Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opel rok 2004 - bliká žhavení

Od: tomhalzee odpovědí: 3 změna:

Ahoj

bliká mi žhavení v autě ... v diagnostice mi vyjelo

Není komunikace s ABS/TCS
přerušovaný
Signál točivého momentu motoru
přerušovaný
Signál rychlosti vozidla
přerušovaný
Nevíte co to může být? Na autě mi vše funguje jak má, problém žádný není ale nechápu co je tohle za poruchy? Nějaký elektrický kabel? nějaký senzor bo čidlo?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

siky
hodnocení

0x

Vadná žhavící (nebo i několik) svíčka.

hujer123*
hodnocení

0x

U některých koncernových vozů je takto signalizována závada brzdového spínače. Ale tady se jedna o Opel. Ale zkontrolováním brzdových světel nic nezkazíte a nic to nestojí.

Ovšem k výsledkům té diagnostiky: Možná se zdá, že všechno funguje, ale jste si jist, že funguje i ABS? V tomhle počasí se to dá poměrně snadno vyžkoušet. Totéž TCS, zkoušel jste?

Protože i rychloměr si bere signál s ABS, vypadá to na závadu tam. Může to být banalita ve snímači (nečistota v ozubení, vadný snímač) Může se jednat o přechodový odpor v konektorech, včetně konektoru u řídící jednotky ABS a může to být i problém se samotnou řídící jednotkou.

Takže vyzkoušejte, co jsem napsal a dejte sem výsledky.

gumidek*

Taky si myslím na závadu u kol/brzd. Často vlivem koroze kotoučů se z nich uvolňují rezavé čipsy a mohou nějak zastínit čidlo ABS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]