Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc odhlášené vozidlo

Od: aphinka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím mohl by mi někdo poradit, co s tím?

Minulý rok jsem dočasně vyřadila automobil na 1 rok. Ozval se kupec sepsali jsme kupní smlouvu o automobilu, automobil se vzal.

V kupní smlouvě: je jeho jméno, bydliště, číslo občanského průkazu, datum narození a jeho telefon.

Šla jsem na úřad v mém bydlišti, a chtěla jsem převést automobil na nového řidiče. Skoro vše proběhlo v pořádku, akorát, že chtějí po mě rodné číslo nového majitele. Což já ale nemám. Pokoušela jsem se ho dovolat, ale marně. Telefon sice zvedá, ale rodné číslo mi nechce dát.

Můžete mi nějak poradit, co mám dělat? Na úřadě mi to jinak nepřehlásí na nového majitele. A bohužel lhůta dočasného vyřazení automobilu již vypršela. Mám trochu strach, když nemám doklad o ekologickém zřušení. Na pojišťovně jsem také byla. A povinné ručení je na trvalo odhlášené. Ale nikdy nevíte, kdy a kdo se může ozvat. Prosím poraďte na výše uvedený email: aphinka@seznam.cz

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda2*
hodnocení

0x

A on to auto nechce prihlasit? Jestli mate kupni smlouvu splnujici vsechny nalezitosti (nevim, jestli je bez R.C. platna ale predpokladam, ze kdyz tam je jasna identifikace kupujiciho, tak ano), tak je moznost poslat mu doklady vcetne plne moci k odhlaseni, at se postara sam. Samozrejme jej na toto reseni predem upozornit. Jak uz tu je nekolikrat napsano, registr neurcuje aktualniho vlastnika. A kdyz v nem chteji mit bordel, at si poslouzi...

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

Dnes se do registru vozidel zapisuje rodné číslo vlastníka, podle rodného čísla se pak dají vyhledávat vozidla, registrovaná na dotyčného, registry vozidel a obyvatel jsou vzájemně propojeny, úředník má teoreticky možnost rodné číslo si sám zjistit...Pokud nový vlastník rodné číslo nechce sdělit, vyplňte žádost o provedení změny v registru voztidel, v části o jakou změnu žádáte uveďte "změna vlastníka" a napište údaje o novém vlastníkovi z kupní smlouvy...tedy datum narození...přiložte kopii kupní smlouvy a žádejte,aby byla změna provedena...změny vlastníka lze provádět i při dočasném vyřazení vozidla...když budete trvat na tom,aby úřadník Vaší žádost převzal, učiní tak...může pak Vaší žádost kladně vyřídit a zapsat do velkého TP odhlášku, také do registru,nebo správní řízení přerušit a vyzvat Vás písemně k doplnění údajů...Trvejte na převzatí Vaší žádosti. buď Vám vyhoví nebo správní řízení přeruší...nebo vydají Rozhodnutá kterým vaší žádost zamítnou...odvoláte se k nadřízenímu orgánu a ten rozhodnutí správního orgánu zruší, dělají to tak všechny nadřízené, zpravidla krajské úřady...Důležité je, že jste učinila vše proto, aby jste splnil svoji zákonnou povinnost a nahlásila změnu vlastníka..V každém případě bude Vaše žádost založena ve spisu vozidla...Kupní smlouvu máte a tím to pro Vás končí...nemáte co ekologicky ani neekologicky rušit, nemusíte žádat o prodloužení dočasného vyřazení, nemusíte platit pojistku...auto totiž nevlastníte...Po vyznačení odhlášky do velkého TP tento předejte novému vlaastníkovi na vše zapomeňte...

celp*

Pane nespokojený úředníku.Toje docela dobrý návod jak na někoho přepsat vozidlo.Stačí jen ochotný úředník.A co ta druhá strana?Většinou má meč dvě ostří.

nespokojenyurednik

druhá strana automobil řádně zakoupla, má jeden výtisk kupní smouvy, zákony platí pro všechny stejně, tedy i tento nový majitel je povinen auto na sebe zaregistrovat...takže to je ta druhá strana...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]