Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Chci si koupit auto, jsem ovšem začínající řidič a vím o koupi fakt málo..
Dostal jsem nabídku, kde "blbne centrál dvoje dveře se musí zavřít ručně, bliká oranžová kontrolka ABS u jednoho kola je odpadlý drátek, a nesvítí zpátečka" chtěl bych se zeptat, jestli má někdo tušení kolik by mě tato oprava mohla stát? A taky jestli tu není někdo z Brna, kdo by mi pomohl s koupí auta (kontrolou na místě jestli je v pořádku atp) - samozřejmě za to nějaké peníze dostane..
blikající kontrolka ABS ,ano sice pravděpodobnost "drátku" je minimální,ale v reálu nějaký bordýlek na snímači apod. je reálný-jenže zrovna tak to může být řídící jednotka ABS víte kde a to už je za x tisíc...nesvítící zpátečka je vesměs banalita(čidlo na převodovce,kontakt konektoru apod.) a co se centrálu týče opět nic dramatického(pokud nějaké dveře+dálka fungují,opět vesměs kontakty,nečistoty v mechanismes,kostkách,centrálu...)...No každopádně bych si fakt někoho sběhlého vzal s sebou-možná se někdo z okolí Brna najde i zde-ale pokud jste fakt v tomto laikem(každý máme nějaký svůj obor,nic neobvyklého),sám rozhodně nekupujte...myslím to v dobrém...(pro vaší peněženku)
Zdravím. Kupoval už jsem v životě pár aut a asi vím o čem je řeč. Nejlepší co můžeš udělat vzít si sebou nějakého automechanika kamaráda , který to prohlídne. Ale ne mladýho kluka . Měl by mít už nějaké zkušenosti.Já za sebe ti mohu poradit nekupuj auto , které je po laku a nebo má umytý motor. To něco skrývá. Dívej se na to jak jsou fuky u dveří , blatníků a kapot. Pokud mají rozdílnou šířku tak ten díl je pravděpodobně měněný a auto může být po havárce. Počítej s tím , že po koupi vozu do něho ještě asi 5-10 tis.narveš. Musíš vyměnit rozvoďák , svíčky , oleje , brzdy atd. Přeji štastnou ruku ve výběru.
blbne centrál - je jednoduché říci špatný kontakt a nebo přerušený drát .jednoduchá oprava - ale najít kde - to je ten problém.
- blbne centrál - na to si jde zvyknout anebo opravit, asi upadlý drátek, spíš ale vadná jednotka centrálu, když to nejsou "jen"jedny dveře...
- ABS -. kdysi tento systém neexistoval, o to více bylo řidičů, kteří uměli brzdit a jezdit tak aby dobrzdili...
- nesvítí zpátečka - upadlý drátek nebo špatný spínač v převodovce - pár korun...
Každopádně ale schvaluji myšlenku nějakého zkušeného kamaráda - poradce. I kdybyste mu měl zaplatit, určitě neproděláte - teda když to fakt bude člověk "přes auta"...
doplněno 15.01.14 22:57:... jen podotknu - kolega @erikch je místní odborník na auta, jeho rad a doporučení se držte, vážně! ...
Pokud by si takové auto vzal někdo, kdo se v technice vyzná, OK. Ale pokud tomu vůbec nerozumíš, ani nemáš někoho, kdo se v tom bude za pár korun vrtat, pryč od toho. Uvědom si, proč asi to ten prodávající neopraví na svoje náklady a neprodá to potom za víc? Důvod je ten, že ty opravy, pokud je dáš do servidu, prostě budou stát balík. A kdovíco se tam ještě objeví za skryté vady. Jak to vidím, to auto nemělo průběžnou údržbu, majitel na to kašlal, pomalu se sype a když je to už neudržitelný, snaží se starou vránu střelit nějakýmu "hejlovi". To znamená, že asi taky neměnil pravidelně olej a filtry, takže čekej problémy s motorem, třeba budou v háji tlumiče, čepy, kdovíjak emise. Jestli bude vykládat co všechno měnil a nebude mít doklady, nevěř ani slovo, to je starý trik. Počítej, že i kdyby to auto nemělo žádné vady, stejně budeš muset preventivně pár věcí udělat. Za kolik auto je a co je to za typ + rok? Je nějaký důvod, proč chceš zrovna toto konkrétní auto?
Obecně bych poradil, nebrat nikdy auto s jakoukoliv poruchou. Prodejce většinou poruchy bagatelizuje a ty do toho potom budeš sypat. Jestli autům vůbec nerozumíš, domluv se s majitelem, že to auto vezmeš na emise + STK bez zápisu do TP. Dá se potom domluvit taková prohlídka za míň a technik na STK ti jasně řekne, co je tam odkecaný, jestli tam nejsou i nějaký nebezpečný závady a jestli by to auto vůbec legálně na STK prošlo (dost aut má dneska STK + emise koupený).
Btw. z Brna jsem, ale prvně určitě zveřejni o vybraných autech nějaké info, nemá cenu ztrácet čas s nějakým jasným vrakem už od pohledu.
Pěkný den, jak je tu již několikrát uvedeno, může to být banalita ale také nemusí...může to vše státá tři stovky ale také 15tis. Kč takže pokud se jedná o vůz za už větší částku než pár desetiticíců, vyplatí se najít auto, které je v lepších tech. stavu. Ohledně pomoci, mi napište třeba email, nebo zde napište svůj, hodím Vám nějaké info
Děkuji všem za odpovědi, vážím si pomoci..
Můj email: michal.rigo@seznam.cz - kdyby se objevil někdo, kdo by mi teda s výběrem a přimo s kontrolou pomohl a je z Brna tak bych byl fakt moc rád, protože já žádného známého automechanika nemám pomoc dobře zaplatím..
Z regionu bych vám mohl doporučit pana Zemánka z Březiny u Tišnova. Do Brna často jezdí a jeho rady, zkušenosti i solidnost v této branži se vyplatí. Kontakt se dá vygooglovat.
Dost možná vám nákup této "voňavky" rozmluví, nebo alespoň bude obrysově znát předpokládané budoucí náklady.
I když popravdě řečeno, do melounu, ženské a ojeteho auta se nevidí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.