Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po výměně pneu je nakřivo volant

Od: tomibender* odpovědí: 13 změna:

Zdravím, dnes jsem byl v pneuservisu na výměně pneumatik. Přední mi dali dozadu a na přední jsem koupil nové zimní, jelikož zadní už byli hodně špatné. Stejný rozměr, ale po výměně jsem si všiml, že když auto jede rovně, volant je tak o 5°-10° pootočený doleva. Auto nikam netáhne, když pustím volant, jede rovně, neplave. Nasazeno na původní plecháče zezadu. Nevíte čím to může být? Mám jet na geo?

doplněno 18.01.14 21:41:

Tak jsem byl na geometrii. Pravé kolo +/- v tolernaci, levé o 0.10° uhnuté doprava (sbíhavost). No, strávil jsem tam hodinu a půl. Nejdřív to dělal jeden mechanik a pak mu šel pomoci druhý. Nahřívali šroubek, lomcovali, stříkali uvolňovačem, podchlazovačem...a verdikt? Bohužel, máte to zdarma, není šance. Jedině vyměnit čepy a při té příležitosti to rozhýbat. Takže na to kašlu. Když se mi začnou sjíždět gumy nepravidelně, začnu to řešit.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je nelogické, že při výměně předních kol se změní pootočení (pozice) volantu při přímé jízdě vozidla a při spolehlivém vracení se rejdu za jízdy do přímého směru, vzhledem k předchozímu stavu. Tuto závadu by mohla způsobit jedině nějaká mechanická změna systému řízení (poškození), npř. ohnutí spojovací tyče řízení, uvolněná převodka řízení a podobně. - Hezký den -miro

hodnocení

0x

Po výměně pneu? Nesmysl,pneu neovlivní geometrii natolik,aby po výměně byl volant v jiné poloze.

doplněno 15.01.14 17:30:

Měním kola jak mi to napadne,Lité za plecha na zimu předek na zadek ale nikdy to neovlivní polohu volantu,prostě je to nesmysl aky kola ovlivnila geometrii!

tomibender*
hodnocení

Tak čím to může být? Je možné, že je to tima diskama? Že dali disky zezeadu dopředu?

asd*

U mě volant polohu mění (nepatrně). Vyzkoušeno asi u 8 mi aut, přesně stejná poloha nebyla u žádného, u většiny by si toho všimnul jen ten kdo by se na změnu polohy zaměřil. O 10° mi to přijde hodně...

asd*

Stačí jinak sjetá pneu a geometrii to změní a tím i natočení volantu... Např. zadní náprava do A nebo V a pneu sjeté víc z vnitřní/ vnější strany strany, po nasazení na předek to má vliv i na volant...

martinhajek*
hodnocení

0x
Ano, může se to stát. Viděl jsem to mockrát.
tomibender*
hodnocení

Ok, zítra jsem objednán na laser.geo, včetně centrování volantu :) Snad to pomůže

15.01.14 18:49
hodnocení

0x

Favorit?

tomibender*
15.01.14 18:59
hodnocení

Astra

Astru neznám, u Fáva bych věřil, že při povolování matic pohnuli převodkou řízení.

humbucker*

Ahoj. Na tohle téma to tu např.mě vysvětloval Gumídek. To hnutí převodky u Fáčka udělalo vymetení díry na silnici. Třeba je ta Astra podobně nedokonalá.

Ono když někdo vší silou lomcuje klíčem při povolování matic, může s řízením taky dobře zacvičit.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Stejnou chybu na Nexii způsoboval utržený držák převodky řízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]