Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s ČKPaTranscomem

Od: jarous65* odpovědí: 24 změna:

Dobrý den,

Potřebuji poradit ohledně problémů s ČKP a Transcomem.V r. 2011 jsem koupil od známého přívěsný vozík,On ho odhlásil,předal mi TP,já si vyřídíl pojistku,pro vozík si přijel a šel vozík přihlásil na sebe.Pojištění si vyřídil 7 .11,vozidlo odvezl 8.11 a ten den i přepsal na sebe.Po roce a půl mi došlo od ČKP že mám zaplatit za 6dnů nepojištění vozidla 1980kč.Kamarád vozík odhlásil vozík k 30.10 (což jsem nevěděl) a já pojistil od 7.11.Nejdřív jsem odpověděl,že vozík nebyl provozován na komunikaci,byl ve stodole a než jsem s vozíkem vyjel na DI,tak jsem ho pojistil.Zamítnuto,opět přišla složenka na zaplacení.Nedalo mi to a pohledal jsem příslušný zákon a hle,ůčtovali mi sazbu za přípojné vozidlo nad 10t.,což činí 300kč/den a ne 30kč/den,jak je u vozíku.Telefonát,zaslání kopie TP,člověk pevně věřil že chybu opraví a cenu změní.Omyl,chybu prý opravili,cena zůstává stejná a případ zaslali Trancomu.Přišla mne složenka na 2729kč.Volal jsem tam,že částku nezaplatím,že nebudu platit za něco,co jsem v životě nemněl,zaslal opět kopiji TP+fotky vozíku a vzkázal,že pokud to už teď nikdo nepochopí,tak tam nemají co dělat a najdu si nějakého právnika.Pokud mi budou dál vyhrožovat SMS a složenkama,jak mám nejlíp pokračovat,abych se domohl nějaké pravdy?Děkuji všem za odpověď. Jarda

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdroj: oficiální stránky ČKP ckp.cz/...

Přehled povinností, které zákon ukládá původnímu i novému vlastníku vozidla:

-Původní i nový vlastník musí splnit své oznamovací povinnosti vůči registru silničních vozidel (do 10 pracovních dnů od změny vlastnictví, ale čím dříve, tím lépe).

-Původní vlastník ve vlastním zájmu urychleně oznámí své pojišťovně změnu vlastníka vozidla a odevzdá jí doklad o pojištění odpovědnosti a zelenou kartu.

-Nový vlastník nejdéle do 14 dnů od zániku pojištění odpovědnosti, nejlépe však "ihned"uzavře pojistnou smlouvu o pojištění odpovědnosti s pojišťovnou, kterou si zvolí. Bez uzavřené pojistné smlouvy nesmí vozidlo vyjet na pozemní komunikaci.

-Pokud nový vlastník nehodlá vozidlo provozovat, musí ve lhůtě 14 dnů od zániku pojištění odpovědnosti odevzdat registrační značku a osvědčení o registraci vozidla registru silničních vozidel vedenému příslušným orgánem registrace vozidla. V této souvislosti může vlastník vozidla požádat o dočasné vyřazení vozidla z registru silničních vozidel.

Myslím, že jste své povinnosti splnil a není důvod, abyste platil nějaké sankce za 6 dnů bez pojištění. Ať Vám ČKP vysvětlí, čeho jste se dopustil a proč po Vás sankci vymáhá. Komunikovat musíte s ČKP. Firma, která Vás upomíná, je jen vymáhací společnost.

doplněno 02.01.14 22:26:

Z nějakého záhadného důvodu odkaz na stránky ČKP nefunguje. Je třeba ho PŘESNĚ OPSAT do adresního řádku (Ctrl+V a Ctrl V taktéž nefunguje)!

doplněno 03.01.14 22:57:

Sepište ještě jednou všechny výhrady, které máte proti uložení sankce od ČKP, a detailně vše doložte - v příloze zašlete jejich upomínku (aby věděli, o jaký případ jde), dále kopie kupní smlouvy, TP, zelené karty, můžete i foto atd. Vše odešlete doporučeně na adresu ČKP s tím, že pokud budou nadále pokračovat ve vymáhání, obrátíte se na Policii s trestním oznámením pro pokus o podvod. Veškerou komunikaci s ČKP i upomínky SMS apod. si archivujte (Vaše i jejich dopisy, nejlépe i telefony). Pokud po Vás chtějí sankci za něco, co jste neprovedl a ještě navíc částku, která ani neodpovídá příslušné sazbě za případné provinění, je to pokus o podvod. Pokud si vezmete právníka, bude Vás to stát peníze, které byste následně musel vymáhat na ČKP.

