Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenosti s ekologicka-likvidace-vozidla.cz? Potřeboval bych odhlásit vozidlo a jejich stránky mi vyskočily jako první. Stránky maj celkem hezký a když jsem jim volal, tak byli taky příjemný a sdílný...
Nevím, zkušenosti s nimi nemám.
Zkusil bych se ale ještě poohlédnout jinde, protože v rámci konkurenčního boje Vám za likvidaci auta firmy i zaplatí.
berte to tak,že "dáváte" někomu okolo tuny druhotně zpracovatelného materiálu(cca.x desítek kg hliníku,10 kg mědi,zbytek ocel železo-po odeskleníé a odplastování),a ten někdo navíc za vystavení potvrzení zinkasuje příspěvěk od státu okolo čtyřech stovek kaček...Zkrátka oslovte (mailem) firmy od Budějovic až po Písek a uvidíte,rozumné je i s odvozem a potvrzením dostat alespon 1500,-kaček,podle toho v jakém stavu,jak kompletní,vaše kárka k likvidaci je(i tak protistrana vydělá,nebojte)...
proč mne nefunguje odkaz a naskočí poadna?
doplněno 15.01.14 17:59:Už to jde, musel jsem okopírovat adresu a odmazat zdroj...ach jo..
Nabídněte likvidaci za peníze, nebo kolik Vám dají zde?
doplněno 15.01.14 18:28:Vaše rozhodnutí...ale já bych jim to prodal. A dokumenty si oběhal sám, abyste pak nepsal do poradny, že auto stále nezrušili...
udělal bych to jinak, auto dočasně vyřadit, najít kupce, AUTO PRODAT, v režimu dočasného vyřazení odhlásit na šťastného nového majitele...auto se vyřadí samo, dnem 1.7.2015 pokud se k němu na úřadu nikdo nepřihlásí
nevíme, úředníci ministertsva dopravy ještě spinkají a čekají co udělá nový ministr...
nebude to nic nového, jen 2 možnsoti - zánik vozidla který se bude dokládat povrzením a vyřazení z provozu...
Když si to někdo přečte 2x, 3x, 5x, 10 x , musí si pložit otázku, jak se dá z registru vyřadit auto, u kterého se expertizou zjistí že má přeražené VIN, nebo že má VIN auta který výrobce nikdy nepřidělil...tedy vymyšlený identifikátor...
Česko je EU pračkou špinavých aut a někdo by se měl konečně zamyslet nad tím, jak různým šmejdům znemožnit nebo znesnadnit legalizaci různých pochybných aut, a když už k takové legalizaci dojde, jak ta auta obratem dostat z registru pryč.
Podle zákona, jak jinak. Když to zákon nijak neřeší, je to k zamyšlení...
Pokud zákonodárce nenapsal do zákona, jakým potvrzením se bude dokládat zánik vozidla, nelze upřesňovat vyhláškou to co v zákoně není.
Všechny resorty mají normální zákony, správce daně / finanční úřad/ má zákony popisující každý úkon krok za krokem včetně přesných lhůt, akorát resort který má na starosti registraci vozidel není 13 let schopen pavrhnout normální zákon, který by umožnil jednoduchý zápis a výmaz auta ze seznamu, kterým je registr vozidel.
Stačí se podívat na ty formuláře, kolik zbytečných technických údajů zapisujete když chcete přihlásit jedno auto. Technické údaje jsou v technickém prúkazu, v elektronické podobě v registru a nevíc je ještě žadatel zbytečně opisuje do formuláře.
Když si dovážíte auto ze zahraničí a absolvujete na STK technickou prohlídku a technickou kontrolu, a podíváte na na žluté protokoly - technický protokol s přílohou, na tiskopisu je jako první položka vytištěno: ČÍSLO JEDNACÍ OKRESNÍHO ÚŘADU.
Vzhledem k tomu že okresní úřady jsou již mnoho let zrušeny zákonem, jediným racionálním vysvětlením je že na MINISTERSTVU DOPRAVY SE ZASTAVIL ČAS. Formuláře pro STK totiž za nemalé státní peníze nechává tisknout MDCR. Tal se nelze divit že přihlášení auta je pro někoho silnám zážitkem někdy na celá léta...hihihi
nu, zeptám se tedy přímo, jakse toto udělá?
