Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nějaká promlčecí lhůta na vymáhání od čkp?

Od: harry28 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Chci se jen tak informativně na něco zeptat, když jsem si nechal udělat výpis z evidence vozidel, mam tam dvě auta o kterých absolutně nic nevím, na doppravce mi sdělili že ve vlastním zájmu je mám zrušit, samozřejmě se mi to jeví jako nesmysl, proč bych to dělal,... a i kdyby, tak může klidně zase někdo zneužít mé iniciály a za měsíc tam zase několik aut napsat na mě - prostě nic nebudu řešit. Jde o tohle, čeho se možná tak trošku bojím, aby nevznikla tato situace: Na mém kontě se bude pořád nasčítávat dluh, penále 70kč denně, za rok to bude přes 25000kč, 10let - 250000 (vím, je to extrém ale co kdyby...) a až za těch 10let přijde upomínka s několika statisícovim dluhem, když pujde o soudní spor, tak gigantická společnost (nebo jak to nazývat) jako čkp má určitě lepší právníky než si může dovolit malý človíček. Vím je to extrém, ale existuje nějaká promlčecí lhůta?, a existuje nějaká povinnost do kdy je povina čkp dotyčnému poslat upomínku?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

určitě jste zaplatil za zjištění kolik vozidel máte v evidenci. Nic o nich nevíte. Proč jste nepožádal evidenci, aby Vám sdělili, jna jakém základě jste uveden, páč si jste jist, že žádné vozidlo nevlastníte a zřejmě byl na Vás spáchán omyl.

Sčítání částek Vám jde dobře, ale máte tam obrovskou základní chybu. Vy snad vozidlo provozujete, že Vám vznikla povinnost něco platit? Nebo nevíte proč platit.

To mi připadá, jak jeden tazatel se ptal na to zdali, spáchal nebo nespáchal přestupek. Ukázalo se, že nespáchal, ale přesto souhlasil s pokutou 1000 Kč a převzal "složenku"

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

pokud na sebe máte "napsáno" nějaké auto, jste v registru veden jako vlastník, máte tedy právo na informaci, od koho, kdy atd...jste auta nabyl, úředník si najde spisy vašich aut a podívá se, kdo a kdy podal a podepsal žádosti o provedení změn...jak jednoduché..všechny žádosti se zakládají do spisů konkrétních vozidel..pak se Vám možná rozsvítí...

harry28
hodnocení

Vám pane Milan ďekuji za odpověď, ještě mi šlo o to jestli je nějaká ta promlčecí lhůta...

Vás pane nespokojený úředníku nějak nechápu, jak jestli se mi rozsvítí.. to je sice hezké, že mi úředník sdělí, že auto bylo na mě odhlášeno v ten určitý den, ale já jsem si ho pak nedohlásil, ale prodal někomu dalšímu - tím si myslím, že jsem se ničeho špatného nedopustil a že ten dotyčný si to auto pak nepřihlásil a do teďka je psané v odhlášce na mě, za to já nemohu. Já mám v ruce kupní smlouvu, takže by se mi nemělo nic stát, nebo se mílím? Určitě je nesmysl abych ty papíry rušil za někoho jiného a hlavně když už je dávno ani nemám.

harry28
hodnocení

...no teď jsem napsal asi něco nesrozumitelného já, za to se omlouvám, aby to bylo sorzumitelné: na tom výpisu, který jsem dostal, byly dvě auta, která jsem takhle prodal, to co jsem tu teď psal a pak další dvě auta o kterých absolutně nic nevím, že někdo zneužil zřejmě mé iniciály - to je vlastně to čím začlo toto téma. Doufám, že se domnívám správně, že za všechny 4 auta už nenesu odpovědnost.

harry28
hodnocení

aha, už to chápu přesněji co tím pan nespokojenýúředník myslel, tím že se mi rozsvítí, to je pravda, že na tom výpisu není zrovna moc srozumitelných informací, u toho jednoho auta dokonce neni ani napsáná RZ, jen tam je typ auta a podle typu auta, vim že jsem ho nikdy neměl, takže to je úplně jednodché.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]