Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak silnou baterku do felicie 1.9d

Od: iskiii* odpovědí: 10 změna:

potřebuju novou baterku do fildy 1.9diesel jak silnou mám koupit?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Čím dáte větší, tím lépe. Důležité je to, aby měla správně orientované póly a aby se dala bez problémů správně uchytit Já měl ve Felicii 1.3 akumulátor 72 Ah, přestože standardně tyto auta mívají 44 Ah. A to proto, že obzvláště v zimě se každá ampérhodina navíc hodí, protože statrtování promrzlého motoru bývá obtížnější.- obzvláště u dieselu Navíc jsem jakožto letecký modelář využíval autobaterii i jako zdroj pro nabíjení baterek do letadla - ovšem to asi nedělá každý... :)

Nedejte na plky, že větší akumulátor Vám zlikviduje dobíjení, alternátor atd. Není tomu tak. jednak to mám ověřeno praxí, jednak k tomu není ani důvod, protože vycházíme li z toho, že akumulátor je nabitý, tak po statru dobíjíme jen to, co ,,sežral´´ starter, takže je lautr jedno, jestli dobíjíme např. 10 Ah do 44Ah baterie, nebo třeba do 80Ah. Navíc - jak jsem už psal - občas jsem dokázal baterku vybít v zápalu létání natolik, že už moc nechtěla točit starterem, ale vždy to alternátor naprosto bez problémů ustál. Tutéž zkušenost má spousta mých kolegů

Hlavně ať si tazatel dá záležet na utahnuťí svorek a zapatlání vazelínou takovej skoro upadlej pol udělá problm taky a na nastartování to nemusí být poznat !
Nechci strašit ani dělat chytreho ale stalo se nam to před tydnem v dodávce a potom proč to nedobíjí :)
gumidek*

Na Felicii se svorky na krev utahovat nesmí a ani k tomu není důvod! Jsou plechové a přetažením se plech dosti deformuje a svorka se v místě ohybu trhá a časem se rozpadá (po opakovaném nesprávném utažení.

Sháněl jsem si na vrakáči do Favorita tyto svorky s Feldy a měl jsem problém vybrat hezké a nepoškozené.

Platí pravidlo dotahovat tak, aby nebylo možné svorkou zahýbat do stran (jako cloumáním dvířek u skříně doma, kdy v tomto případě je pant pól batere).

S ošetřením vazelínou sohlasím. Je to nutné.

prskac1*

já myslím, že v dnešní době není problém koupit kvalitní svorky na baterii.

Třeba tyto: conrad.cz/...

je jich celá spousta a výměna zabere jen pár minut trochu šikovnému člověku.

A co se týká silnější baterie, jde jen o to, že pokud budete v zimkě jezdit krátké trasy s topením,světly atd, nemusí se baterie dobít na plnou kapacitu. Nabije se ale za delší dobu(jízdu), protože dobíjíte jednou takovou kapacitu..

Tak já netvrdim aby to utahoval trhákem ale musí na tom spolehlivě držet aby upadla :D

olaf71*
hodnocení

0x
co takhle zkusit nějaký konfigurátor. třeba tady: battery.cz/...

777
hodnocení

0x

Do naftožrouta bych dal silnější...přece diesel ve feldě v zimě startuje hůře než benzín a tam už se každá kapacita navíc hodí...dal bych tam tak kolem 70Ah

Do benzínožrouta feldy 1,3/1,6 stačí úplně krásně ta 44 Ah pokud je dobíjení v pořádku,nikdy jsem neměl problém

hodnocení

0x

já bych menší jak 72ku nedával obecně čím silnější tím lepší změř kastlík a ber tu největší co ti peněženka dovolí

777

Zase na benzíňáka feldu není potřeba nějaká extra silná...pokud je auto v pořádku tak startuje na drc a baterii ani nijak moc nepotřebuje...mám v 1,3 baterku 44 Ah už hodně dlouho a nikdy nebyl žádný problém

Jiná situace je u diesela,za prvé startér potřebuje hodně energie aby roztočil ten stuhlý motor diesel motor a taky u feldy už často musí točit vícekrát aby to chytilo...tam bych volil nejsilnšjší co se tam vejde a pořádně překontroloval dobíjení

humbucker*

Ahoj. Spíš jde o ten kastlík a velikost. Kámoš měl ve starém MB za sedačkama 115Ah a to pak mohl najet 30 km jen na startér. Humor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma felicia 1.9d

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]