvodniho nahonu na jednom konci treba kombinackama otocit a koukat na druhy konec jestli se toci?
doplněno 20.01.14 18:21: ... a nikdo Vam zde nerekl, ze je to urcite bowdenem, to by si podle Vaseho popisu zavady troufl jen jasnovidec!
Pokud nechcete zkusit zavadu blize diagnostikovat, kupte si rovnou novou Babbetu, vyjde to levneji... ;)
doplněno 20.01.14 19:37: Kdyz zasroubujete bowden do predniho kola a kolem otocite, toci se druhy konec bowdenu?
profik8*
hodnocení

kdybich nečetl rady tak bych tedy asi zřejmě nekoupil bowden

asdf*
hodnocení

0x

Mě ukazoval tachometr jenom prvních 800km a pak už ne. Má to nějaký vliv, jestli funguje nebo ne?

profik8*
hodnocení

No tak rozhodně to nemá vliv na nic,jen mě to zajímá v čem je chyba

nu*
hodnocení

0x

Já tu babču vyšetřím na dálku, sílou podvědomí se přenesu do hlubin bowdenu a projdu celé lanko, sem i tam...pak nakouknu do tachometru a zkusím zda funguje a ukazuje i po odpojení lanka ...

A ty dál klidně lež v obyváku u počítače...

hop®
hodnocení

0x

Ještě by mohl být stržený šnekový převod v předním kole, budete muset náhon tachometru rozdělat a zjistit, kam až se točí a odkud už je při otočení kolem nehybný...

doplněno 19.01.14 18:34:

Šnekové převody NEJSOU věčné, u Mustanga jsem byl nucen právě náhon na tacho měnit, nemaťte prosím tazatele a kolegy ! *stop*

nu*

šnekové převody jsou věčné

watta97*
hodnocení

0x

většinou bývá ukroucený náhon ´tachometru už se mi to stalo u babety 2x.

nickolas
hodnocení

0x

Dle mého názoru:

Buď je špatný bowden,či tachometr, nebo je závada jinde.

profik8*
hodnocení

ano skoušel jsem to vnitřek se točí,tak netuším kde je chyba

watta97*

když zašroubujete náhon jednou stranou do kola a zatočíte kolem a náhon se na druhé straně otáčí a nedá se zastavit rukou tak nejspíš nebude vřiti ani šnek v kole ani náhon ale ta poslední věc která tam ještě je a tou je tachometr. Chce to používat hlavu občas a ne se jen ptát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]