Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majitel si nechce převzit papiry od auta

Od: kowmen odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, prodal sem auto jednomu pánovy, on si auto odvezl a já jsem ho šel odhlasit na něj, s tím že mu papíry odešlu, papíry sem mu odeslal ale on přestal komunikovat, posílal sem to jako balík takže mam přehled kde ta obálka trčí, bohužel trčí na pošte a on stále nereaguje na vyzvednutíí. Mám to nějak řešit nebo to nechat už být když v techničáku je už psaný on? teda jako jen odhlaseno na :)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tento příspěvek by si měl přečíst pánz Litovle, se kterým již několik dnů řeším podobné. Auto prodal, splnil zákonou podmínku, odhlásil vozidlo na kupce a ten nechce techničák.

Tazatel již několk dní vymýšlí složitosti a obavy, že ho snad i zastřelí...

Kowmene, nic neřešte, vše zákonné jste si splnil, techničák si klidně nechte. Na památku.

doplněno 17.01.14 13:43:

že vy jste asi myslel toto: at se s tim třeba po..těší

kowmen
hodnocení

po tom co mi řekli na dopravním inspektorátu jsem spokojenej a klidnej :) takže ted už at se s tim třeba po... díky moc všem za ochotu :) ta se dneska cení :)

nu*

Jsem také klidný protože dopravní inspektorát nemá s evidencí vozidel nic společného. Takže vás uklidnil někdo nekompetentní. Blahopřeju.

Také se nechodím ptát na hřebíky a na drát do pekařství...ale co kdybych jednou našel ten hřebík v rohlíku

kowmen
hodnocení

ano dopravni inspektorat a evidence vozidel kdyby neco :D

au1
hodnocení

0x

schoval bych si kupní smlouvu a papírek od doporučeného dopisu z pošty kdyby se později cukal pán že jste mu nepředal papíry od auta, pokud nebydlí daleko, hodil bych mu papíry do schránky, pokud bydlí daleko, kašlat na něj, když nechce, vy jste snahu měl.

garnett*
hodnocení

0x

Rozhodně bych doporučoval si schovat nějaký lístek, že jste mu odesílal papíry poštou.

kowmen
hodnocení

papíry si všechny schovávám psal sem mu asi 20 sms a zkoušel volat a nic...on už byl problem po koupi vozidla si ho odvezl a hned po tom co dojel domu tak volal ze ho nechce že se mu nakonec nelíbí ta barva, auto bylo nalakovano na matně černou a udajne ho zastavili policajti že to je auto jak pro fetáka :D takže tim mě doclea urazil když sem mu řekl at ho přiveze teda ale že mu nevratim celou částku protože nejsem půjčovna tak nejdřív řekl že přijede a pak volal že si ho nechá a od té doby přestal komunikovat, vše měl zaslané. Jen abych z toho neměl nejakej problem já :(

stirecek*

a co pojistka? Tu jsi taky zrušil?

kowmen
hodnocení

ano po tejdnu co sem to odhlasil na nej

hodnocení

0x

Důkladně si schovejte kupní smlouvu a odhlašte povin. ručení, pak budete z obliga.

Vozidlo je odhlášené na jiného majitele, kupní smlouva je, takže už nejste majitelem a ČKP na Vás nebude moct vymáhat penále za pojištění.

doplněno 17.01.14 12:38:

Teď už je to jen odpovědnost kupujícího, Vy jste si vše splnil, už to neřeště.

kowmen
hodnocení

díky moc, auto je tedy oddhlasene na noveho majitele, povinné ručení zrušeno, a kupní smlouvu a papír od pošty mám uschovaný. Takže pokud se mi ty papiry vratí tak to nemam řešit?

Pokud se Vám papíry z pošty vrátí, tak bych se šel pro jistotu zeptat (nebo bych alespoň zavolal) na dopravní inspektorát, jak to řešit. S tímto zkušenosti nemám.

Předpokládám, že malý techničák si pán odvezl s autem, je to tak?

kowmen
hodnocení

nene odvezl si to bez nej a já to vse podal takze i malej techničak je procvaklej ze je auto odhlasene vse sem mu odeslal po odhlaseni bez malyho technicaku by mi to neprepsali

kowmen
hodnocení

ted jsem volal na dopravni inspektorat jediny co si musim schovat je odhlaska o povinnýho ručení, kupní smlouvu a pak je to jen jejich problem

au1

no, přecejen bych schoval i ten papírek z pošty, kdyby někdy došlo na občanskoprávní spor ve věci nepředání dokladů od auta, aby jste měl nějakej důkaz, že snaha byla.

To je teda výhodamít auto bez papírů, čili nepoužitelné...

Každopádně, ještě jednou zopakuji, neřešte, nepřepínejte, můžete být v klidu.

buss
hodnocení

0x

Třeba je v nemocnici, nebo se opaluje na Kubě. Pošlu doporučeně a sbohem.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak v sousedství provedli zase tohle. Chlapi po telefonu darovali Trabanta do Ml. Boleslavi nějakýmu chlapíkovi. Techničák na úřadě přepsali na nového a ten jejich známý v Boleslavi předal z ručky do ručky tomu novému. Byl i odhlášen ze zákonnýho pojištění. Pro to auto si ten nový už nepřijel. To pak někdo odcizil,odvezl. Prostě je pryč. A fyzicky nikomu nechybí. Dá se v téhle věci očekávat i po asi 5ti letech nějaký problém? Od ČKP?

Humbuckere, očekávat lze všechno, ale že by se čkp ozvala po 5 letech, tomu nevěřím.

Přeji hezký výlet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]