Další možnost je obrátit se rovnou na Policii s tím, že jste na ČKP vše doložil, ale oni stále požadují něco, na co nemají nárok. Veškerou korespondenci budete muset doložit.

Další možnost je nedělat nic a počkat, až Vás vymáhací firma dá k soudu a přijde Vám platební rozkaz. Vy podáte odpor a poté se při jednání u soudu můžete obhájit. Pokud jste si jistý všemi fakty a můžete je doložit, ČKP utře nos.

jarous65*
hodnocení

Děkuji za odpověď,Po obdržení výzvy od Transcomu,jsem ihned volal do ČKP,kde to samozřéjmně vzal proškolený operátor,který má naučené fráze a těch se řídí.Okamžitě mi po shlédnutí případu na monitoru oznámil,že je to už předáno Transcomu a komunikovat mám jen s nima.Chtěl jsem tel. nebo e-mail na právní oddělení,co to vyřizovalo,boužel nic jsem nedostal,nic mi nedá,jen čislo na transcom.Na těch 14 dnů,co je povinost vozidlo jsem se díval,ale zatím jsem s tím neoponoval.Zkusím to zaslat na ČKP,ať mi to vysvětlí.

den333
hodnocení

0x

Nejsem si jistý zda je počínaní čkp neoprávněné, myslím že by ste pokutu zaplatit měl ale samozdřejmě v příslušné sazbě.

Poslal bych čkp doporučený dopis se všemy potřebnými dokumenty k přehodnocení sazby (tp, zel.karta atd...) do dopisu napsat že nesouhlasíte s denní sazbou pokuty a pokuď nebude napravena ve váš prospěch tak podáte trestní oznámení na policii a poté žalobu. A samozdřejmě pokuď vám nevyhový tak i tak učinit. Ještě bych tam dodal že očekáváte neprodlenou odpověď. Myslim že vám potom vyhový bez soudu i policie, ale případný soudní spor byste vyhrál i bez právníka, pokuď je vše jak píšete. Přeji hodně štěstí.

jarous65*
hodnocení

Děkuji za odpověď a radu,zase jsem o něco chytřejší.O napsání toho dopisu jsem zrovna dnes uvažoval a jak mi radíte Vy,napsat tam o té žalobě.Jsem si téměř jist,že bych případný spor musel vyhrát,vše je tak,jak jsem napsal v úvodů a nic jsem nezamlčel.Po přečténí příslušného odstavce :

Podle § 15 odst. 5 zák. č. 168/1999 Sb.

-Nový vlastník nejdéle do 14 dnů od zániku pojištění odpovědnosti, nejlépe však "ihned" uzavře pojistnou smlouvu o pojištění odpovědnosti s pojišťovnou, kterou si zvolí. Bez uzavřené pojistné smlouvy nesmí vozidlo vyjet na pozemní komunikaci.

Myslím,že i tuto povinost jsem splnil,takže bych spíše čekal omluvu,než vyhrůžky a sankce.Příslušnou částku platit nehodlám,nevěřím,že bych ji pak dostal zpět a nebo by to bylo s velikými problémy.Zvažoval jsem i informovat ČOI o nekalých praktikách ČKP.Hodlám se bránit všemi způsoby, nějak se spravedlnosti dopomoci.Hned příští týden jim zašlu ten dopis i všechny kopie a fotky doporučeně.Uvidíme a pak dám vědět.

den333

povinne-ruceni.com/...