".auto se vyřadí samo, dnem 1.7.2015 pokud se k němu na úřadu nikdo nepřihlásí" samo se neudělá nic, úřad to bude hlídat? Je tedy nějaký postup?
bude to ze zákona
představuji si to tak, že program centrální registr vozidel bude možná v té době funční
i méně zdatný programátor je dle mého názoru schopen nastavit systém tak, že záznamy vozidel v "polopřevodu" se o půlnoci z 30.6. na 1.7. přesunou do nějakého podadresáře, respektive systém bude hlásit u každého záznamu auta v polopřevodu " VOZIDLO ZANIKLO", a to bez možnosti povedení jakéhokoliv úkonu, a to navždy
Kdo bude mít v ruce 1.7.2015 technický průkaz a v něm uveden jako poslední záznam "vozidlo převedno-odhlášeno na", ten bude mít v ruce doklad, který zákon prohlásí za zničený, takže i pokud zničený není, tak jako kdyby bykl...tím pádem je NEPLATNÝ a neklze jej již k ničemu použít...možná jen prodat hlupákovi
Pokud bude v ČR 30.6.2015 o půlnoci milion aut v polopřevodu, tahc milion aut zanikne a registr se částečně vyčistí
Nevím kdo by to hlídal, musí se to udělat automaticky a hlídat si to musí občané. každá sám za sebe
Tady mi asi neco unika.
V te dobe uz se nebudou resit prevody pomoci poloprevodu? Nebo jak se zabrani tomu, aby se nevyradila i auta, ktera jsou v dany den v poloprevodu zcela z normalniho duvodu prodeje, ktery zrovna vysel na tohle datum?
A dale. Auta prestanou existovat papirove, tak co fyzicky? Najednou se bude vsude kolem valet spousta "vraku", kdyz ted vsechno musi na ekolikvidaci?
Nejak se mi to nezda.
jen doplnění-tzv.polopřevody již existovat opravdu nebudou,nově se bude "převádět" pouze v jednom kroku,a to bud na úřadě v bydlišti prodávajícího nebo v bydlišti kupujícího-účastny této již jedné návštěvy MěÚ odbor dopravy musí být obě strany,jak prodávající tak kupující,jinak nelze jakékoli vozidlo převést na kohokoli...takže sice trošku zjednodušení(pro stát),snazší možnost inkasování peněz za poplatky,zejména "ekologický",ale v praxi budu-li kupovat auto v Chomutově a přijedu tam z HK(samozřejmě mimo prac.dobu úřadu-ů,protože drtivá většina populace má podobnou prac.dobu jako úřednící,jenže narozdíl od nich něco musí dělat a nemůže si jen tak "odskočit" kamkoli,úřad nevyjímaje) tak se asi moc převádět nebude...Začne být stále aktuálnější jiná forma prodejů-např.dlouhodobý pronájem na x desetiletí s úředním,notářským,ověřením této smlouvy,obě strany budou z obliga-v souladu s legislativou,státu nezaplatí ani korunu a z pohledu registru taktéž-jelikož tato změna(pronájem) není a nebude jako jedna z možných,nelze ji tudíž v jakékoliv lhůtě hlásit...
Zrovna dnes mi kovošrot Lorenz odvezl vrak.Telefonem jsem si dohodnul termín odvozu s tím,že si ponechám kola.Chlápek mi zavolal,že už je před barákem,vrak natáhl na odtahovku a sundal mi kola.Na firmu telefonem zavolal údaje z velkého techničáku a obratem dostal faxem "potvrzení o převzetí autovraku do zařízení ke sběru autovraků",což je prakticky protokol o ekologické likvidaci.Tento protokol je třeba přiložit spolu s velkým techničákem,OTP a značkami na příslušném úřadě,kde se vozidlo z trvalého provozu odhlásí.
S autem odjeďte do sběrného dvora, tam auto předejte, velký TP Vám musí firma vrátit, kopii ať si udělají sami, je ro veřejná listina, vydal jí dopravní úřad a ten jediný má možnost odebrat Vám vydají potvrzení o převzetí autovraku, s tímto potvrzením s velým a malým TP a značkami jděte na registr a auto trvale vyřaďtě z evidence. S velkým TP, který Vám úředník vrátí s vyznačením trvalého vyřazení jděte pak na pojišťovnu a zruště pojistku.
Zdroj: poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.