Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis v rodině

Od: tomhito* odpovědí: 5 změna:

Chtěl bych se zeptat jak postupovat v případě, kdy chce děda přepsat auto na svou dceru (moji matku)? Něco už jsem načetl, ale jsem z toho docela zmatený. Hlavně kvůli tomu, že děda má trvalé bydliště Brno-Venkov a matka Brno-město, ještě dodám. že jde o nové auto kupované v srpnu tohoto roku-je to funglovka tak byl děda prvním majitelem a byla to i první registrace vozu.

Pokud jsem to všechno pochopil správně, tak sepíšeme plnou moc na přepis vozu, zajedeme na úřad pro Brno-venkov a tam auto za dědu odhlásíme, pak v Brně uděláme evidenční kontrolu, zajdeme na úřad (se všemi potřebnými doklady) přihlásit vůz na matku. Ještě dodám, že i nadále bude pojistitelem děda-takže žádná změna. A jak to bude s RZ, budou se vracet a dostaneme nové nebo zůstane stávající?

Pletu se v něčem? Pokud ano, tak bych Vás poprosil o správný postup pro neznalce.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

2x
Vyvstává otázka, zda je vůbec přepis nutný, když je to v takhle blízké rodině. . .
tomhito*
hodnocení

Bohužel kvůli zdravotnímu stavu je. Abych pravdu řekl, děda si nepřeje aby bylo auto předmětem dědictví a chce všechno stihnout vyřešit za života.

Tak tak.Je to nutné? pkd ano,tak se RZ NEMUSÍ měnit je to v rámci kraje !

doplněno 01.01.14 19:21:

Ještě doplnění-odhlášení musí být v místě stávající registrace,evidenční kontrola je jedno kde zda v Brně nebo třeba v Ostravě! ale přhlásit na úřadu dle místa bydliště!

tomhito*
hodnocení

Děkuji.. Takže de facto pochopil správně.

doplněno 01.01.14 19:31:

Jěště poslední věc, do velkého TP tedy bude udělán další zápis vlastníka se stejnou RZ a malý TP bude vydán nový pouze se změnou data registrace a jména.

nu*

a se změnou adresy trvalého pobytu, ta se tam také tiskne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]