Hned u druhé otázky píšou o této lhůtě. Sám nevim jak to je správně. Bylo by ideální kdyby jste se pro jistotu informoval u nějakého právníka zabíjvajicí se touto problematikou.

jarous65*
hodnocení

Ano ,máte pravdu,ale hned niže je odstavec ,kde je psáno:

• ideální situace , kdy Vám nehrozí vůbec žádné sankce, je taková, že po skončení pojištění nejpozději od následujícího dne sjednáte pojištění nové nebo odevzdáte značky do depozita.

Takže není tam napsáno že je nutno! A odkaz na 2 otázku,který jste mi zaslal,je výklad ČKP,v příslušném § a zak. je to dáno bez dalšího rozebírání a tím pádem pro mně nemá jejich výklad žádnou oporu,jen doporučení.V Opavě je bezplatná právní poradna,tak ji navštívím a uvidíme.

nu*
hodnocení

0x

Platí paragraf číslo 1 zákona 168/1999 Sb., kde hledejte definici PROVOZ0VÁNÍ

Osobně Vám doporučuji:

1.) do 30 dnů od výzvy ČKP zareagovast, a to průkazným způsobem

2.) zajít za tznámým, podiovat se na jeho Potv rzení o ukončení pojisntíé smlouvy - ke kterému dni byla smlouva ukončena, pak se podívat na Vaší smlopuvu, od kterého data pojoštěné běželo, rozdíl v počtzech dnů x 30 je výše sankčního polatku

3.) Pokud se rozhodnete sankční polatek 180,- Kč zaplatit, tzak zapatte . proůakznám zúsobem to dejte ČKP na vědomí

4.) Pokud se rozhnodnete nezaplatit, opatřete si minimálně 2 svědky kteří písemně dosvdědčí že po uvedenou 6-denní dobu byl vozík na nějakém soukromím pozemku a NEBYL PROVOZOVÁN podle §1 zákona číslo 168/1999 Sb.

neřeště pí**viny, ale podstatné věci

Nehjlepší a nejprůkaznější komunikace s ČKP je datovou schránkou,

Čekám že si konečně někdo z tazatelů postižených činností ČKP najde čas a napíše svému poslanci, aby inicioval novelu zákona o povinném ručení ale zatím všichni akorát panikaří a řeší pí**viny a nepodstatné věci , a s tím ČKP počítá

Platit něco sám od sebe Vám nedoporučuji. Jakákoliv platba nějaké instituci musí být jasně identifikovatelná - tzn. instituce (ČKP) vám sdělí minimálně číslo účtu a variabilní symbol platby a poté jim nějaký program spáruje poslané (Vaše) peníze s konkrétním (Vaším) případem. Pokud pošlete peníze na nějaký účet jen tak sám od sebe, budou tam "viset" a nic se nevyřeší. Pokud pošlete peníze s identifikačními údaji oné vymáhané sankce, může to být dle nového Obč.Z. považováno za uznání dluhu (jako splátka).

Tudíž pozor na to, pokud pošlete peníze z vlastního rozhodnutí bez konkrétního předpisu od ČKP, přiděláte si tím akorát problémy a nic nevyřešíte!

ono je to trošku složitější, tazatel nejdříve musí správnou obranou docílit toho, aby mu změnili v záznamech, že má jiný vozík, nežli je mu kladeno za vinu. Špatnou obranou se dostal až k transcomu.

Ale snad se to již vylepšuje, pokud mám dobré info.

doplněno 10.01.14 09:56:

Jaroušku, a nezapomenout 1x za 5 dní kontrolovat stav a pokud se nic neděje, tak urgovat...

jarous65*
hodnocení

Ano,ledy se už konečně pohnuly,konečně někdo pochopil i podle fotek,že nemám žádný přívěs za kamion,ale obyčejný vozík.Bylo to vráceno zpět ČKP k opravě a já jim zaslal prohlášení,podepsané 3 svědky,že vozík byl mimo poz. komunikaci,na soukromém pozemku,kde probíhala výměna nefunkční elektroinstalace,nebyl způsobylý k provozu a proto nebyl těch nárokovaných 6dní používán.Po opravě byl ihned odvezen na STK a poté zapsán na DI do registru.

