Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta-začátečník

Od: mikeeeee odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

Chci si koupit auto, jsem ovšem začínající řidič a vím o koupi fakt málo..

Dostal jsem nabídku, kde "blbne centrál dvoje dveře se musí zavřít ručně, bliká oranžová kontrolka ABS u jednoho kola je odpadlý drátek, a nesvítí zpátečka" chtěl bych se zeptat, jestli má někdo tušení kolik by mě tato oprava mohla stát? A taky jestli tu není někdo z Brna, kdo by mi pomohl s koupí auta (kontrolou na místě jestli je v pořádku atp) - samozřejmě za to nějaké peníze dostane..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

blikající kontrolka ABS ,ano sice pravděpodobnost "drátku" je minimální,ale v reálu nějaký bordýlek na snímači apod. je reálný-jenže zrovna tak to může být řídící jednotka ABS víte kde a to už je za x tisíc...nesvítící zpátečka je vesměs banalita(čidlo na převodovce,kontakt konektoru apod.) a co se centrálu týče opět nic dramatického(pokud nějaké dveře+dálka fungují,opět vesměs kontakty,nečistoty v mechanismes,kostkách,centrálu...)...No každopádně bych si fakt někoho sběhlého vzal s sebou-možná se někdo z okolí Brna najde i zde-ale pokud jste fakt v tomto laikem(každý máme nějaký svůj obor,nic neobvyklého),sám rozhodně nekupujte...myslím to v dobrém...(pro vaší peněženku)

instalater*
hodnocení

1x

Zdravím. Kupoval už jsem v životě pár aut a asi vím o čem je řeč. Nejlepší co můžeš udělat vzít si sebou nějakého automechanika kamaráda , který to prohlídne. Ale ne mladýho kluka . Měl by mít už nějaké zkušenosti.Já za sebe ti mohu poradit nekupuj auto , které je po laku a nebo má umytý motor. To něco skrývá. Dívej se na to jak jsou fuky u dveří , blatníků a kapot. Pokud mají rozdílnou šířku tak ten díl je pravděpodobně měněný a auto může být po havárce. Počítej s tím , že po koupi vozu do něho ještě asi 5-10 tis.narveš. Musíš vyměnit rozvoďák , svíčky , oleje , brzdy atd. Přeji štastnou ruku ve výběru.

blbne centrál - je jednoduché říci špatný kontakt a nebo přerušený drát .jednoduchá oprava - ale najít kde - to je ten problém.

hop®
hodnocení

1x

- blbne centrál - na to si jde zvyknout anebo opravit, asi upadlý drátek, spíš ale vadná jednotka centrálu, když to nejsou "jen"jedny dveře...
- ABS -. kdysi tento systém neexistoval, o to více bylo řidičů, kteří uměli brzdit a jezdit tak aby dobrzdili...
- nesvítí zpátečka - upadlý drátek nebo špatný spínač v převodovce - pár korun...

Každopádně ale schvaluji myšlenku nějakého zkušeného kamaráda - poradce. I kdybyste mu měl zaplatit, určitě neproděláte - teda když to fakt bude člověk "přes auta"...

doplněno 15.01.14 22:57:

... jen podotknu - kolega @erikch je místní odborník na auta, jeho rad a doporučení se držte, vážně! ...

hujer123*
hodnocení

0x

Ideálně, pokud má mechanik diagnostiku na danou značku. Tou se dají elektronické záležitosti jako ABS a centrální zamykání celkem dobře prověřit. Pokud prodávající není ochoten nechat provést diagnostiku, šel bych od toho.

hodnocení

0x

Pokud by si takové auto vzal někdo, kdo se v technice vyzná, OK. Ale pokud tomu vůbec nerozumíš, ani nemáš někoho, kdo se v tom bude za pár korun vrtat, pryč od toho. Uvědom si, proč asi to ten prodávající neopraví na svoje náklady a neprodá to potom za víc? Důvod je ten, že ty opravy, pokud je dáš do servidu, prostě budou stát balík. A kdovíco se tam ještě objeví za skryté vady. Jak to vidím, to auto nemělo průběžnou údržbu, majitel na to kašlal, pomalu se sype a když je to už neudržitelný, snaží se starou vránu střelit nějakýmu "hejlovi". To znamená, že asi taky neměnil pravidelně olej a filtry, takže čekej problémy s motorem, třeba budou v háji tlumiče, čepy, kdovíjak emise. Jestli bude vykládat co všechno měnil a nebude mít doklady, nevěř ani slovo, to je starý trik. Počítej, že i kdyby to auto nemělo žádné vady, stejně budeš muset preventivně pár věcí udělat. Za kolik auto je a co je to za typ + rok? Je nějaký důvod, proč chceš zrovna toto konkrétní auto?

Obecně bych poradil, nebrat nikdy auto s jakoukoliv poruchou. Prodejce většinou poruchy bagatelizuje a ty do toho potom budeš sypat. Jestli autům vůbec nerozumíš, domluv se s majitelem, že to auto vezmeš na emise + STK bez zápisu do TP. Dá se potom domluvit taková prohlídka za míň a technik na STK ti jasně řekne, co je tam odkecaný, jestli tam nejsou i nějaký nebezpečný závady a jestli by to auto vůbec legálně na STK prošlo (dost aut má dneska STK + emise koupený).

Btw. z Brna jsem, ale prvně určitě zveřejni o vybraných autech nějaké info, nemá cenu ztrácet čas s nějakým jasným vrakem už od pohledu.

gocars*
hodnocení

0x

Pěkný den, jak je tu již několikrát uvedeno, může to být banalita ale také nemusí...může to vše státá tři stovky ale také 15tis. Kč :) takže pokud se jedná o vůz za už větší částku než pár desetiticíců, vyplatí se najít auto, které je v lepších tech. stavu. Ohledně pomoci, mi napište třeba email, nebo zde napište svůj, hodím Vám nějaké info :)

mikeeeee
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, vážím si pomoci..

Můj email: michal.rigo@seznam.cz - kdyby se objevil někdo, kdo by mi teda s výběrem a přimo s kontrolou pomohl a je z Brna tak bych byl fakt moc rád, protože já žádného známého automechanika nemám :( pomoc dobře zaplatím..

moto*

Z regionu bych vám mohl doporučit pana Zemánka z Březiny u Tišnova. Do Brna často jezdí a jeho rady, zkušenosti i solidnost v této branži se vyplatí. Kontakt se dá vygooglovat.

Dost možná vám nákup této "voňavky" rozmluví, nebo alespoň bude obrysově znát předpokládané budoucí náklady.

I když popravdě řečeno, do melounu, ženské a ojeteho auta se nevidí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]