Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jaká je zhruba životnost tlumičlů na Octavii 1.9 TDI na našich cestách (bez pokusu o vtip, že vzhledem k našim silnicím tak možná 1 den )? Mám auto od nova, cca 150 tis najeto. Pár dní pozoruji takové divné chování na nápravách, vyšší hlučnost při přejetí přes koleje. Na STK v listopadu nenašli nic závadného - myslím tím čepy, uložení ramen a tyčky stabil.
Mohou to dělat tlumiče? Je nějaký poznávací znak opotřebení? Kolik na nich najedete vy?
Děkuji
něco napoví, jestli jsou suché, bez známek úniku oleje. Pokud jsou zamaštěné, je třeba uvažovat o výměně. A co zajet na test tlumičů?
Při tom nájezdu už mohou být KO i když někomu vydrží o dost více. Je to otázka zatížení, způsobu jízdy, po jakých se jezdí cestách a trochu i o štěstí, na jakou serii narazíte.
150 tisíc? - Rovnou to vyměňte, dobré být už nemůžou, to by na našich silnicích byl zázrak. Průměrná životnost tlumiče je v Německu 80000 km a v ČR 20000. Komu se to zdá málo - tlumič s funkcí 50% při běžné jízdě od nového prakticky nepoznáte, ale při sportovnější je už rozdíl velký - auto se hlavně v táhlých zatáčkách vlní jako had a dost hůř brzdí.
Většina lidí tu tlumiče mění až když je funkce pod 15%, to už na autě dávno nemá co dělat. Zjistí to až podle oskákaných pneu, nebo že se auto houpe jako houpačka - to jsou už znaky tlumiče který je totálně KO. Stejně tak pokud je zamazaný od oleje - to zanmená že netěsní a KO už je nebo brzy bude.
20 tis,to zase neblázněte-možná tak asie...i když ani ty už nejsou tak špatný,týpkovi jsem montoval na feldu tlumiče KAMOKA(asie) a po 40 tis mají na měřáku pořád všechny v průměru 80%
Já mám na feldě české ateso a ani už si nemůžu vzpomenout kdy byly měněné,za rok najezdím tak 30 tis...pro zajímavost jsem svoje auto dal na měřák taky a přední cca 75% oba a zadní přes 90%
150 tis by mohly vydržet při jízdě na pěkných silnicích...ale určitě bych doporučoval změření nebo aspoň základní laickou kontrolu(i když tou se moc nepozná)-stlačit silně karoserii u zkoušeného kola a karoserie nesmí pokračovat v houpání,musí se rychle zastavit...taky se na ně podívat jestli nejsou mastné,to je hodně špatný znak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.