nu*

ok, až na ten DI (VB)

jarous65*
hodnocení

Já byl zapsat vozík na Dopravním inspektorátu,kde Vy nevím!

nu*

o tom silně pochybuji, dopravní inspektorát je součástí policie a ta od roku 2000 neřeší žádné zapisováníé vozíků, bůhví kde jste byl

V roce 2000 se agenda předávala okresním úřadům a při jejich rušení obcím s rozšířenou působností

To Nu a nebylo to o rok či dva dříve?Něco mi říkáže dříve ,ale nevím jistě a staré dokumenty nehodlám hledat,taky to nehraje až takovou roli! Každopádně však máte pravdu s OÚ !

doplněno 12.01.14 18:20:

NE nebyl jste na dopravní inspektorátu ten zanikl jak píšeme výše (Nu a já)!Vždyť přímý název máte na tom odkazu co jste tu dal (tvůrce stránek to sám zk...) Viz název v červeném rámečku!

PS pkd byste třeba napsal,že pro jednodušší psaní píšete DI tak ano ale jinak ne!

Problém s ČKPaTranscomem
nu*

je dobré podívat se na hlupáky, zakládající podobné webové stránky, jdou tam časato chybné informace, cenníky které nejsou správními poplatky, kontakty a osoby již nežijící nebo na "DI" nepracující, sám jsem zmonitotroval asi 13 podobných stránek a stát by měl dle mého názoru zakročit a zablokovat je

navíc jsme našel formuláře které neodpovídají přílohám vyhlášek a každý kdo si je stáhne a vyplní tereticky na úřadu může narazit

a to ne kvůli úředním šimlům ale kvůli lidem co se pasují na DI a a šíří do světa různé hlouposti

jarous65*
hodnocení

Já byl na Dopravním inspektorátě,že spadá pod Městký úřad,odbor dopravy jsem neoponoval.Nehodlám dál tyto odpovědi rozebírat a zaobírat se jimi.Děkuji

dopravni-inspektoraty.cz/...

Ne a ne NEBYL JSTE NA DI .napsoledy,tam kde jste byl je MĚSTSKÝ ÚŘAD - ODBOR DOPRAVY!

To že to nějakej jouda co umí na iternetu a počítačích to nazve dopravní inspektorát i kydž ty již byli zrušeny dávno a byly součástí policie,neznamená že to tak je!

jarous65*
hodnocení

Zdravím všechny,tak případ je vyřešen a ukončen.Transcom vše vrátil zpět ČKP,ti konečně uznali chybu a po zaslání mého prohlášení o neprovozování vozíku z důvodů výměny vadné elektroinstalace v době 1-6.11. byl smazán i poplatek za těchto 6 dní.Takže neplatím nic a za což Děkuji převážně člověku s nikem- milancukrar,který mi pomohl tento spor vyhrát.Ať to dopadne tak všem! Jarda

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. A takhle si to nějak Milane asi představujeme,že? Pán vznese dotaz, je mu poraděno, pán se podle toho zařídí a nakonec dá vědět, jak to všechno dobře dopadlo. Nakonec se vysvětlilo i to s tím DI. Dopravní úřad městského magistrátu, nebo obce s rozšířenou působností. Neděle je sqvelý den.

jarous65*
hodnocení

S tím DI už běžte někam ,to nebylo v tématu a průběh řešení,které mi bylo doporučeno,jsem do podrobna tady sdělil,takže se ho mohou chytit i další obvinění .

jarous65*
hodnocení

Tak dnes mi přišel dopis sz ČKP,že se vše vyřešilo,ukončilo a nic nedlužím.Ještě jednou všem,co mi poradily moc DĚKUJI!Jarda

Jaroušku, blahopřeji k vítězství..

asd*

Vítězství by bylo, kdyby někdo zodpovědný z ČKP šel do lochu za neoprávněné vymáhání + ČKP byla nařízena změna jednání... Takhle se jen jeden křivě obviněný nenechal okrást...

Také se přidávám s gratulací k vítězství nad CKP.I když jsem Vás tím DI asi namíchl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]