Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto na LPG - revize

Od: karlicek odpovědí: 8 změna:

Zdravím, pořídil jsem si auto na LPG. Ve velkém TP mám zapsanou výměnu tlakové nádoby 27.3.2006, od nádoby mám papír, na kterém je datum výroby 11/2005. Na internetu jsem se dočetl, že ji lze používat deset let, ale nevím zda od data montáže, nebo od data výroby bomby?

Další věc, jak často se s LPG musí na revize/seřízení, kde se to dělá a zapisuje se to někam? Ve velkém TP nic podobného nevidím a jelikož vozidlo bylo od překupníka, tak ten mi to nebyl schopen sdělit. Nebo se to dělá jednou za dva roky zároveň s STK/ME?

Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

revize je součástí výroby a platí 10 let od data výroby

na revize celého zařízení 1x ročně, a před pravidelnou TP musíte mít platnou revizi

karlicek
hodnocení

takže o té prohlídce (revizi) dostanu nějaký doklad, který platí rok a který následně předložím při STK/ME?

hanher*
hodnocení

0x

Revize LPG v automobilu je požadována z důvodu bezpečnosti (zjištění případného úniku plynu) před vjezdem do uzavřených prostor emisní stanice a STK. Emise se měří zvlášť pro plyn a zvlášť pro benzín. Cena revize i měření emisí je stanovena individuální podle prováděcí firmy a není nijak předepsána. Upozorňujeme na životnost nádrže 10 let od data výroby, která je právě při provádění revize LPG sledována a v případě prošlé životnosti nádrže LPG není revize potvrzena.

lpg-autogascentrum.cz/...

danys*

revize se zapisuje do přílohy TP,kde máte informace o nádrži lpg a o montáži

takjan*

Většinou to nikdo neřeší - z uživatelů tedy

hodnocení

0x

Jak píší výše, bomba platí do data výroby co je na ní vyraženo + 10 let.

Co se týče revizí, tak se na ně má jezdit každý rok, ale osobně jsem na ně jezdil jen každé dva roky těsně před STK.

solenza*

Taky tak. Dokonce naposledy na STK nekontrolovali ani revizi, ani datum na nádrži.

hodnocení

0x
Životnost tlakových nádrží stanovuje vyhláška č.341 MD ČR u LPG na 10 let od data výroby nádrže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]